Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен шум!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен шум!

Здравейте!Доста се рових из темите назад,но не можах да открия аналогична или от части някаква информация,която да ме ориентира в това,за което искам да попитам.В продължение вече на 1 година управлявам ОФА-КБ 2.0i.Когато джипът е със работещ мотор вътре в купето от моето шофьорското място пък и отдясно се чува странно жужене,наподобяващо звука на жило на километраж,което идва от областта на ск.кутия.Интересното в случая е,че с увеличаването на газта се увеличава и този шум,независимо дали автомобила е в движение или в покой,но само при работещ мотор,а на тихите обороти го няма.Това жужене не е силно,но някой път като започна да се вслушвам и да му обръщам внимание ми идва да му изпразня един пълнител по посока на шума.Ако някой може да изрази компетентно мнение предварително благодаря!Поздрави!
    088пет16пет3пет7

До: СТРАНЕН ШУМ!

А като натиснеш съединителя изчезва ли?

Коментар

До: СТРАНЕН ШУМ!

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      А като натиснеш съединителя изчезва ли?
      Не,не изчезва.Първо това пробвах,но не е от него.Съеденителят ми за момента е добре.Пробвам го и когато съм в движение със 70-80 км/ч изключвам от скорост и форсирам мотора.Според оборотите на мотора жужи и то да го ева.
      088пет16пет3пет7

Коментар

До: Странен шум!

на мен ми звучи като тампон на двигателяПогледни левият дали не са се опрели планките една в друга и това да те заблуждава

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
          на мен ми звучи като тампон на двигателяПогледни левият дали не са се опрели планките една в друга и това да те заблуждава

Поздрави
          И това не е братле!Тампоните са напълно здрави.Между другото фруктиерката е много запазена,но със този дефект я взех.Предполагам,че ако си минавал покрай съдебната палата си я виждал на плочите отстрани.
          088пет16пет3пет7

Коментар

При мен така неориентирано стърга цяла година и когато напълно се предаде разбрах-висящ лагер.
            Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Колега,пробвай на подемник за шумове от лагер(на първичния вал на СК).

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
                При мен така неориентирано стърга цяла година и когато напълно се предаде разбрах-висящ лагер.
                То не стържи,а жужи точно като жило на километраж,което се върти в кожуха си на сухо.Мотора работи на празен ход,подавам газ и то се увеличава с оборотите на мотора.Най-ясно се чува в диапазона 2000-2500 об/мин.
                088пет16пет3пет7

Коментар

Би ли описал по подробно кога точно го прави,в смисъл,когато я караш,на скорост или изключена от скорост,на място правили го,конкретизирай го.А като го е имала това и преди покупката,какво беше оправданието на продавача?

п.с как точно превери че е тампона?
                  Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                    Би ли описал по подробно кога точно го прави,в смисъл,когато я караш,на скорост или изключена от скорост,на място правили го,конкретизирай го.А като го е имала това и преди покупката,какво беше оправданието на продавача?

п.с как точно превери че е тампона?
                    Поздрави
                    Жужене но не стъргане,наподобяващо звука на жило на километраж,което идва от областта на ск.кутия.С увеличаването на газта се увеличава и този шум,независимо дали автомобила е в движение или в покой,но само при работещ мотор,а на тихите обороти го няма.Пробвам го и когато съм в движение със 70-80 км/ч.изключвам от скорост и форсирам мотора.Жуженето е паралелно според оборотите на мотора.А металните пластини на тампоните на двигателя са с нормалното м/у тях разстояние.Не виждам никъде да се опират една в друга.Скоростния лост и лоста на "удоволствието" при потегляне почти не мърдат!
                    088пет16пет3пет7

Коментар

Ето затова трябва да се посещават сбирките на градския отбор.....Щяхме да направим диагностика на място
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                        Ето затова трябва да се посещават сбирките на градския отбор.....Щяхме да направим диагностика на място
                        Абсолютно вярно,но аз съм отскоро в този форум,то се вижда.Слънцето напече и след малко ще атакувам канала,а по-късно ще вляза пак евентуално с някои констатации.
                        088пет16пет3пет7

Коментар

Провери лагери на окачено оборудване по двигатела, без значение, че шума ти се чува от кутията. Също което ми идва на акъла: дали има лагер на който ляга първичния вал на СК в маховика? Нека знаещите да се произнесат.....
                          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

здравей колега много не разбирам от тези работи но съм страдал имам и еспеис и фронтера имат ги тези шумове и те са 100% от скоростите и наи лошото е че каквото и да правиш ще си останат. така че не им обращаи внимание нищо сериозно не е караи смело и това

Коментар

Проблема ти е в двигателя , не в трансмисията. Поне от картината , която описваш. Що все ми се струва , че е някъде около вретеното на делкото . Впрочем , пак гадаем така но .... вдигни предния капак и се заслушай дали ще се чуе в това състояние . Да не излезе лагер на хидравличната помпа пък.
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X