Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за проблем с паленето!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ за проблем с паленето!

С времето като нагорят контактните повърхности, не контактуват добре и тогава се получава волтова дъга макар и незабележима с просто око и за това се нагряват.

Коментар

От: Помощ за проблем с паленето!

Не е точнбо по темамата ама е подобно.И за да не пускам нова тема ще питам тук.Ако може някой да даде акъл,че съм малко "босичък" технически.
      Става въпрос за Фронтера-А КБ Х20SE.Сутрин когато двигателя е студен паля на бензин и обикновенно от първия път не става.След като запаля(най-често)от втория път мотора върви равнномерно и като подам газ почва да падат оборотите дори понякога гасне.Като пусна газта пак се нормализира работата,и като подам пак газ пак същатата история и така докато не поработи 4-5 минути двигателя,после всичко си е наред.Когато тръгна преди въпросните 4-5 минути започва едно забиване на "муцуната" едни полусъйденители не си е работа.Прави го само на бензин.
      Като мерки взех- смяна на свещите,почистване на дюзите на инжелцьона и смяна на температурния датчик дори на компютърна диагностика ходих но грешки нямаше.До сега ефект никакъв.
      А и да добавя че има миризма на бензин(не в копето) в този период.

Коментар

Ами или умираща помпа или заминал регулатор на налягането. Поради тези причини като е студена не може да вдигне налягане на горивото и респективно да го разпрашат дюзите. От там става едно давене на мотора и следват придърпванията и миризмите на бензин. Като позагрее бензина започва да се поизпарява по добре в смукателните колектори и мотора заработва по добре.
        А също така бензиновият филтър може да е позадръстен и да спомага за гореописаната схема.
        Това са моите предположения!
        Успех!

А между другото и моята кошница правеше така докато не сложих симулатор (емулатор) на ламбда сондата.
        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

И според мен е от помпата,а може ако е карана дълго време на газ да запичат дюзите,като поработи 5 минути бензина ги промие и се оправя.
          ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

И аз отначало си мислих за помпата.Пък и понякога се чуват странни звуци от нея.Ама не е ли правило за помпата или работи или не работи?Аз съм с газов инжекцьон и карам и отвреме на време само на бензин за запичане..... , апък и ги почистиха дюзите.Филтъра несъм сменял ще го сменя да пробвам че с "наще" качествени горива. А къде се намира тоя регулатор на налягането?

Коментар

Регулатора е един цилиндричен тумбурлак дето е щръкнал на края на рейката с дюзите откъм страната на стъклото . До него има една цицка със капаче черно пластмасово. То като се развие там се навива специален манометър с маркуч и се мери налягането на горивото в рейката. Мисля че на празен ход трябва да е 2.4 бара.
              А помпата може и да работи в предсмъртна агония затягайки и ръмжейки странно. Моята правеше така и после просто спря да пали на бензин.
              Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

От: До: Помощ за проблем с паленето!

някъде из другите теми прочетох за подобен проблем. и аз имам същия проблем с моята фронтера. та там пише цитирам по спомен : "като измих калта натупана по датчика на хол нещата се оправиха. с години не съм чистил". може и при теб да е замърсено.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X