Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обмиване на стъклата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обмиване на стъклата

Колеги, имам проблем с "пръскалките" на стъклата - на предното и задното. Фаровете се мият и вероятно не е проблем в помпата. Разкачих маркучите на предния капак и до там стига вода. Днес се опитах да сваля предните пръскалки, но не намерих никакви щипки. Не се получи и с въртене. Забелязах, че до всяка от тях ходи чифт тънки проводници. Нямам диоди там(които качват мощността на голфовете с 15 до 20 Hps ) и следователно кабеляците са за нещо друго. Вероятно за подгряване на пръскалките?
    Някой може ли да ми помогне с отговор за какво е инсталацията там и ако наистина е за подгряване, с кой бутон се пуска - задно стъкло, огледала, др? И как се свалят тези джвъчки, за да се опитам да ги промия, преди да търся нови. А и с други идеи.....?
    ОФА КБ 2.0 '95

До: Обмиване на стъклата

Здравеи колега както сам си се сетил тези кабели са за подгряване на пръскалките.Вкл.се зедно с подгряването на задното стъкло.Демек с реотаните ,колкото до огледалата има едно малко копче на ключът за регулиране то им.Като го натиснеш светва в жълто работи поределено време и само спира ,Колкото до свалянето на пръскалките немога да ти помогна не съм стигал никога до там. Успех
    Добре е човек да има и в пъкала приятели.:)

Коментар

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
      Колеги, имам проблем с "пръскалките" на стъклата - на предното и задното. Фаровете се мият и вероятно не е проблем в помпата. Разкачих маркучите на предния капак и до там стига вода. Днес се опитах да сваля предните пръскалки, но не намерих никакви щипки. Не се получи и с въртене. Забелязах, че до всяка от тях ходи чифт тънки проводници. Нямам диоди там(които качват мощността на голфовете с 15 до 20 Hps ) и следователно кабеляците са за нещо друго. Вероятно за подгряване на пръскалките?
      Някой може ли да ми помогне с отговор за какво е инсталацията там и ако наистина е за подгряване, с кой бутон се пуска - задно стъкло, огледала, др? И как се свалят тези джвъчки, за да се опитам да ги промия, преди да търся нови. А и с други идеи.....?
      С въртене недей, че ще се счупят. Вадят се от под капака с натискане нагоре за да не си драскаш боята ако решиш с отверка отгоре. Леко с пръсти ги клатиш и едновременно буташ нагоре.
      no signature no problems

Коментар

Щипките са отпред и отзад. Вадят се внимателно отвътре. Кабелите имат нещо като букси (разглобяеми съединения). Пръскалките ги почистих с игла за спринцовка, че бяха запекли много. Дали нагрява не знам, ама не са ми замръзвали.
        Течност за чистачки не купувам, използвам вода, медицински спирт 95% и веро. В течността слагат технически (денатуриран спирт), син на цвят и качеството му е лошо (поне във Варна не съм видял свястна течност по магазините).

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
          Щипките са отпред и отзад. Вадят се внимателно отвътре. Кабелите имат нещо като букси (разглобяеми съединения). Пръскалките ги почистих с игла за спринцовка, че бяха запекли много. Дали нагрява не знам, ама не са ми замръзвали.
          Течност за чистачки не купувам, използвам вода, медицински спирт 95% и веро. В течността слагат технически (денатуриран спирт), син на цвят и качеството му е лошо (поне във Варна не съм видял свястна течност по магазините).
          Вероятно има някакви щипки. Аз до сега се борих вън на студа и натисках и клатих, но не излезе. Като крайна мярка натиснах и с отверката - същият ефект. Моля, ако е възможно, обясни още малко как се вадят щипките, в коя посока, просто се издъпрват, завъртат? Та и по какво да ги позная с напипване, че си изпорязах пръстите на ламарината, но не можах да намеря движещ се елемент.

Успях да сваля задната пръскалка. Не можах да повярвам колко много боклуци са се събрали в такава малка капачка. Изчистих я, но от там течност не текна... вероятно защото пръскалката е била запушена, зимната течност не е успяла да премине по системата и някъде е замръзнала италиянска вода
          ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

За да нямаш ядове с подобно затлачвания си вземи малко филтърче (като тези прозрачните за гориво). Аз намерих в магазин по 1 лев. Слагаш го след помпата и забваряш за запушването.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Пръскалките са продълговати, с капковидна форма, като по широката част е към стъклото. Има щипки отпред (към стъклото) и отзад, формата им е като на.......котва, като натиснеш към ламарината, щраква. За да ги извадиш, трябва да бръкнеш отдолу под капака, има кухина, по лесно е първо да натиснеш задната (която е откъм фаровете), съвсем се обърках вече. Има и едни кабелчета за подгряване, които имат нещо като куплунг, ама се сваля по трудно, не става на тъмно. Моята кола също е от Италия, бяха пълни с някакъв вид котлен камък, накиснах пръскалките в оцет за един ден и се изчистиха, после с игла от спринцовка. Щом си вадил задната, щипките са подобни, но по големи, а и кабелаците пречат малко.

Коментар

Преди да сложиш пръскалките отново, извади маркученцата над капака, задното също, и помпи докато от тях не потече чиста вода (или там каквато течност си сложил) за да се увериш, че не е запушено по тръбичките.

Коментар

В цала южна и централна Италия водата е супер варовита, а климата е такъв, че сипват само вода. И последствията са на лице: като им се запушат пръскачките-продават колата.

Същото е и с радиаторите. И после защо нямам парно и какво става с термостата?

Коментар

Вкарах джипката в подземния гараж на блока и там на топло и светло успях да разкача джаджите. Моите имат щипка само от страната на фаровете - много спекла и загубила всякаква еластичност. Силно притискане с отверката и се освободи. Куплунгите на кабелите за подгряването имат "закючалка" - чопче на едната половина, което щраква в прорез на другата половина - и там отверката помогна.
                    Проблемът дойде когато се опитах да извадя маркуча от тръбичката на пръскалката. Всичко беше толкова спекло, че маркучът не излезе, а тръбичката се пречупи в основата на една от пръскалките. Без голяма надежда за успех , но пробвах с "Капчица" и за сега го фиксира - сглобих ги и вече мога да виждам през предния прозорец .
                    ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Какъв проблем имах аз...
                      Като застанеш пред колата и погледнеш към дясната панта на капака /при отворен капак/ ще видиш маркучетата за пръскалките към стъклото.
                      Там правят 1 разклонение и оттам май отиваше и маркуч за задното стъкло.
                      Та, в този възел от маркучи намираш този който идва от помпата и на него има малък клапан, който спира водата да не се връща в казанчето обратно, когато спре помпата. Целта е след клапана, към пръскалките да има вода, защото.......
                      Клапанчето не работеше и беше в затворено положение, затова водата не преминаваше след него. Хомологирах го чрез премахване и на негово място- само 1-2 см медна тръбичка от хлад. техници.

Коментар

Вкарах джипката в подземния гараж на блока и там на топло и светло успях да разкача джаджите. Моите имат щипка само от страната на фаровете - много спекла и загубила всякаква еластичност. Силно притискане с отверката и се освободи. Куплунгите на кабелите за подгряването имат "закючалка" - чопче на едната половина, което щраква в прорез на другата половина - и там отверката помогна.
                        Проблемът дойде когато се опитах да извадя маркуча от тръбичката на пръскалката. Всичко беше толкова спекло, че маркучът не излезе, а тръбичката се пречупи в основата на една от пръскалките. Без голяма надежда за успех , но пробвах с "Капчица" и за сега го фиксира - сглобих ги и вече мога да виждам през предния прозорец .
                        Е, пак е нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                          Е, пак е нещо.
                          Колега, благодаря за помощта.
                          ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Колега, благодаря за помощта.
                            Абе то май са близначки нашите двете......надявай се да не са.

Коментар

Първоначално публикуван от Georginenov Преглед на мнение
                              Какъв проблем имах аз...
                              Като застанеш пред колата и погледнеш към дясната панта на капака /при отворен капак/ ще видиш маркучетата за пръскалките към стъклото.
                              Там правят 1 разклонение и оттам май отиваше и маркуч за задното стъкло.
                              Та, в този възел от маркучи намираш този който идва от помпата и на него има малък клапан, който спира водата да не се връща в казанчето обратно, когато спре помпата. Целта е след клапана, към пръскалките да има вода, защото.......
                              Клапанчето не работеше и беше в затворено положение, затова водата не преминаваше след него. Хомологирах го чрез премахване и на негово място- само 1-2 см медна тръбичка от хлад. техници.
                              Ето от къде тръгвал маркучът за задното стъкло. Аз там така и не изкарах течност. Държах помпата да работи на няколко пъти по 30тина секунди, но вода не се появи и ме е страх да мъча повече помпата. Утре ще опитам да проследя какво се случва по този маркуч.

Видях нещо друго интересно. Свалях капака на задния ляв калник от към купето - там, където трябва да е крикът(при мен само "трябва", явно и в горубляне знаят къде седи). Та там под дунапрена се виждат 2 маркуча - единият продължава към пръскалката на задното съкло, но другият прекъсва там - просто си свършва свободно??? Маркучите видимо са еднакви.
                              ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X