Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гори ми бушона на таблото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гори ми бушона на таблото

Фронтера спорт 2.0и 94г. Гори ми бушона на таблото след като поработи колата. Някои път и като запаля фаровете почти веднага. Всичко останало работи само няма светлини на таблото и не работи зумера за запалени фарове. То е на отделен бушон от фаровете. Намера се при двигателя и е 10 амперов. Смених го с 15 ампера и пак гори.
    Някои имал ли е такъв проблем да сподели къде може да окъсява или се претоварва от нещо?

До: Гори ми бушона на таблото

Колега,не слагаи по мощни бушони от 10а,че ще се запалишТърси специалист
    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=41562

Adwokata там е дал телефоните на читави жичкаджии.

Успех!
      Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Ако е само осветлението на таблото, а уредите (стрелките) си работят, имаш късо някъде във веригата на габаритите. Ако уредите не отчитат нищо и нямаш мигачи, имаш късо във веригата на мигачите. И не подсилвай предпазителите, че ще стане по-зле положението.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Ако е само осветлението на таблото, а уредите (стрелките) си работят, имаш късо някъде във веригата на габаритите. Ако уредите не отчитат нищо и нямаш мигачи, имаш късо във веригата на мигачите. И не подсилвай предпазителите, че ще стане по-зле положението.
          Само осветлението на таблото го няма. Не съм се сетил да погледна дали ги няма и габаритите. Ще почна да проверявам всичко по габаритите. Благодаря за конкретната насока. Ако не открия нищо ще ида на жичкаджия разбира се.
          Сложих 15 амперов бушон само за да проверя дали ваобще ще светне. Такъв имах под ръка иначе няма да слагам по мощни бушони.

Коментар

Трябва да проверя и буксата на теглича да не би там да е късото

Коментар

Всъщност се оказа, че има късо в освитлинието на задния номер и от там ми идваше проблема. След два дена ходене по мъките и по жиците най-накрая разбрах от каде ми идва проблема. Още не съм отварял кората на вратата за да видя къде дава на късо плюсът на освитлинието на задния номер. За сега съм го прекъснал и всичко си работи по старому.

Коментар

Ами то е свързано към габаритите ... Провери най-напред мястото, където влиза снопа във вратата и в купето.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Ами то е свързано към габаритите ... Провери най-напред мястото, където влиза снопа във вратата и в купето.
                  Оказва се, че е свързано само към левия габарит. Някъде вътре във врата е проблема.
                  Към левия габарит е свързано още осветлението на таблото, зумера за запалени фарове, предните халогени за мъгла и задните светлини за мъгла и осветлениета на задния номер. Тези неща не работеха при изгорял бушон от късото съединение в задната врата (някъде вътре).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X