Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нормално ли е ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нормално ли е ?

Маркучите на радиатора да са и двата от горе а не срещуположни горе и долу.Колата е ОФБ 2.0,95г.Може ли това да е причината да ми загрява радиатора на части последователно,първо едната половина после и другата.

До: Нормално ли е ?

Нормално и двете тръби на радиатора на Фронетра са отгоре, при загрят двигател трябва целия радиатор да е топъл. Нещо 95г. и ОФБ не се връзват?

Коментар

Първоначално публикуван от frontera Преглед на мнение
      Маркучите на радиатора да са и двата от горе а не срещуположни горе и долу.Колата е ОФБ 2.0,95г.Може ли това да е причината да ми загрява радиатора на части последователно,първо едната половина после и другата.
      Не че съм виждал радиатор на Фруктиера, но щом двете тръби са отгоре, значи радиаторът е две отделни половинки с вертикално протичане, съединени долу. Да, това е причината да загрява на половинки. Нормално е.

п.с. това обяснява и къде е датчикът за температруа на водата, каквато тема имаше преди време и май не се стигна до извод. Ако датчикът изобщо е на радиатора, той най-вероятно е долу в средата, където е съединяването на половинките.

Коментар

Първоначално публикуван от frontera Преглед на мнение
        На Фронтера са си така. Моят радиатор си загрява целия, а не на части. Друг е въпроса, че Фронтера Б все още не се произвежда през 1995 година.

Коментар

В горното казанче на радиатора точно по средата има преграда с малък отвор в горния край.Тази преграда не позволява на охлаждащата течност да премине директно от входящия маркуч към изходящия и я принуждава да циркулира през тръбичките на радиатора към долното казанче.Може би затова първо загрява едната половина на радиатора(към входящия маркуч).

Коментар

Благодаря момчета!На следващата среща във Варна ще се включа и аз.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X