Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За новобранците...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За новобранците...

Здравейте "братя по оръжие",
    Имам ОФА ДБ, от половин година и съм доволен от избора си - единствено ме е яд, че все забравям да снимам от какви приключения ме вади.
    Та по темата - на няколко места срещам препратки и остри забележки "първо чети, после питай" към раздела Ситематизирана информация.
    Това е мн.хубаво, но раздела е достъпен след публикуване на 50 мнения, ако не се лъжа...
    Това параграф 22 ли е? Ако не, как да чета в този раздел?

До: За новобранците...

Привет, "нема да се косиш оти ша ти мине" - както е казал шопа. Под чети колегите имат предвид многото предишни теми, които засягат почти всички проблеми възникнали с Фронтери. Когато имаш свободно време и желание изчети всички стари и дори много стари теми и ще намериш повечето отговори на въпросите си.

Това беше съвсем добронамерено, не бих искал да те засегна или поучавам. Весели празници!

Коментар

Да, това за бройката е вярно! Но всички сме минали по този път, така че пиши, споделяй впечатления! И скоро всичко ще си дойде на мястото!
      Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

И имай предвид, че постовете ти се "цензурират" така, че празни и безсмислени от рода на "Да", "Не", "Браво", "Супер яко" и прочее едносрични коментари нямат тежест. Ако модераторите (или администратора, не съм сигурен кой има такива права) преценят, че заслужаваш, може и след една единствена публикация да ти дадат статут на "Утвърден участник".
        П.П. В раздела, който не виждаш (а и някои други) има обобщена техническа информация, като ремонтни описания и схеми. Ако ти е необходимо нещо конкретно, можеш да попиташ за него и ще се намери начин да ти се предостави.
        Поздрави и успешна Нова година!
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Не знам, какъв е проблема новите хора в форума да задават въпроси или да пишат теми. Не вярвам да тежат на някой. Само се пише "прочети първо... " и т.н., но по тази логока е по- добре никой повече да не пише, а форума да стане read only?!

Поздрави,
          Bonso
          Кара: само "кошници"
          Opel Frontera 2.4i, Ford Capri 2.8i

Коментар

Според мен проблемът не е в задаването на въпроси,а в тяхното повтаряне.Ако сте забелязали,всяка недискутирана нова тема получава много повече отговори от дискутирана такава.Аз самия предимно чета.

Коментар

Първоначално публикуван от Bonso Преглед на мнение
              Не знам, какъв е проблема новите хора в форума да задават въпроси или да пишат теми. ...
              Проблем да пишат теми няма никакъв. Стига темите да са смислени, а не да се пускат само за да се гони бройка. И точно това е най-добрият начин в най-кратък срок участникът да получи по-висок статут, без ограничения.

Що се отнася до въпросите ... Нормално е да се пита. Лошото е, когато зададеният въпрос е от тези, на които вече е било отговаряно 1001 пъти.
              Близко е до ума, че на тези, които могат да отговорят, вече им е писнало да пишат едно и също.

Още по-лошо става, когато новият участник е от онези, които тропат по масата и искат да им се поднесе на тепсия сдъвкана информация сега и веднага, защото времето им било много ценно и не искали да се ровят из форумите ...

А, между другото, повечето неща, които са в "Систематизирана информация", са взети от темите в достъпните за всички форуми ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

За съжаление нямам достъп до раздела, за който говорите. Иначе съм изчел всички теми, които по заглавията се ориентирах, че може би ще са ми полезни. Благодаря все пак.

Поздрави,
                Bonso
                Кара: само "кошници"
                Opel Frontera 2.4i, Ford Capri 2.8i

Коментар

Първоначално публикуван от Bonso Преглед на мнение
                  За съжаление нямам достъп до раздела, за който говорите. Иначе съм изчел всички теми, които по заглавията се ориентирах, че може би ще са ми полезни. Благодаря все пак.

Поздрави,
                  Bonso
                  по заглавията не става, най-интересните и полезни теми почват с едно заглавие, пък вътре......

затова ползвай търсачката, а ако имаш повечко време - отиваш в раздела, който те интересува и ги почваш всички теми отзад напред, аз така почнах само си отбелязвай някъде интересните, щото ще се наложи да ги препрочиташ, а се намират трудно наново

Коментар

OK, Благодаря!
                    По-добре със строги правила, отколкото без правила.
                    Къде да се търси информация е, според мен въпрос на предварителна подготовка - един трябва да мине през всичкото лутане на диагностиката, та чак до ремонта, а друг търси само няколко цифри, но...ОК.

Коментар

Определено многократните повторения на даден въпрос могат да издразнят някого, но все пак помислете и за нещо друго! Не всеки може да отдели няколко часа за да прочете целия форум и да намери отговорите които търси! За това е форума, за да си помагаме а не "Прочети преди да питаш"! То и Google мога да питам и в повечето случии намирам това което търся. Просто съм на мнение, че на човек който се е сблъсквал вече с дадения проблем и знае каде е писано по въпроса, ще му отнеме не повече от 2 мин. на постне препрадка или да обясни точно и ясно за какво става дума!

Коментар

Ами затова е търсачката .... За банални неща където и да питаш се дразнят. А 95% от новите участници задават едни и същи въпроси. Ако не вярваш, намисли си един банален въпрос и ползвай търсачката, за да се увериш колко публикации има в тази връзка. Пък това, че не всеки има време да чете е смешно, защото и не всеки има време да пише.... Обаче четящите (включително и тези, които нямат време) са поне 1000 пъти повече от пишещите и последните са в доста "неравностойно" положение. Та и на теб ако ти се налага на всеки 2-3 дни да пишеш инструкции за първоначално обслужване например, лекинко ще ти писне ....
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X