Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преустройство на Фронтера в 7 места

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преустройство на Фронтера в 7 места

Някой правил ли е такова нещо? Търсих в темите, но не намирам нищо.

В технотест процедурата е ако си намеря оригинални седалки от 7 места и да ги монтирам на оригиналните планки. Ама нещо май не се намират такива.

Моля да споделите ако някой е правил преустройство.

Става дума за старата фронтера дълга база.

До: Преустройство на Фринтера в 7 места

Няма заводска 7-местна Фронтера. Иначе не е философия да си монтираш две седалки от кво да е.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Няма заводска 7-местна Фронтера. Иначе не е философия да си монтираш две седалки от кво да е.

Ама после не трябва ли и талона на автомобила да го "ремонтираш" след добавянето на 2 седалки ?

Коментар

Въпроса е да мине през КАТ като 7 местен. Послед седалките долу!

Коментар

Ми зависи къде я караш и как се погаждаш с КАТ .... Иначе си е редно, ама не съм сигурен че може да мине пред Технотест, понеже няма оригинални седалки и заводски места за монтаж.
          Неизвестен мъдрец

Коментар

До: Преустройство на Фронтера в 7 места

На нас ни пратиха едно Канго с правени седалки , които са само за парлама и веднага ги свалихме , така че слагай някакви кавито и да са , но трябва да имат и колани .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Nikiboy Преглед на мнение
              Въпроса е да мине през КАТ като 7 местен. Послед седалките долу!
              Не става така, както я мислиш. Ако и сложиш перка отгоре ще ти я регистрират ли като хеликоптер?! Първо протокол от технотест и тогава КАТ, иначе рискуваш да се заядат и да ти я спрат от движение.
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Мисля , че той има предвид технотест .
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Точно - за да ходя в КАТ ми трябва Технотест. Технотест пък ми искат оригиналниседалки закачени на оригинални планки с колани за да натикат манекен на тях.

Вече се замислям дали да не търся регистрация 1+1 пък после да си сложа седалките.

Коментар

Това е по-лесния вариант и според мен ....
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

По лесен и по-опасен. Ако стане беля, автомобила се води технически неизправен ако има задни седалки. По закон трябва да няма седалки на втория ред и задължително да има решетка, разграничаваща товарното пространство от пътническия салон.

За да я направиш 6+1, трябва да има: достъп до последните места, достатъчно място за пътниците на последния ред седалки, обезопасителни колани + задната врата (капак) да се отваря отвътре.

До колкото разбирам, смяташ да я пуснеш на фирма и да прибираш (пустото) ДДС. Сметни факта, че ще черпиш всички полицаи които те спират, както и риска на който излагаш пътниците в автомобила и пак си помисли за пестенето...

Моя съвет е да не се занимаваш с глупости. Евтиното обикновенно излиза доста скъпо, а и колко ДДС ще спестиш?

Коментар

Ако стане 7 места - бъди сигурен, че никой нама да бъде качен от зад и няма да погине. По отношение на иконмията говорим за 30 000 - или 3 000 нафта по сегашна цена 1.7 = 900 лв. ДДС + всички разхди по колата хоп и по край нея на още няколко. Икономията е около 2500-3000 лв.

Струва си май?

Коментар

Първоначално публикуван от Nikiboy Преглед на мнение
                          Ако стане 7 места - бъди сигурен, че никой нама да бъде качен от зад и няма да погине. По отношение на иконмията говорим за 30 000 - или 3 000 нафта по сегашна цена 1.7 = 900 лв. ДДС + всички разхди по колата хоп и по край нея на още няколко. Икономията е около 2500-3000 лв.

Струва си май?
                          Фронтерата никога няма да ти я регистрират като 7 местна, защото такава никога не е произвеждана, няма планки за седалки съответно не е изчислено купето да държи такива седалки и при удар хората умират.И поради тази причина дори с подкуп никой няма да ти я регистрира.
                          no signature no problems

Коментар

Не бъди токова сигурен!Аз лично видях Шода комби направена с някакви 2 седалки в комбито и регистрирана 7+1 на фирма .... за ДДС.Така че,трябва да намериш верния човек .

Коментар

Първоначално публикуван от v.kolev Преглед на мнение
                              Не бъди токова сигурен!Аз лично видях Шода комби направена с някакви 2 седалки в комбито и регистрирана 7+1 на фирма .... за ДДС.Така че,трябва да намериш верния човек .
                              Не четеш какво съм писал.
                              Шкода комби има 7 местна, която е проектирана за такава. А фронтера няма. Ако искате и 26 седалки да и сложите и да искате да я регистрирате като автобус, това няма да стане.
                              no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X