Весела коледа на всички приятели и колеги от форума.Пожелавам Ви най-вече здраве,пък другото ще си го купим.Нека сме все така задружни!Късмет!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Весела коледа
Свий
X
-
До: Весела коледа
Както е известно, количеството енергия, необходимо за повишаването на температурата на 1 грам вода с 1 градус по Целзий е 1 калория.
Следователно, ако изпием литър бира с температура 4 градуса по Целзий, нашият организъм ще изразходи определено количество енергия, за да загрее бирата до нормалната си температура.
Това количество се определя като 1000 грама Х (37С-4С) = 1000 Х 33 = 33 000 калории.
Ако отчетем, че енергетичната стойност на самия литър бира е около 10 000 калории, то получаваме 23 000 калории загуба на енергия, или чисто слабеене...
Пожелавам на всички здраве, късмет и да загубите много калории по време на празниците!Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI
Коментар
-
Живи и здрави бъдете!
По- малко грижи и много приятни емоции през Новата година!
Само безаварийни километри и усмивки по лицата!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнениеКакто е известно, количеството енергия, необходимо за повишаването на температурата на 1 грам вода с 1 градус по Целзий е 1 калория.
Следователно, ако изпием литър бира с температура 4 градуса по Целзий, нашият организъм ще изразходи определено количество енергия, за да загрее бирата до нормалната си температура.
Това количество се определя като 1000 грама Х (37С-4С) = 1000 Х 33 = 33 000 калории.
Ако отчетем, че енергетичната стойност на самия литър бира е около 10 000 калории, то получаваме 23 000 калории загуба на енергия, или чисто слабеене...
Пожелавам на всички здраве, късмет и да загубите много калории по време на празниците!Малийй, тоя тост докато го проумях ми се разсъхнаха обръчите
... Наздраве, дружина !
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар