Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за Фронтера 2.2 16в ДТИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси за Фронтера 2.2 16в ДТИ

Здравейте преди около 3,4 месеца се сдобих с Фронтера 2.2 16В ДТИ та имам няколко проблема:
    Първият проблем ми е че при тръгване от дясната страна(от страната на пасажера) се чува някакво прехрупване до около 20-30км/ч!Казаха ми че било от хъба има ли нещо такова и някой имал ли е същия проблем???

Вторият проблем ми и с чистачките най вече задната която работеше когато си иска а вече изобщо небачка,предните които също дават фира като ги пусна на първата степен понякога зацепват посредата друг пат си бачкат нормално.

И третия то по скоро е въпрос не е проблем има ли нещо от сорта на 3 режима на софтуера 1вия на 115 коня фабричния 2рия на 140к. и 3 тия немога да се сета на колко казаха че е.Питам защото при закупуването на съответна фронтера момчето от което я купихме каза че е имала проблем с електрониката и нещо там било сменяно и бил активиран 2 рия режим на работа на компиутара и конете били качени до 140 има ли нещо такова или ме е баламосвал??

Иначе като цяло сам много доволен нещо немога да и хвана разхода но то неможе и вълка да е сит и агнето цяло
    Благодаря предварително!!
    -||||-----||||-
    .......\o/
    ........||
    ......./ \
    Dynamic
    Carp fishing club

До: Въпроси за Фронтера 2.2 16в ДТИ

Относно хрупането...и аз бяха така (ОФ 2.3ТД)...оказа се (с помоща на колегите от форума), че маслото в дифернциала не е каквото трябва. То си беше каквото пишеше в книжката (80W90), но колегите ме просветлиха, че трябва да е 75(85)W140...и те така !

Коментар

Дам, ама при него не е там проблема .... Това хрупане не е на добре и трябва час по скоро да се установи и отстрани. Твоята Фронтера няма хъбове, а вакуумен дисконектор така, че най-евтината и лесноотстранима вероятна причина отпада. Отдясно се намира предния диф, както и раздатката малко по назад. Може и да е лагер на главина или каре на полуоска .... При всички положения не е добре да се кара така, че последствията са скъпи.....
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Да...може би...но при мен и предния диф правеше същите магарий като задния като беше на 4х4 ! Но естествено нищо не е изключено...обстоен преглед му е майката...докато е време !

Коментар

Направо влезнах в тъча след прочетеното въпросното хрупане го имама почти от закупуването на джипа т.е. най малко 3 месеца консултирайки се с бащата каза че е чул и виене което ме навежда на мисълта че може и да е лагер! По какъв начин мога да разбира откаде идва проблема и ориентировачно скапо ли излиза подмяната на съответните части които изброи
          -||||-----||||-
          .......\o/
          ........||
          ......./ \
          Dynamic
          Carp fishing club

Коментар

Първоначално публикуван от jorne:)) Преглед на мнение
            ... И третия то по скоро е въпрос не е проблем има ли нещо от сорта на 3 режима на софтуера 1вия на 115 коня фабричния 2рия на 140к. и 3 тия немога да се сета на колко казаха че е.Питам защото при закупуването на съответна фронтера момчето от което я купихме каза че е имала проблем с електрониката и нещо там било сменяно и бил активиран 2 рия режим на работа на компиутара и конете били качени до 140 има ли нещо такова или ме е баламосвал??

Иначе като цяло сам много доволен нещо немога да и хвана разхода но то неможе и вълка да е сит и агнето цяло
            Благодаря предварително!!
            Здравей,
            Аз имам 2.2 ДТИ 2000г ДБ от четири месеца. Настройките на мойта ги променях 2 пъти - първо ми бяха направили файл за 140 коня. Нещо не вървеше кой знае колко и помолих да ми коригират файла на завишения вариант, който е 150 коня и който не го препоръчват поради ред причини. Преди да го кача обаче, сипах нафта от екото (преди това сипвах от Лукойл). Резултата - самолет! Даже помолих да ми направят за последно файл с по-ниска мощност. Сега съм с малко повече мощност от фабричните 116 коня.
            По отношение на разхода - нали имаш борд компютър. На сравнително голям пробег разликата, която евентуално ще ти даде от реалната няма да е чак толкова голяма.
            Моите наблюдения са следните - ако не се набираш на светофарите и караш с около 1700-2000 оборота спестяваш 1,5-2л на 100км градско.
            На извънградско всичко си зависи от скоростта с която караш. Сам решаваш време или пари ще спестяваш. С 80км в час на равното разхода ми е 7-7.2 на 100.

Поздрави!
            Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

По какъв начин мога да разбира откаде идва проблема и ориентировачно скапо ли излиза подмяната на съответните части които изброи
              Пиши от къде си че покрай коледните пости ми свърши боба и няма на какво да гледам
              Ако е София и около може да гледаме и да се чудим иначе други колеги в другите градове
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

доста добър разход аз доколкото успях да я засека някаде около 10ката извънградско като не съм карал повече от 100 или 2500 оборота значи се пак има такава базикация с компиутара не ме е качил на черешата
                -||||-----||||-
                .......\o/
                ........||
                ......./ \
                Dynamic
                Carp fishing club

Коментар

От Пловдив съм забравил съм да пиша SORRY
                  -||||-----||||-
                  .......\o/
                  ........||
                  ......./ \
                  Dynamic
                  Carp fishing club

Коментар

По какъв начин мога да разбира откаде идва проблема и ориентировачно скапо ли излиза подмяната на съответните части които изброи
                    Ами оргиналното каре е над хиляда лева защото го доставят само в комлект с полуоската. Ама има варианти -споко, ако се установи,че това е проблема, а то ще го забележеш лесно защото ако не е скъсан маншона идея нямам как ще скопосат каре- то пиши и ще ти кажа варианти. За лагер или диф нямам идея, още не ми се е налагало слава боге да пипам там-

Коментар

От Пловдив съм забравил съм да пиша SORRY
                      Еми, майна, вие сте силна група фронтераджии там ... Свържи се с колегите и те ще ти кажат какво, къде и как. Иначе диагностика по нета трудно се прави.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

доста добър разход аз доколкото успях да я засека някаде около 10ката извънградско като не съм карал повече от 100 или 2500 оборота значи се пак има такава базикация с компиутара не ме е качил на черешата
                        И аз съм с бъзнат софт, ама 10 извънградско ми дава когато не падам под 120....иначе смесения разход при прилична ръчка ми идва около 10(може и по малко да е), но да се има в предвид, че моя софт е за 150 коня, демек е надута на максимум.... За другите проблеми незнам какво да те посъветвам, търси свестен майстор...колегите от Пловдив би трябвало да те насочат най-добре...
                        Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Къде ги променяте тия настройки на софтуеъра
                          0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                          Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                          Суперскан България www.decbg.com
                          Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Дано да не е нещо сериозно че лошо.Мерси се пак ми дадохте някаква насока.

А софтуера ги сменят в стефанов поне мойта е правена там.
                            -||||-----||||-
                            .......\o/
                            ........||
                            ......./ \
                            Dynamic
                            Carp fishing club

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                              Къде ги променяте тия настройки на софтуеъра
                              Варианти много. Имам познат, който има софтуер и кабел, издърпва файла и го праща в Германия и от там го връщат преработен. Ако не ти хареса как върви, го преработват още веднъж. Цената е 400 лева.

Поздрави!
                              Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X