Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за двигател на Опел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масло за двигател на Опел

Колеги интересуват ме мненията ви относно двигателните масла, които ползвате за Вашите автомобили, по точно каква марка и откъде ги купувате.......благодаря предварително.
    Аз карам Опел от 1998 година и досега съм слагал само GM масло, мисля, че е белгийско, продават го оторизираните дистрибутори на Опел Булвария и Каргоекспрес, та и на Фронтерата, когато я купих сложих такова 10W40 полусинтетика, с Кадета съм нямал проблеми с маслото, надявам се и с джипката да е така......

До: Масло за двигател на Опел

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
    Колеги интересуват ме мненията ви относно двигателните масла, които ползвате за Вашите автомобили, по точно каква марка и откъде ги купувате.......благодаря предварително.
    Аз карам Опел от 1998 година и досега съм слагал само GM масло, мисля, че е белгийско, продават го оторизираните дистрибутори на Опел Булвария и Каргоекспрес, та и на Фронтерата, когато я купих сложих такова 10W40 полусинтетика, с Кадета съм нямал проблеми с маслото, надявам се и с джипката да е така......
    Тези мотори са толкова непретенциозни, че каквото и да сложиш се чувстват добре. Предишния собственик беше карал мойта с Арал, аз вече 100 000 км. я карам с Castrol, преди съм карал Аудто си с Motul, Valvoline, и преди това един Сеат с Shell, имах и мазда която карах с Elf. Не съм имал проблеми от към масло с нито една от марките.
    no signature no problems

Коментар

И аз съм карал с какво ли не...Кастрол, Шел, Мобил 1, Ваволин....сега от известно време карам с Liqui Molly. Какво да ти кажа....масло като всички останали. Друг е въпроса, че ако ти е заминал двигателя с какво и да караш...файда няма.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
        Тези мотори са толкова непретенциозни, че каквото и да сложиш се чувстват добре. Предишния собственик беше карал мойта с Арал, аз вече 100 000 км. я карам с Castrol, преди съм карал Аудто си с Motul, Valvoline, и преди това един Сеат с Shell, имах и мазда която карах с Elf. Не съм имал проблеми от към масло с нито една от марките.
        +1... Няма значение марката, важното е да е истинско, че оня ден отварях един диф на Чероки и вътре маслото беше на пяна като от Веро, а лагерите шумяха като че се мият във вода, не в масло. Човека го бил сменил пред седмица и дифа му извил.....
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

За сега карам само с "ТИТАН" немско с молибден полвам го на почти всички мои леки автомобили и съм доста доволен.А за камионите слагам само кастрол текшънте.По принцип не правя компромиси с маслата.
          [B][I][U]Ако някои се опита да те засенчи остави го да слънчаса[/U][/I][/B]

Коментар

в момента я карам с лъки моли и несам хич доволен от това масло даржи налягането много ниско а преди е карах с алпин бешеси нормално налягането.

Коментар

Re: Масло за двигател на Опел

Карал съм Опели с 3 различни бензинови мотора - 1.6 моно, 2.0 екотек и 2.0 турбо екотек. На всичките сипвах оригинално масло от дилъра - хем не е скъпо, хем не е менте. Не съм имал проблеми. Интересното е, че една Калибра екотек ми харчеше масло, докато не почнах да сипвам от оригиналното.
              "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Някой да има наблюдение върху Политрон ?
                Похвалиха ми го едни познати......

Коментар

Като имаш възможност да си купуваш GM - масло, няма никакъв смисъл да експериментираш с други масла, като се има предвит,че самият проиводител го препоръчва а и цената му не е никак висока
                  NGO "SPORTS CLUB ЕXTREME RACING"

Коментар

Абре момци , не разбрахте ли че съвременните масла ( ако не сте попаднали на менте естествено) са с почти сходни характеристики за съответния клас . Има една единствена максима за добро мазане : Ако производителя препоръчва смяна на 10 000 , сменяйте на 8 000 км. ! Те тука е истината , а ако щете и М10Д сипвайте. Другото е проява на снобизъм.
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Мисля, че тази дискусия за маслата тече точно защото не е ясно кое масло е истинско а не забъркано и бутилирано от някой "тарикат" в гаражно цехче. Пред мен стои същата дирема, но за задния диференциал и се чудя от къде да взема масло
                      Поздрави
                      ОФА 2.0 Спорт "96
                      Боян 0898642831

Коментар

Първоначално публикуван от Boby Преглед на мнение
                        Мисля, че тази дискусия за маслата тече точно защото не е ясно кое масло е истинско а не забъркано и бутилирано от някой "тарикат" в гаражно цехче. Пред мен стои същата дирема, но за задния диференциал и се чудя от къде да взема масло
                        Поздрави
                        Е няма човек , който да ти каже : "Те тва масло Тексако , дето току-що си го купи е забъркано в гаража на бай Коце , а онова там , Арал де , идва от недрата на немската промишленост " .
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Да точно това е проблема даваш 80-100 лв и си купуваш масло за което продавача казва "да разбира се че е оригинално пазаруваме от вносителите" или нещо от сорта ти си го наливаш и доволен си тръгваш и тогава... изненада
                          1... Няма значение марката, важното е да е истинско, че оня ден отварях един диф на Чероки и вътре маслото беше на пяна като от Веро, а лагерите шумяха като че се мият във вода, не в масло. Човека го бил сменил пред седмица и дифа му извил.....
                          това е цитат от kuzdov
                          поздрави и къмет на всички които не си внасят сами
                          ОФА 2.0 Спорт "96
                          Боян 0898642831

Коментар

Първоначално публикуван от Boby Преглед на мнение
                            Да точно това е проблема даваш 80-100 лв и си купуваш масло за което продавача казва "да разбира се че е оригинално пазаруваме от вносителите" или нещо от сорта ти си го наливаш и доволен си тръгваш и тогава... изненада
                            1... Няма значение марката, важното е да е истинско, че оня ден отварях един диф на Чероки и вътре маслото беше на пяна като от Веро, а лагерите шумяха като че се мият във вода, не в масло. Човека го бил сменил пред седмица и дифа му извил.....
                            това е цитат от kuzdov
                            поздрави и къмет на всички които не си внасят сами
                            Аааа , тука твърде голяма е вероятността да не е виновно маслото . Ако го е пробал в големите локви .... маслото с водата хич не се погаждат и първото става на боза

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              +1... Няма значение марката, важното е да е истинско, че оня ден отварях един диф на Чероки и вътре маслото беше на пяна като от Веро, а лагерите шумяха като че се мият във вода, не в масло. Човека го бил сменил пред седмица и дифа му извил.....

Е това е основното, ако е истЕнско маслото, проблеми няма как да има. А относно шел, като купих диското ми беше 1-ва кола и аз като неопитен водач, от каде какво, купих шел от 1-вия шел на който попаднах. Е това ми е най-куцото масло, с което съм карал. Аз предпочитам Мотул, че знам вносителите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X