Колеги някой знае ли какъв е обичайният шум при крива полуоска,при мен е въткане като от крива гума или биене на кардан,чувам го/според мен/ отзад,огледан е кардана,балансиращите пластинки са там,няма следи от удари,гумите са балансирани,маслата са в ред,сменен легер на едната полуоска/протичане на масло/,шумът се чува над 35-40км,смятям да проверя полуоските на стругар дали са криви,някой да се сеща за друго. ОФК-94г.2.0i
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за полуоски
Свий
X
-
До: Въпрос за полуоски
Първоначално публикуван от kameloot Преглед на мнениеКолеги някой знае ли какъв е обичайният шум при крива полуоска,при мен е въткане като от крива гума или биене на кардан,чувам го/според мен/ отзад,огледан е кардана,балансиращите пластинки са там,няма следи от удари,гумите са балансирани,маслата са в ред,сменен легер на едната полуоска/протичане на масло/,шумът се чува над 35-40км,смятям да проверя полуоските на стругар дали са криви,някой да се сеща за друго. ОФК-94г.2.0ino signature no problems
-
Нищо не се променя.Предполагам,че е тест за диф?Днес се чухме с колегата и той ми описа следното:Чува се въткане все едно е лагер с нарушена циментация или язви по ролките или леглата им.Когато премине 35-40км.шумът започва да се чува в задната част - според колегата?Възможно е шума да идва от другаде и да го разнася шасито?Коментирахме и полуосите - за мен лично не са те!Дифа е с 75W140 "Кастрол" на около 4000км.Когато освободи джипа от скорост и го остави да се движи по инерция въткането не изчезва.За мен си е чисто лагер ама кой...Единия лагер на з.полуоска го смених защото имаше хлабина,а аз често ги проверявам....и съответно сменям.
Направо съм в шах,какво може да е!
Колеги помагайте!!!
Коментар
-
Проверка на всички лагери......И спирачната система......Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
Пълен майтап ама си е истинаедно време мало хора имаха автоматици и още по-малко пипаха, а аз имах и разучавах, та приятел ми кара кола с "шум над 90 в автоматика"
карам...реди си ги нормално
вдигам скорост
шуми ...сядам отпред да ме возят ....сядам отзад да ме возят (помолих не любезно да спрат музиката и всякакви напътстващи коментари ) шуми ...слезнах вързах рога на задната бронята с тел да не се люлее...
...."автоматика" се оправи и спря да шуми
Кардан, каре и полуоска по-скоро ще вибрира.
Лагер, на колелата- като люлееш колата в ляво и дясно обикновенно спира да шуми когато е от натоварената (външната) страна на завоя. Ако няма масло я в скорости, я в раздатка?
Така без да чуя ми е трудно, но огледай и уплътнението на задната врата, ако е отзад вдигни задния мост (не е съвсем правилен тест ама...?) и "покарай" ако се появи може и да е по ходовата чест.....ама може и да си е аеродинамичен шум от нещо си - прозорци, уплътнения, новото външно огледало от "пернишки тунинг", отдолу ако нещо виси ...или е висяло пък си го хванал със свински опашки...парче ръжда откъртило се от подкалника и вкарващо през оформилата се дупка шум ...вдигни мокета и огледай и отдолу на канал основно....и пиши пък ще мислим0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Имам абсолютно същия проблем.
Около 50км се появява шум като от лагер в задната част.
Имаго винаги - на скорст, по инерция.
Не мога да го хвана още при завой дали изчезва, щото е слаб шума (все още)
Мисля да се обаждам на Лозан като ходя по Софийско
Моля пиши, ако откриеш от какво е шума.
Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнениеНищо не се променя.Предполагам,че е тест за диф?Днес се чухме с колегата и той ми описа следното:Чува се въткане все едно е лагер с нарушена циментация или язви по ролките или леглата им.Когато премине 35-40км.шумът започва да се чува в задната част - според колегата?Възможно е шума да идва от другаде и да го разнася шасито?Коментирахме и полуосите - за мен лично не са те!Дифа е с 75W140 "Кастрол" на около 4000км.Когато освободи джипа от скорост и го остави да се движи по инерция въткането не изчезва.За мен си е чисто лагер ама кой...Единия лагер на з.полуоска го смених защото имаше хлабина,а аз често ги проверявам....и съответно сменям.
Направо съм в шах,какво може да е!
Колеги помагайте!!![URL="http://www.spritmonitor.de/en/detail/306263.html"] [IMG]http://images.spritmonitor.de/306263.png[/IMG][/URL][URL="http://ss7.dupnica.net/?p=632"]
[/URL]
Коментар
-
когато се подава и отнема газ няма промяна в шума,не вярвам да е от нещо което виси или тем подобни защото въткането се чува при 35-40км което не е кой знае каква скорост,за мен е или лагер или нещо е криво и леко бие/както каза Стефко/ама кое е,вчера проверих едната полуоска дали бие-около 3стотни-нищо не е,следва и другата полуоска и преглед/визуален/на дифа,исках да разбера дали някой колега е имал подобни проблеми и как ги е решил,май ще се проверява всичко подред.
(0+)
Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.
Коментар
-
Аз днес моята я водих на майстор и смених маслото на задния диф. (Той пък нямаше пробка за източване, та го отворихме)
Шума не изчезна , майстора направи 2-3 кръгчета и отсече - преден ляв лагер (въпреки, че шума според мен идваше отзад) . То ще си покаже де, след някой друг км.
Пробвай със завиване налява-надясно, дали намалява/увеличава шума.
Ако изчезва(намалява) при завой - лагер е .[URL="http://www.spritmonitor.de/en/detail/306263.html"] [IMG]http://images.spritmonitor.de/306263.png[/IMG][/URL][URL="http://ss7.dupnica.net/?p=632"]
[/URL]
Коментар
-
Вчера проверих визуално състоянието на задния диф,там е отваряно,но незнам защо,не видях счупени или изпилени зъби и за мен няма видим проблем,вдигнах задницата и запалих,слушах я отдолу и доколкото можах да установя шумът идва от лагера на полуоската,поръчах си лагер и ще следва борба за сваляне на полуоската и смяна на лагера, пък после ще видя резултата.(0+)
Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнениеколеги, на мен ми се е слу4вало гума да шуми като лагер особенно ако е с по агресивна шарка или регенератТоплата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнениеПроверка на всички лагери......И спирачната система......Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар