Здравейте колеги.Имам няколко въпроса ще ги задам в една тема да не поствам няколко.Относно Фронтерата джипа е КБ 2.0 115к.с X20SE мотор, първа регистрация - 01.1997г. купихме го преди около 6 месеца аз не го карам или по-точно имам няколко км на асфалт само.Тази събота и неделя ходих с него до Пампорово.Забелязах че когато паля не светва контролна лампа на АБС а знам от баща ми, че джипа "има ABS". Естествено го тествах на подходящото заснежено място и нямаше намеса просто 4-те колела блокираха.Проверих на таблото с бушоните ... има бушон и е здрав.Вдигнах капака гледах но не можах да видя помпа за ABS а знам какво представлява принципно. Та вапроса ми е как да проверя дали има със сигурност? Постнал съм снимка. Другото нещо е за стрелката на температурата.При нормални условия стига до тази черта която съм белязал покрива я и стой там.Нормално ли е? Парното не духа кой знае колко топло но решение за него открих в друга тема за падналата преграда на радиаторчето."Майстор" казал на баща ми, че заради това, че колата е от Италия термостата е на различни по-ниски градуси купихме нов но се оказа, че е същия и е на нормалните сега не мога да кажа точно колко градуси. Благодаря ви за отделеното време
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за ABS и още нещо ...
Свий
X
-
До: Въпрос за ABS и още нещо ...
Ами .... до колкото виждам на снимката ... няма ABS ....
Много лесно се проверява:
Тръгни по тръбичките от спирачната помпа и виж къде ще те заведат ..
При колелата или при ..... хидроагрегата.Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
-
Първоначално публикуван от zari6 Преглед на мнениеДругия вариант е да видиш около спирачните апарати за датчици на АБС,макар че щом нямаш помпа е сигурно че няма и АбС.За температурите да се произнесат по знаещите колеги
Коментар
-
Хич не си прави труд да търсиш.... Пък и то не е карфица, та да не се вижда. Няма АБС. Това си е обикновена спирачна система с късата помпа."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнениеХич не си прави труд да търсиш.... Пък и то не е карфица, та да не се вижда. Няма АБС. Това си е обикновена спирачна система с късата помпа.
Моята е същата и няма! Но лично съч виждал 97 година този фасон , но със АБС!
И си долей спирачна течност , че нивото е ниско!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
Може конкретния "опел" да е имал, но да се е развалила и да е сменена спирачната сиситема. Както писа колегата виж си главините ....ами тогава ще се окаже че липсва и електрониката....
За температурата ползвай "търсене" горе в дяснописано е много, вкл. и в подфорум "опел" ( примерно http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ight=horozovvv), иначе мястото на стрелката там си е перфектно
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Адаша е прав , италианците имат адет за префасониране.Иначе температурата си ти е супер .Стига да не се наблюдават големи колебания, например да пада доста при продължително пускане.
Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнениеАдаша е прав , италианците имат адет за префасониране.Иначе температурата си ти е супер .Стига да не се наблюдават големи колебания, например да пада доста при продължително пускане.
... а и спирачната течност е добре
но това за уплатнението е сериозно
Коментар
-
Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнениеЩе споделиш ли на кое деление ти се включва перката, че аз съм със същата фронтера и при мен се включва на последното деление преди червения сектор.
Благодаря предварително.
Коментар
-
Споко и при моята е същата ситуацията!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
Колеги някой има ли снимка на помпата на АБС-а си да видя поне какво предстставлява и каде е, от 2 дена търся из нета но ... уви. Всички обяви на фронтери в мобиле.бг на който има обявен АБС и има снимка на мотора е същия като моя.Говоря за зоната около казанчето за спирачна течност.Поздрави
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар