Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СТАРАТА ИЛИ НОВАТА ФРОНТЕРА ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: СТАРАТА ИЛИ НОВАТА ФРОНТЕРА ?

Совершенно правильно,колега Zari6.Стремеейки се да сме в темата точно това се получава-не коя е по-добра ,а кой каква кара.Ще споделя нещо макар и да е малко старомодно-"Всяко нещо с времето си" въпреки, че много може да се спори и разсъждава по тази поговорка.
    Последно редактирано от fanatic; 08-12-08, 22:27.
    088пет16пет3пет7

Коментар

Да се намеся и аз. По външен и вътрешен дизайн Фронтера Б е доста по-напред от Фронтера А. Особенно вътрешен дизайн. Все пак това не е автомобил за супер хард изпълнения, така че горното определено има значение поне за мен. За надеждност аз вече съм изминал около 20000км. с моята Фронтера Б, а брат ми има Фронтера А от близо 4 години. Там където живея всеки ден по няколко пъти минавам по 3км. лек оффроуд, пък аз винаги бързам.... Нищо по ходовата част не е мръднало да чукна на дърво разбира се. Понеже съм свикнал на десет хиляди км. да минавам реглаж когато отидох при майстора (един от малкото когото мога искренно да похваля) човека се учуди ,че въобще не беше мръднала. А първия път когато я взех като се мъчеше да развива стигна до извода ,че таз кола никога не е пипана за реглаж... Според мен е някъде около 200000км сега.
      Общо взето като надеждност според мен няма разлика.Подръжката що се отнася до оригинални части също е еднаква. Друг въпрос е ,че до скоро по-лесно се намираха втора употреба за ОФ А. Ама сега вече не е така.
      Като цяло според мен специално за този модел ОФ Б може да се каже че е запазила всички добри страни на предшественика си като дори в някои отношение има и подобрения.
      Така че с две ръце гласувам за Фронтера Б.
      П.П.Особенно с 3,2 бензинов мотор, че специално от дизела може още да се желае

Коментар

Ами аз бих взел за жената една Б да си ходи на работа и да не ме занимава зимата с глупости.Това ако имам едни 12-5к за харчене ИЗЛИШНИ.За гората като си нямам по-добър джип - модел А. Модел Б не бих вкарал в гората.И наистина колегата е много прав - ако имах 15к за даване и те да са за една машина само - не бих купил фронтера.Това просто е една корава бюджетна машина - модел А.
        BMW X6

Коментар

МММ да ФРОНТЕРА, било голямо комби, не било джип - ... дрън, дрън - супер си е /за този бюджет/ Едва ли някой си е купил Фронтера само за да ходи из камънаците. Карам А и съм доволен, става си за всичко в средно статистическия живот, за риба, за излет, да отидеш на работа когато снега "изненадал" всички, да предприемеш запланувано пътуване, когато съобщят, че прохода бил пред затваряне и т.н. Е по ми харесва Б - като дизайн, от вън и вътре, а дали предното се включва с бутон или с лост, все тая. Но за сега гласувам за А.

П.С. Може ли два пъти?

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
            здравеите, според мен фронтера А е по здравата,а фронтера Б по красиватано всеки има свое мнение.Весели празници на вси4ки от този страхотен форум.

Подкрепям мнението на колегата drjanton.Аз също попадам в групата на непритежаващите фронтера(надявам се скоро да се промени)но според събраната информация и аз залагам на ''А''. Весели празници.

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение

w.krumoff
              Младши участник Не разбрах само една и съща ли е цената???Щото ако ми предлагаш старата Е класа на Меро и новата Е класа,избирам старата.А то и цената им е еднаква нищо че са нова и стара.
              Е тук не си прав и ше сгрешиш. Пък и ми се струва че аналогията с Мерцедес в темата е неудачна. Така че ако има мераклии да поспорим за Мерцедесите ( щот ме настъпвате по болния мазол ) ше отворим една тема в раздел "Спам ". Толкоз с офтопика.
              По темата : Zari6 е прав - от въпроса за качеството се отплеснахме кой какво предпочита . Е щом е второто , аз не виждам какво може Фронтера А , което да не го може Б. .Само дето е по-конфортна. Е , в гората влиза по-рядко щото и е по-скъпа боята . Затова и аз карам А , а гласувах за Б.
              Що се отнася до това кой модел е по-качествен - Ами нека се включи Исузо. През ръцете му е минало всичко
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

колеги , съвършен джип няма всички имат недостатъци. ас не се занимавам само със фронтера,въпреки че тя е доминираща ,човъркам и мицубиши и тойота и Г класа , всчки си имат НЕДОСТАТЪЦИ....... фронтерата се дели на три спред мен , а не на две както е според вас . има А 1- ресорна . А 2 -пружинна . и Б ------ Б е комфорлно купе качено върху шасито на А 2 ....разликата е много абстрактна ,ресорната може да троши скали със задия мост но не може да се разчеква толкова много ,а пружинната си криви носачите при удър във тях но има по добро разгъване ...................спора е леко бесмислен , както казах по горе А2 и Б е едно със разлика във комфорта и визията .....има и други дребни разлики но те са незначителни
                Последно редактирано от isuzo; 10-12-08, 00:57.
                МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                  ....... и около 5000 км черен път,но със здраво натоварване.............
                  Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
                  ..............+около 3000 извън пътя .................
                  Момчета, къде карате толкова по черно? Да не бъркате с черно улиците в София? Това е много път, ако наистина е извън пътя. Вервайте ми! Сметнете маршрута Ком-Емине.

Иначе по темата: старата Фронтера според мен е повече за нашенските условия, а за 2.2дти'2000г имам много противоречиви впечатления. Например заден лагер-главина-350 лв с труд. Филтър+гарнитура на автоматична СК в Бояна ауто-400лв!? Смех. После го намерих за 40-50 лв. Ей, това генералните дилъри, вносители и др. големи мошеници били.
                  Съвременна визия, шумен мотор, тромава, ниска е по-новата /Б/, абе малко пенсионерска кола - не е спартанска, като старата.
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Колеги страхувам се да не излизам от темата,но доста се рових и не можах да намеря нищо за един мой проблем с ФКБ-2.0i - 94г.От средата на лятото насам изведнъж се появи едно странно такова .... не мога точтно да го определя, но много наподобява жуженето на жилото на километраж или разхлабена ламаринка или нещо подобно,само че се чува някъде от дясно около или в скоростната кутия и интересното е, че това жужене се увеличава като звук с подаването на газ /увеличаване на оборотите на мотора/ независимо дали джипката е в движение или не.Това се чува само вътре в купето.Отвън не се чува този шум.Под 1500 оборота го няма.Усъмних се ,че са лагерите на генератора.Смених ги и двата,но ефекта нулев.Продължава да си жужи при по-горе описаните обстоятелства и вече ме дразни.Къде да разровя или към кого да се обърна,за което предварително Ви благодаря,защото виждам,че бая специалисти има тук в истинския смисъл на думата.
                    088пет16пет3пет7

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                      Е тук не си прав и ше сгрешиш. Пък и ми се струва че аналогията с Мерцедес в темата е неудачна. Така че ако има мераклии да поспорим за Мерцедесите ( щот ме настъпвате по болния мазол ) ше отворим една тема в раздел "Спам ". Толкоз с офтопика.
                      По темата : Zari6 е прав - от въпроса за качеството се отплеснахме кой какво предпочита . Е щом е второто , аз не виждам какво може Фронтера А , което да не го може Б. .Само дето е по-конфортна. Е , в гората влиза по-рядко щото и е по-скъпа боята . Затова и аз карам А , а гласувах за Б.
                      Що се отнася до това кой модел е по-качествен - Ами нека се включи Исузо. През ръцете му е минало всичко
                      Ами то вярно се отплеснахме.Първото ми мнение по темата е въпрос.А именно,коя е по-качествена...
                      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
                        колеги , съвършен джип няма всички имат недостатъци. ас не се занимавам само със фронтера,въпреки че тя е доминираща ,човъркам и мицубиши и тойота и Г класа , всчки си имат НЕДОСТАТЪЦИ....... фронтерата се дели на три спред мен , а не на две както е според вас . има А 1- ресорна . А 2 -пружинна . и Б ------ Б е комфорлно купе качено върху шасито на А 2 ....разликата е много абстрактна ,ресорната може да троши скали със задия мост но не може да се разчеква толкова много ,а пружинната си криви носачите при удър във тях но има по добро разгъване ...................спора е леко бесмислен , както казах по горе А2 и Б е едно със разлика във комфорта и визията .....има и други дребни разлики но те са незначителни
                        +1. Когато специалистите говорят аз мълча

Коментар

Отново няма да гласувам,защото има още неща които не зная.Основното е два еднакви в техническо отношение автомобила ,поставени при еднакви експлоатационни условия,коя колко проблема ще даде.

От изказаните мнения,правя заключение,че двата автомобила са еднакво качествени.Това бе и въпроса по темата.Ако разширим темата и предположим че новата Фронтера е по красива,то тогава би следвало да преположим,че тя е по-предпочитания автомобил.Но разликата в цената пък веднага я прави по неатрактивна.Та ако утре трябва да избирам Фронтера,новата или старата единствения аргумент ще бъде,колко пари съм заделил за джипка.

ПС:Хареса ми изказване на колега за по-скъпата цена на боята...

Към Исузо:Драги ми френд,спор няма,просто много хора бъдещи собственици на Фронтера често питат кой модел да изберат.Е сега да четат и да избират.
                          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.

Коментар

колеги според мен не може да се каже коя е по здрава или качествена,защота нашите фронтери са втора употреба и е от глямо значение как са подържани и колко километри са изминали преди да доидат при нас.
                            Ппеди да купя моята се клебаех между фронтера и паджеро,но хубаво паджеро държи цена от 10 000лв за 92-93г а фронтерата е 2000г за почти съштите пари.
                            Аз гласувам за' Б' защото съм доволен от джипа и ми върши работа в града и в гората

Коментар

Ако имах 15 к за харчене бих си купил една А - къса база за лов и риболов и една Б - дълга база за семеен автомобил,но понеже имах само 5000, засега със само с късата.За една година със сменил само един датчик за температурата - много съм доволен като височина и проходимост, но за семейството си бих предпочел новата.

Коментар

Първоначално публикуван от nuvi-ak Преглед на мнение
                                Ако имах 15 к за харчене бих си купил една А - къса база за лов и риболов и една Б - дълга база за семеен автомобил,но понеже имах само 5000, засега със само с късата.За една година със сменил само един датчик за температурата - много съм доволен като височина и проходимост, но за семейството си бих предпочел новата.
                                Това е защото твоята е 5000 лв.Има стари по 11 000 лв.(моята например).Повярвай разликата е огромна,както визия,така и състояние,возия ,шум,вибрации и какво ли още не.Та стара Фронтера от 10-11000 лв. е по-добра от преобладаващата част от караните нови Фронтери.
                                Но ние сравняваме еднакви по преход и експлоатация машини.Не застаряла стара с хубава нова.Идеята е да видим 2 Фронтери 98 година ,едната старата,другата новата и карани еднакво.Тогава какво ли ще излезе.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X