Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли да се регулира съединител на фронтера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Може ли да се регулира съединител на фронтера?

Въпроса може да е малко глупав, понеже знам че съединителят е с помпа, но все пак дали е възможно? Отделя ми високо. Възможно ли е да си отиват феродовите дискове?
    Става вапрос за фронтера Б 2.2 бензин, 2001 година.
    Благодаря ви предварително.

До: Може ли да се регулира съединител на фронтера?

Тцъ.... Почвай да събираш парички за нов ....
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Коментар

Не се регулира и струва към 300лв нов комплект с лагер и притискателен диск.Може да се намери и по-скъпо разбира се
        BMW X6

Коментар

Ааа сеге де, нима Ф-ра Б от 2001 г. и Ф-ра А до 98 г. са с коренно различни съединители? Защото на Ф-ра А се регулира и то от 2 /две/ места - при помпата и при педала в купето. А феродовия диск не е ли само един?

Коментар

Специално сега качих фронтерата на канала и не видях някъде да може да се регулира - фронтера А
            BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнение
              Ааа сеге де, нима Ф-ра Б от 2001 г. и Ф-ра А до 98 г. са с коренно различни съединители? Защото на Ф-ра А се регулира и то от 2 /две/ места - при помпата и при педала в купето. А феродовия диск не е ли само един?
              Обясни, ако може и със снимки как и откъде се регулира, защото миналата година сменях съединител комплект. Майстора каза, че не се регулира и комплект съединител на Сакс ми струваше 400 лева. Много трудно го намерих обаче.

Фронтера 1992 2.3 tdi
              Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

Коментар

И аз да използвам темата.
                Педала на съединителя ми е доста твърд, но пък мисля, че си отделя нормално. Пробвал съм теста с ръчната спирачка и мотора си загасва почти веднага.
                Предположения някакви.
                То е ясно, че ще го карам и на майстор, но поне да знам какво да очаквам.
                Офи-то ми е 2000г., дълга база, 2.2 дизел.

Коментар

За да е твърд педала причините може да са 2-износен съединител(потъва притискателния диск, "слънцето" и петата започват да изпъкват към СК и трябва по-голяма сила за да огънеш пружината назад. Другата е по-малко вероятна и лесно се установява-ако се е раздул маркуча и трудно преминава спирачната течност към долната помпа. Но тогава обикновено и трудно връща и буксува. Дали е износен съединителя може да се види на канал, като се отвори гуменото капаче на полата на СК и с фенерче се огледа разстоянието между пружините на "слънцето" и кожуха на притискателния диск. Колкото са по-изправени, толкова по-дебел е диска.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от batDancho Преглед на мнение
                    Обясни, ако може и със снимки как и откъде се регулира, защото миналата година сменях съединител комплект. Майстора каза, че не се регулира и комплект съединител на Сакс ми струваше 400 лева. Много трудно го намерих обаче.

Фронтера 1992 2.3 tdi
                    Значи аз на моята КБЗ 1996 го натегнах- респективно може и да се олабва от педала в купето. Там стержена към помпата е със резба и законтряща гайка и се завива и развива във планката която е захваната за педала. Малко е терсене мястото , но се работи!
                    Успех!
                    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

От там регулираш само свободния ход на педала и донякъде може да компенсираш ако е твърде голям, примерно и затова не отделя . Ама това е частен случай и се регулира при смяна на съединител. Когато се износва празния ход се намалява и може да почне да буксува в един момент и тогава от там малко се отпуска. Когато педалът е твърд и отделя високо, няма реглаж
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Да се похваля! Намерих от къде се регулира педала на съединителя! Ограничителната гайка е по средата на резбата. Има възможност да се премести навътре и на вън с около сантиметър. Предполагам че в моя случай ще трябва да я дозавия.

Коментар

Първоначално публикуван от colonel Преглед на мнение
                          Да се похваля! Намерих от къде се регулира педала на съединителя! Ограничителната гайка е по средата на резбата. Има възможност да се премести навътре и на вън с около сантиметър. Предполагам че в моя случай ще трябва да я дозавия.
                          Колегите ти обясниха вече, че това е реглаж на педала не на съединителя. Той е хидравличен и не подлежи на реглаж.
                          Просто пояснявам защото ще го прочете някой дето не е чел нищо друго и ще стане разправия.
                          no signature no problems

Коментар

Нека се намеся и аз!Преди време направих опит за подобен реглаж.....ами не се получи!Единственото нещо,което успях да интервирам бе хода на педала!Така,че не се опитвайте до постигнете нещо,което е измислено от производителя!...Няма да се получи .... от опит знам..и аз не вярвах!!!

Коментар

Почти се бях зарадвал

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X