Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маншон на предна полуоска

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Маншон на предна полуоска

Привет колеги.Точно преди зимата забелязах скъсан маншон на предна полуоска.Говоря за ОФ Б 2.2дизел.Понеже обичам да ходя по майстори само в краен случай,дали някой не е запознат с тънкостите по смяната които биха ме изненадали евентуално, примерни цени и по-добрите маншони и от къде

До: Маншон на предна полуоска

Първоначално публикуван от zari6 Преглед на мнение
    Привет колеги.Точно преди зимата забелязах скъсан маншон на предна полуоска.Говоря за ОФ Б 2.2дизел.Понеже обичам да ходя по майстори само в краен случай,дали някой не е запознат с тънкостите по смяната които биха ме изненадали евентуално, примерни цени и по-добрите маншони и от къде
    Изобщо не си и помисляй да взимаш отигинален. Фантазиите на търговците са ужасно развити. Цените започват от 80 лв. и стигат до където си поискат.
    Аз специално си сложих маншон от Гранд Чероки което е с мост Дана 30. Можеш така да си потърсиш. Струва някъде към 20-на лв. Също става и от Опел Кампо май беше, най-добре сваляш стария и в магазина. А смяната не е особено трудна. Сваляш гумата, развиваш долния шарнир дърпаш диска нагоре вадиш полуоската от към диска и сменяш маншона. После по обратния ред и си готов.
    no signature no problems

Коментар

А тези скоби които стягат маншона с какъв инструмент се работят. А и между другото шарнира не се вади толкова лесно колкото звучи(личен опит) Намери си скоба за шарнири, ще си улесниш живота.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
        А тези скоби които стягат маншона с какъв инструмент се работят. А и между другото шарнира не се вади толкова лесно колкото звучи(личен опит) Намери си скоба за шарнири, ще си улесниш живота.
        Абе то на някой хора и крушка да сменят им е трудно. ( Майтап разбира се ).
        Шарнира се вади лесно като се чука с як чук по държача му зад спирачния апарат в долната му част и едновременно се напъва диска нагоре. Сам човек е кофти де.
        no signature no problems

Коментар

Благодаря Ви колеги.Супер сте

Коментар

Става и маншон от Audi A 6 -22 лв.Моите ги смених с такива.Общо взето мери карето и полуоската /диаметрите/ и търсиш нещо сходно.Успех.
            NO RISK NO FUN ! FRONTERA 2.3 TDI

Коментар

цитат: Шарнира се вади лесно като се чука с як чук по държача му зад спирачния апарат в долната му част и едновременно се напъва диска нагоре. Сам човек е кофти де.

Като го почукаш отдолу по стеблото и му се подбива резбата и следват доста ядове ако не го сменяш с нов. Скобата на илиянци струва 15лв. все ще извади 2-3 шарнира.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                цитат: Шарнира се вади лесно като се чука с як чук по държача му зад спирачния апарат в долната му част и едновременно се напъва диска нагоре. Сам човек е кофти де.

Като го почукаш отдолу по стеблото и му се подбива резбата и следват доста ядове ако не го сменяш с нов. Скобата на илиянци струва 15лв. все ще извади 2-3 шарнира.
                A ти къде прочете, че се чука по самия шарнир??? Аз такова нещо не съм писал и не бих направил.
                За скобата може би си прав но не съм имал път и не съм се сетил да си купя. Пък и за 4 години един път ми се налага....
                no signature no problems

Коментар

Сори сега виждам, че си имал предвид да се чука по шенкела. Иначе, аз като свалях първия път шарнира от няма накъде чуках и по болта та после .....

Коментар

Eто къде се бие с чука, после някой да не ме нахока, че си е смазал шарнира.

no signature no problems

Коментар

Точно там се бие с чука.Само че ми се наложи да бия и горния и да откривателствам каква е последователността.Съжалявам че не снимах,но обещавам да го направя с другият.Иначе намерих универсален неопренов маншон,за който ме увериха че е много добър и ми го дадоха за 17лв.Магазина е бившия на Трабант и Варбург до гара Подуене в София.Цената май беше по-ниска,защото ме пратиха там.Ако някой закъса да пише.Маншона е универсален защото се реже от двете страни спорет необходимият размер.

Коментар

Първоначално публикуван от zari6 Преглед на мнение
                        Точно там се бие с чука.Само че ми се наложи да бия и горния и да откривателствам каква е последователността.Съжалявам че не снимах,но обещавам да го направя с другият.Иначе намерих универсален неопренов маншон,за който ме увериха че е много добър и ми го дадоха за 17лв.Магазина е бившия на Трабант и Варбург до гара Подуене в София.Цената май беше по-ниска,защото ме пратиха там.Ако някой закъса да пише.Маншона е универсален защото се реже от двете страни спорет необходимият размер.
                        Колега,наглеждай го този неопренов маншон по често за да не те изненада и карето...Само съвет...Пробвано - доказано 500км.и отново смяна.Иначе се радвам,че си се справил и то точно преди големите локви и сняг...

Коментар

Благодаря за съвета.На всяка цена ще се оглеждам.Препоръчаха ми го хора които обслужват коли на фирмата в която работя,но въпреки това ще се оглеждам.

Коментар

Аз пък немога да се сетя как ще излезе долния шарнир без да е свален горния ... на Паджерото е същото - избиваш горния шарнир, после долния и по диагонал надолу вадиш шенкела. Ако не избиеш горния шарнир, долния неможеш да го изхлузиш защото опира в карето, а и горния носач няма ход толкова надолу.
                            Don't hunt IF you can't kill
                            първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Абе и аз така ги вадя, но някои колеги с повечко ентусиазъм успяват да го извадят и без да вадят горния ....
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X