Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си махна фалшивата боя от бронята на Фронтера Б

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да си махна фалшивата боя от бронята на Фронтера Б

Отговора: С пароструйка от много близко разстояние.

Незнам дали други колеги го имат същия проблем, но боята на моите калници беше започнала да се лющи. Може би заводски не са го измислили като хората или не е хванала добре. Та днес както я миех с парструйката видях, че като приближа по-близо струята и започват да падат цели големи "люспи". И така я разкарах цялата. Сега калниците ми са абсолютно черни и колата определено изглежда по-добре.

Малко е страни от темата. Пластмасата е определено е доста твърда. Вчера един Форд Мондео спря в мен и разултата беше строшени фарове и пръсната броня на Форда. При мен имаше само леки следи от боята му, които се махнаха като я измих. Интересното беше, че пича слиза, гледа резултата при него, гледа при мене и някви нагло вика "Хмм ми че то на твойта нищо и няма", все едно си играем на блъскащи колички. Мислех да му кажа да изчака да си сложа металните брони и ако иска пак да пробваме същото упражнение, само че този път аз да съм зад него Ама викам айде, само махнах с ръка и продължих. Определено културата на каране е под всякаква критика, щото не е лесно хем да говориш по "ДжиСиЕма", хем да зяпаш циците на някоя случааайно преминаваща, хем да пушиш и ако ти остане време да внимаваш в движението.
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

До: Как да си махна фалшивата боя от бронята на Фронтера Б

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
    Отговора: С пароструйка от много близко разстояние.

...щото не е лесно хем да говориш по "ДжиСиЕма", хем да зяпаш циците на някоя случааайно преминаваща, хем да пушиш и ако ти остане време да внимаваш в движението.

Тук си много прав....в БГ всеки е най-добрия шофьор...и може да набие всички. Тва си ни е манталитета...аз вече се замислям да сменя джипката с един АТС и "нещото" под седалката с един "Пустинен орел .50"....тогава нека спират колкото искат в мене ....

Малко е извън темата, но не се сдържах...

Коментар

По принцип дори и основа да сложиш,боята след време пак ще се лющи и ще падне,просто не може а се задърби и това е

Поздрави

Коментар

Броните и по проинцип пластмасите се боядисват с бои с пластификатор за пластмаса.По-скъпи са.И пак не е гаранция че ще държи дълго време.
        Тегава работа.
        BMW X6

Коментар

Тя,боята може ида не е била фалшива,но този дето я е полагал в/у детаилите със сигурност е бил ,явно е пропуснал да подготви детаилите преди боята.

"Сега калниците ми са абсолютно черни и колата определено изглежда по-добре."

Това черното е по скоро транспортен грунд,няма никакви защитни своиства и ако оставиш нещата както са,скоро по ръбчетата на калниците ще избие ръжда.
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
            По принцип дори и основа да сложиш,боята след време пак ще се лющи и ще падне,просто не може а се задърби и това е

Поздрави
            Е това нещо не го разбирам.Боята пада.Първо съм убеден ,че боята не е оригиналната а джипката е пре-пребоядисвана.Аз в момента си пребоядисвам джипа.Старата боя не беше мръднала за 10 години.Даже люспичка от лак нямам паднала.Просто бояджията е бил номер едно.В понеделник отивам да си прибирам "новия"джип,ако искаш ела колега да те запозная с майстора,пък и той ще ти каже точната диагноза на "заболяването".
            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Говоря когато се боядисва пластмаса,тогава каквато и основа да му сложиш пак се лющи след време,иначе за цялостно боядисване,много ясно че не се лющи

Поздрави

Коментар

Май някой четат през пръсти. Говорим за броните а не за калниците. Бронята си е черна и не съм чувал пластмаса да ръждясва. Иначе определено не е само заболяване на този модел или тази марка. Както каза Вещер да задържиш боя върху пластмаса е тегава работа. Иначе всички ПВЦ профили щяха да ги минават в какъвто цвят искаш и никой нямаше да си играе да ги лепи с фолио.

Коментар

Май някой четат през пръсти. Говорим за броните а не за калниците. Бронята си е черна и не съм чувал пластмаса да ръждясва. Иначе определено не е само заболяване на този модел или тази марка. Както каза Вещер да задържиш боя върху пластмаса е тегава работа. Иначе всички ПВЦ профили щяха да ги минават в какъвто цвят искаш и никой нямаше да си играе да ги лепи с фолио.
                  Ми,май не четем през пръсти-"Сега калниците ми са абсолютно черни и колата определено изглежда по-добре."-това си го писал ти,в първия си пост.Ако мислиш за брони,пък пишеш калници....твой проблем.
                  Не знам,какви маистори ползвате,но боядисването на пласт масови детайли е рутинна работа,и ако е направена както трябва,боята си седи в/у броните,лаисните и напоследък калниците на автомобилите с години.
                  Относно пвц профилите-доколкото знам,когато трябват цветни,просто си поръчваш такива.Може би разнообразието не е огромно,но има вариянти.

Поздрави.
                  Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Иначе определено не е само заболяване на този модел или тази марка. Както каза Вещер да задържиш боя върху пластмаса е тегава работа. Иначе всички ПВЦ профили щяха да ги минават в какъвто цвят искаш и никой нямаше да си играе да ги лепи с фолио.

То аз не се сещам за автомобил след 2000г, на който не са боядисани брониите или след това да се люпят!!! Това, че тези са правени през пръсти е съвсем друг въпрос. Боядисването на пластмаса отдавна не е никакъв проблем.

Коментар

То още от заглавието се вижда, че става въпрос за броните. Калник съм написал погрешка.

Иначе може да се пробваш да поръчаш цветен ПВЦ профил, който да е боядисан а не фурниран. Алуминиевите минават прахово боядисване и не е проблем да си избереш цвят по РАЛ. Може да го пробваш същото упражнение и с ПВЦ профил.

Коментар

То още от заглавието се вижда, че става въпрос за броните. Калник съм написал погрешка.

Иначе може да се пробваш да поръчаш цветен ПВЦ профил, който да е боядисан а не фурниран. Алуминиевите минават прахово боядисване и не е проблем да си избереш цвят по РАЛ. Може да го пробваш същото упражнение и с ПВЦ профил.
                        И ПВЦ-то се боядисва въпроса е колко струва! На пазара вече има какви ли не химий, другия важен момент е вида на самата пластмаса но както казах няма невъзможни неща! Бащата все пак е бояджия и се занимава с това от 20г. и специално в колите няма нещо което да не може да се боядиса!
                        Рак, мерак и простак не се лекуват!!!

Коментар

Да всичко се боядисва ,но както казах за това има други бои с примеси - пластификатори които осигуряват по-доба адхезия и еластичност на боята.Те са скъпи,а и има доста работа по детайлите докато се стигне до боядисването.Кварталните мйстори го правят за 1 час със спрей за 5.50лв и не става - държи от ден до пладне.
                          Та така - невъзможни неща няма - стига да има кой да плати и да плати на точното място.
                          BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                            Да всичко се боядисва ,но както казах за това има други бои с примеси - пластификатори които осигуряват по-доба адхезия и еластичност на боята.Те са скъпи,а и има доста работа по детайлите докато се стигне до боядисването.Кварталните мйстори го правят за 1 час със спрей за 5.50лв и не става - държи от ден до пладне.
                            Та така - невъзможни неща няма - стига да има кой да плати и да плати на точното място.
                            И със спрей става стига да е подходящияИма спрей специален за брони и пласмаси ,който съдържа пластофикс Ако говорим за подготовката на детайла това е друга история
                            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X