Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маслен радиатор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Маслен радиатор?

Привет на колегите .Имам едно въпросче а то е следното:На скооро реших да си проверя клаксоните че нещо не работеха добре та взех и си пипнах с ръка масленият радиатор и установих че е студен.Така ли трябва да бъде или би трябвало поне малко да е топъл ? Това го установих на топъл двигател и работещ .Забелязах че и стрелката на маслото ми на място като работи мотора стои малко над червеният участак на около 3-4мм.Благодаря предварително.
    Добре е човек да има и в пъкала приятели.:)

До: Маслен радиатор?

При Паджерото е с термостат който пропуска масло към радиатора само когато темперетурата на маслото достигне определени градуси. Предполагам и при фронтерата е така.
    Don't hunt IF you can't kill
    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от chvora Преглед на мнение
      Привет на колегите .Имам едно въпросче а то е следното:На скооро реших да си проверя клаксоните че нещо не работеха добре та взех и си пипнах с ръка масленият радиатор и установих че е студен.Така ли трябва да бъде или би трябвало поне малко да е топъл ? Това го установих на топъл двигател и работещ .Забелязах че и стрелката на маслото ми на място като работи мотора стои малко над червеният участак на около 3-4мм.Благодаря предварително.

Аз съм с ОФА 2.3ТД и при мен е същото....при работещ двигател масления радиатор е студен.....най-вероятно колегата от горния пост е прав....

Коментар

Бладара ви колеги по-оспокоих се мислих си че имам нещо запушено та аз да попитам както се казва де
        --------------------------------------------------
        Много без проблемни километри на всички желая
        Добре е човек да има и в пъкала приятели.:)

Коментар

Виж тук:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E8%E0%F2%EE%F0
          NO RISK NO FUN ! FRONTERA 2.3 TDI

Коментар

Ако имаш съмнения за масления радиатор Фронтерата има маслен термостат "клапан", той е в конзолата която държи масления филтър. Разкача се като отвиеш масления филтър и под него има болт, който се отвива. В конзолката има зегерка която се изважда и капачката под зегерката се изважда. Там е термостата с пружина. Само този термостат струва 45.00лв. в Опел България, бул. Ботевградско шосе с поръчка до 2 седмици.
            Между канзолката и двигателя има О пръстен, който е желателно да си купиш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X