Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Махнах си капака на резервната гума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Махнах си капака на резервната гума

То не беше скърцане, не беше хлопане и тракане. Целия капак е направен толкова идиотски, че нямам думи. Незнам кой го е мислил ама не е вложил грам усет. Всичкото пластмаса се държи за стойката на 1 ЕДИН болт. Е бива ли поне три,четири болта да не сложат та да се закрепи като хората. Само дано не ми гепят резервната гума сега. Макар, че тоя капак аз го отварях с ножче от нокторезачка за 30 сек.
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

До: Махнах си капака на резервната гума

Сложи секретен болт. Или оклепай всичките с графитна смазка.

Коментар

Мерси за идеята. Предполагам, че такива болтове би трябвало да продават във всеки магазин за крепежни елементи или може би греша?
      Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

Не, всичко е по-тъпо, както обикновено.
        Продават се в магазините за сини габарити тип Стрийтмания, и в просветените гумаджийници. Идиотското е че се продават в комплект по четири, всеки комплект със собствен ключ. За петото колело разбира се няма.
        Ти трябва да си с гайки, не с болтове, ама все тая.

Коментар

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
          То не беше скърцане, не беше хлопане и тракане. Целия капак е направен толкова идиотски, че нямам думи. Незнам кой го е мислил ама не е вложил грам усет. Всичкото пластмаса се държи за стойката на 1 ЕДИН болт. Е бива ли поне три,четири болта да не сложат та да се закрепи като хората. Само дано не ми гепят резервната гума сега. Макар, че тоя капак аз го отварях с ножче от нокторезачка за 30 сек.
          Когато се качих за първи път на моята и аз усетих неприятните звуци от пластмасовата кутия на резервната гума. Слезнах, намерих едно парче от дърво и го мушнах между капака и основата. Даже още не я бях купил а само я оглеждахме. После "монтажа" претърпя ъпгрейт с някакво парче пресован дунапрен. Три месеца вече си стои и няма хлопане и тракане.

Поздрави!
          Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнение
            Когато се качих за първи път на моята и аз усетих неприятните звуци от пластмасовата кутия на резервната гума. Слезнах, намерих едно парче от дърво и го мушнах между капака и основата. Даже още не я бях купил а само я оглеждахме. После "монтажа" претърпя ъпгрейт с някакво парче пресован дунапрен. Три месеца вече си стои и няма хлопане и тракане.

Поздрави!
            И при мене я приложи тая система и всичко е идеално!
            Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Само да ви запозная и с още нещо!При мен има непиятни звуци и от това че тежината на гумата е спукала една от подсилващите греди вътре във вратата!То не е скърцане не е пукане!Заварявах го и се оправи но.....само за извесно време!Сега пак е след ремонт и е добре пак ще видим до кога! Просто знаите че и този проблем го има!
              Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
              LZ1NES

Коментар

И моята врата яко трака на ламарина, ако имаш възможност да качиш снимки как си решил проблема ще е много добре.
                Благодаря предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                  И моята врата яко трака на ламарина, ако имаш възможност да качиш снимки как си решил проблема ще е много добре.
                  Благодаря предварително.
                  Съжелявам но нямам снимки от това дело!Мога само да ти кажа че се смъква всичко (Прозорец,кора и т.н.)Като махнеш всичко през тех. отвори се виждат гредите!При мен даже се наложи да достегна болтовете
                  които държат стоиката!(ползва се шестограм).А решаването става с телоподаващото.....до следващия път!За сега след 2 заваряване държи вече 2 година!
                  Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                  LZ1NES

Коментар

и аэ бях по същия начин но реших тоэи проблем махнах капака и си уших от кожа калъф нямя скърцане и тропане

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
                      А решаването става с телоподаващото.....до следващия път!За сега след 2 заваряване държи вече 2 година!
                      Зора е да разбера къде да заварявам.

Коментар

Зора е да разбера къде да заварявам.

Ооооооо не се претесняваи то си личи!И то доста си личи!А е и очеизваждащо
                        LZ1NES

Коментар

Благодаря предварително.
                          Сигурен ли си, че се е откачила от гредите? Пробвай първо да регулираш ключалката /тази на купето/ отвий болтовете, дупките са на елипс и прикарай навътре, става по стегнато и спира да тропа. Аз така реших проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
                            Само дано не ми гепят резервната гума сега. Макар, че тоя капак аз го отварях с ножче от нокторезачка за 30 сек.
                            На стойката за резервната гума има място за заключване с катинар през една от дуките на джантата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X