Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Това истина ли е или аз полудявам

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Това истина ли е или аз полудявам

Това истина ли е или аз полудявам!!!!!Днес от Булвариа и от София ауто ми обадиха цена за пластмасовата вежда на предния десен калник за Фронтера Б 99г.,от 990лв..Помислих,че стажа дума за калника с вегдата заедно,но не.Специално ми обясниха,че говорим само за вегдата.Та въпроса ми е да не е от масивно злато с пласмасово покритие и аз да не знам?Ако е така да ги свалям другите и да ги нося в сеиф,или да сглобявам пушката и да се залагам около въпросните фирми

До: Това истина ли е или аз полудявам

Истина е! За жалост си вадят парите от нещастието на хората дето са си купили Фронтери и искат да си ги поддържат както трябва.
    Все още Фронтерата не е масовият джип и това води до тези екзотични цени- каре около 250лв, тампон за двигател около 250лв и тн.
    И как да стане масов като цените за поддръжка са по високи от тези на къде по-реномирани марки!
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Истина ,само да напомня цената за радиатор 1782лв
      Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

За тойота80 май бяха обявили 4700лв за тези същите пластмасови разширители, аз имам два комплекта - давам ги на Оферта

Коментар

карето на фронтерата е 22лв на фирма GKN които между другото се слагат фабрично
          разбира се търси се каре по номер а не каре за фронтера
          бих казал че търгашите печелят от незнанието на хората и от тяхната нужда
          това са кървави пари
          но в ЕС е така
          BMW X6

Коментар

Колеги фронтерата не беше ли на база някакъв японски джип ? Лично помня времето когато по ценоразпис турбодизел двигател (исузу) беше по-скъп от нов джип. Замислете се защо фронтерата по принцип на старо върви относително евтино ? Голяма част от частите и ще са от сума ти различни канали. Ако се карат от Япония - гърч...

Едно време работех при човек който освен всичко останало попипваше и поршета. Та той ми беше разказал един не много известен факт:

Всички Порше 928 които се продават на старо са или на около 80000, или на около 140000км. Купуват го ново, и като дойде време за профилактиката на 80те хиляди (смяна на разпределителна верига май беше със сваляне на двигателя и не знам още какво си) - като им покажеш проформата за 6000 евро, и изревават на умряло, и колата се появява за продан в обявите. Аджеба ако платят - следващата голяма профилактика е на 140000км. Тогава вече се предават. Официалните френски цени във фирмен сервиз.

Та идеята ми е - за всяко следствие май има причина. Можеш да бъдеш сигурен че ако е 990лв веждата - не я внасят на 9.90лв.
            Последно редактирано от Goblin; 08-10-08, 17:37.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

По скоро тия части, които са взаимозаменяеми с другите японски джипове, са сравнително евтини.
              Каза ли му на тоя дето ти иска 1000лв. че меко казано е доста безсрамен тип. То не че ще помогне, ама не трябва да си мълчиме.

Коментар

Първоначално публикуван от zari6 Преглед на мнение
                Това истина ли е или аз полудявам!!!!!Днес от Булвариа и от София ауто ми обадиха цена за пластмасовата вежда на предния десен калник за Фронтера Б 99г.,от 990лв..Помислих,че стажа дума за калника с вегдата заедно,но не.Специално ми обясниха,че говорим само за вегдата.Та въпроса ми е да не е от масивно злато с пласмасово покритие и аз да не знам?Ако е така да ги свалям другите и да ги нося в сеиф,или да сглобявам пушката и да се залагам около въпросните фирми
                ако беше попитал и за цените на накладките там - щеше да си вече с пушката през рамо

Коментар

колите и изобщо автомобилната индустрия са най-силно унифицираната
                  индустрия в света
                  никой не сяда да мисли нещо ново като лагер примерно
                  има си вече една камара измислени размери модели
                  тествани и т.н
                  кой е луд да хвърли една камара пари за нещо ново
                  като го има вече измислено че и работи перфектно ?
                  разбира се различните нови разработки на разни системи са друга бира
                  ама тя механиката си е все една
                  BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                    екзотични цени- каре около 250лв
                    МММ за новата Фронтера ново външно каре се продава само комплект с полуоската и вътр. каре-1300лв.(в САЩ за Исузо Родео същия комплект е 300щ.д/Мръсни обирджиии
                    Е затова трябва хората да споделят черен опит, който намери ефективно решение да го споделя с номер н а частта която замества оргиналната

Коментар

Засега нещата стоят така с частите,например аз с хората при който ходя да ми правят джипа проучваме къде какво има и на какви цени,например на MOOG шарнирите са едни от най-добрите,цените са приемливи,същите шарнири от други производители с съмнително качество са с по 20-30 лв отгоре,но ако не знаеш какво и как да го търсиш,се бъркаш в джоба и така.От друга страна,по хубаво от оригинала няма,стига да е оригинал,аз съм съгасен да е 2 по скъпо,но слагам частта и забравям 5 години за проблеми с нея.
                      Всеки сам си е направил избора,или го прави,търсене и форума е истината

Поздрави

Коментар

Преден диф за 14786.00лв.Без пари,кво му плащаш.Попитах дали нямат нещо грешка в нулите.
                        sigpic

Коментар

От както ми сервираха тази цена се опитвам да намеря цена извън България,но уви.От Руски саит намерих каталожни номера-1103190,заменен с 11 03 196 по късно но не намерих нищо.Не мога да повярвам че един пласмасов шприц назапад струва колкото четири термостата за същия автомобил барабар с отливката,гарнитурата и температурен датчик-250лв.Според мен ни работят и пушка е малко.По добре танковете да доидат тука.

Коментар

Koгато купувах Фронтерата ,знаех ,че е един от най-скъпите за потдръжка автомобили.Също така знаех,че има и неоригинални части с пъти по евтини,както и джипки за части.До омента,да чукам на дърво,се справям чудесно с цените.Каре за кардана,вместо 600 лв,23.50 лв.Лагер заден главина,вместо 580 лв.купих за 72 лв.Автоматични хъбове са 1600 лв.,купуваме ръчни за 400 лв.За почти всичко важи,така че споко,ти кажи че търсиш вежда и тук ще се намери.То и за Мерцедеса комплект широка лайсна е 3000 лв.,но никой не купува.
                            Успех драги,това ни прави БЪЛГАРИ,я !!!
                            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                              Колеги фронтерата не беше ли на база някакъв японски джип ? Лично помня времето когато по ценоразпис турбодизел двигател (исузу) беше по-скъп от нов джип. Замислете се защо фронтерата по принцип на старо върви относително евтино ? Голяма част от частите и ще са от сума ти различни канали. Ако се карат от Япония - гърч...

Едно време работех при човек който освен всичко останало попипваше и поршета. Та той ми беше разказал един не много известен факт:

Всички Порше 928 които се продават на старо са или на около 80000, или на около 140000км. Купуват го ново, и като дойде време за профилактиката на 80те хиляди (смяна на разпределителна верига май беше със сваляне на двигателя и не знам още какво си) - като им покажеш проформата за 6000 евро, и изревават на умряло, и колата се появява за продан в обявите. Аджеба ако платят - следващата голяма профилактика е на 140000км. Тогава вече се предават. Официалните френски цени във фирмен сервиз.

Та идеята ми е - за всяко следствие май има причина. Можеш да бъдеш сигурен че ако е 990лв веждата - не я внасят на 9.90лв.
                              Ако катастрофирам с този джип и застрахователя трябва да плати само за веждата 1000лв. при условие че застрахователната стоиност на целия джип е по малко-как ще стане?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X