Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със стрелката на горивото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със стрелката на горивото

Опел Фронтера 2.3 tdi '92 дълга база.

Днес както си карах / след като минах през едно дере/ стрелката на горивото ми падна на нула и ми светна лампата на бензиностанцията. Имам около 50 литра нафта в резервоара. Проблема е или поплавъка, или скъсан кабел според мен. Проследих два кабела, които идват от резервоара и влизат под предната дясна седалка в купето. Някой може ли да ми подскаже как да установя дали е кабел или друго нещо. Мога ли някак да погледна резервоара отгоре, без да го свалям ?

ПП Другите уреди по таблото работят нормално.
    Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

До: Проблем със стрелката на горивото

Имам същия проблем на Витарата. Няма как да се оправи кабелчето без да се свали резервоара. Не знам дали е така при Опелите.

Коментар

Залагам на проблем с поплавъка като цяло.
      На "KOLONAL" беше само единият кабел скъсан/корозирал/ поради натрупване на кал и задържане на влага ( не се обади и мислех че си го оправил ) над резервоара където кабелите излизат. Колеги помогнаха че на "Витара"-та достъпа е само след сваляне на резервоара, но за оглед става и от страни между купето и резервоара. При други коли има капаче от салона/багажника/ за достъп, ама как е на "фронтера" не знам, но при скъсан кабел не би трябвало да светне "резерва", лампата и стрелката си получават сигналите отделно, при всички случаи трябва да стигнеш до куплунга на резервоара.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря за мненията.
        Днес ще пробвам да намеря капак през багажника към резервоара. Доколкото си спомням, няма - един път махах мокета да го пера, ама подана багажника май е пластмасов, така че лесно ще си направя капак със зегето, ако реша.

А някой свалял ли е резервоар, да ми каже, ако имя някякви особености и тънкости ?
        Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          На "KOLONAL" беше само единият кабел скъсан/корозирал/ поради натрупване на кал и задържане на влага ( не се обади и мислех че си го оправил )
          Няма време . Дано тези дни ми остане малко време, че не съм свикнал нещо да е скапано по машината.

Коментар

Днес го разгледах отдолу и видях, че едно кабелче виси до резервоара, явно се е откъснало отнякъде. Май резервоара ми е пластмасов, възможно ли е това да е масата на уредите и поради това да не искат да работят ? Явно ще се смъква резервоар, та ще съм благодарен на всякакви съвети от хора, които могат да ми помогнат с ноу-хау.

Коментар

Зависи от схемата (ама не я знам) като отпадне маса ( в общия случай) стрелката трябва да умре, а лампата да не свети ама от клаватурата толкова

Коментар

Зависи от схемата (ама не я знам) като отпадне маса ( в общия случай) стрелката трябва да умре, а лампата да не свети ама от клаватурата толкова
                Цъ, като махна и двата кабела на датчика за налягането на маслото, лампата за маслото светва, а стрелката за маслото се забива на крайно горно положение - явно Фронтерката е "Частен случай"

Коментар

Не ти е повреден поплавъка, от кабела е. И аз имах такъв проблем, но за късмет прекъснатото беше на достъпно място. Иначе и аз обмислях варианта със зегето, щото сваляне на резервоар на улицата си е приключение.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Грешиш .... Потенциометъра е делител на напрежение .... Като отпадне масата, веригата ще се затваря през стрелковата система на таблото и стрелката ще забие на максимум .....
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от batDancho Преглед на мнение
                      - явно Фронтерката е "Частен случай"
                      Цъ ако е така, явно е културно направена
                      Както съм писал говоря за обща теория на която стъпвам отправно. Без да го мера и тествам лично немога. Не познавам конкретната схема....но така е по-добре - да индикира проблема ( по съвременно му юзър френдли) Благодарско и на "Куздов" пък дано е само "маса".

Коментар

След няколко опита за развиване на болтовете на резервоара, се отказах от страх да не ги изпокъсам и да вляза в много голямо приключение. Направих си дупка в пода на багажника и стигнах до сондата. Намерих мястото, от което се откъснало кабелчето /според мен/, но като допра кабела с ръка, никакъв ефект - нито лампата на бензиностанцията угасва, нито стрелката на горивото мръдва.

Някой да има идеи по въпроса ?

ПП Какво трябва да направя, за да имам достъп до систематизираната информация за ОПЕЛ ?. При опит да вляза в темите ми дава съобщение, че не съм активиран или ми е забранен достъпа.

Коментар

Прочети правилата на форума и ще разбереш.Ще разбереш и много други важни неща.Аз вчера с това се занимавах и не съжалявам

Коментар

Първоначално публикуван от batDancho Преглед на мнение
                            След няколко опита за развиване на болтовете на резервоара, се отказах от страх да не ги изпокъсам и да вляза в много голямо приключение. Направих си дупка в пода на багажника и стигнах до сондата. Намерих мястото, от което се откъснало кабелчето /според мен/, но като допра кабела с ръка, никакъв ефект - нито лампата на бензиностанцията угасва, нито стрелката на горивото мръдва.

Някой да има идеи по въпроса ?

ПП Какво трябва да направя, за да имам достъп до систематизираната информация за ОПЕЛ ?. При опит да вляза в темите ми дава съобщение, че не съм активиран или ми е забранен достъпа.
                            С тая дупка в багажника уби всичко детско в мен.
                            Сега да не те разочаровам ама все пак ще трябва да свалиш резервуара. Защото проблема най-вероятно не е в кабелчето а в потенциометъра на самата сонда.
                            no signature no problems

Коментар

Продължение по темата . . .
                              Значи ходих при двама - трима електричари, които ми даваха най-различни диагнози - че трябва да си сменя сондата или да си сменя таблото, но никой не се нае да го ремонтира. След като си отидох от последния, вземах мултицета и започнах да проверявам кабелите от сондата назад към предницата. Махах всички букси по пътя си, понеже бяха силно корозирали, лепих с поялника и изолирах с термо шлауфки. Накрая го намерих - кабела беше скъсан в една букса, която се намира под предната дясна седалка - под мокета. Като го залепих и всичко се оправи. Сега обаче си имам отвор в багажника, от който нямах нужда.
                              Та да споделя ноу-хау - кабелите на датчика са два и са на букса в резервоара, която може да се достигне и измъкне, ако си на канал. Единия е жълт с червена линия и ако го дадеш на маса, ако всичко с таблото е наред, лампата на бензиностанцията трябва да угасне, а стрелката на горивото да залепне горе. Това е показател, че уредите са наред и проблема е в сондата. Ако не мръдне нищо, кабела е прекъснат някъде - демек проблема не е в поплавъка, а някъде назад към таблото. Другите два кабела са черни, влизат в две много яки букси и не ги знам за какво са, но вече 500 км карам със единия откачен и нямам проблем.

Имам и снимки, но нещо не мога да ги прикачам, дава ми грешка, явно нямам и права за прикачане на снимки. Снимах букси, кабели и багажника с размерите на дупката, така че някой ако реши да си прави капак над сондата на рвзервоара, да знае точно къде да реже.

Човек се учи от грешки. Глупавия - от собствените си, умния - от грешките на другите.
                              Бъдете умни и се учете от моите грешки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X