Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диагностика на Фронтера 2.2дти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: Диагностика на Фронтера 2.2дти

Хаиде и аз да не пускам нова тема и да питам тук?Значи тази година ходих до морето и Фронтерата ме е слушала много.Карах я със 140-160 км. в час и нямаше никакви проблеми но преди 2 дни ходих до Карлово и ми направи впечатление че ми светва чек лампата но само при скорост над 120 км в час и ми изключва турбото най-верятно защото веднага се усеща че колата спира да набира!Колата е Фронтера 2.2 DTL 1999 г дизел.А и може ли да е от кофти нафта?
    Последно редактирано от herkules; 26-07-10, 13:33.
    Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

Коментар

Вакум маркучите си провери дали не са закъсани.Щом ти иключва турбото най вероятно е това.На мен два пъти ми го прави този номер.
      Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Модела е със "прословутата" помпа BOSCH VP44.Няма да се учудя ако проблема е именно във нея.Това при положение, че маркучите за вакуум са наред.Други проблеми типични за този двигател: ЕГР настроен на голям процент рециркулация, смукателните тръби се задръстват от нагар.Блокирали завихрящи клапи, пак обикновенно от нагар.Това лесно се установява, като при диагностика се гледат стоиносттите на дебитомера под товар.Процента на рециркулация може да се намали софтуерно.НО, егр-а не може да се анулира механично-отчита грешка.
        Други-аванс на помпата извън параметри-отива в авариен режим.Има и още ама....., стига толкова
        Последно редактирано от kiki.t; 27-07-10, 15:56.
        0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
        Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
        Суперскан България www.decbg.com
        Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
          Вакум маркучите си провери дали не са закъсани.Щом ти иключва турбото най вероятно е това.На мен два пъти ми го прави този номер.
          Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
          Модела е със "прословутата" помпа BOSCH VP44.Няма да се учудя ако проблема е именно във нея.Това при положение, че маркучите за вакуум са наред.Други проблеми типични за този двигател: ЕГР настроен на голям процент рециркулация, смукателните тръби се задръстват от нагар.Блокирали завихрящи клапи, пак обикновенно от нагар.Това лесно се установява, като при диагностика се гледат стоиносттите на дебитомера под товар.Процента на рециркулация може да се намали софтуерно.НО, егр-а не може да се анулира механично-отчита грешка.
          Други-аванс на помпата извън параметри-отива в авариен режим.Има и още ама....., стига толкова
          Благодаря за отговорите а може ли да му се направи самодиагностика на този мотор/дизеловия 2.2 ДТИ/ в домашни условия в смисъл със кабелче на букса и коя или само на компютър? Има една букса там под пепелника но тя най-вероятно е за комютърна диагностика?

Коментар

Първоначално публикуван от herkules Преглед на мнение
            Благодаря за отговорите а може ли да му се направи самодиагностика на този мотор/дизеловия 2.2 ДТИ/ в домашни условия в смисъл със кабелче на букса и коя или само на компютър? Има една букса там под пепелника но тя най-вероятно е за комютърна диагностика?
            Няма как да стане колега, нямаш мигащ код за да си направиш сам диагностика.Само със съответната техника.Ако се окаже че проблемите сочат към помпата, това важи с още по голяма сила.Иска си специализирана апаратура.
            Последно редактирано от kiki.t; 27-07-10, 22:21.

Коментар

Няма как да стане колега, нямаш мигащ код за да си направиш сам диагностика.Само със съответната техника.Ако се окаже че проблемите сочат към помпата, това важи с още по голяма сила.Иска си специализирана апаратура.
              Благодаря за отговора,човек се учи докато е жив!
              P.P. А ти правиш ли диагностика,видях подписа?

Коментар

Благодаря за отговора,човек се учи докато е жив!
                P.P. А ти правиш ли диагностика,видях подписа?
                Да, с това се занимавам.

Коментар

Да, с това се занимавам.
                  От София ли си и колко ще ме "ощавиш" за диагноза?

Коментар

От София ли си и колко ще ме "ощавиш" за диагноза?
                    Чак пък щавене....Ами ако ще гледаме само през обд буксата в колата и да я прегледаме цялата(всички системи, текущи данни, тестове, грешки и евентуално настройки) е 30 лв.
                    Ако ще преглеждаме и помпата (което е препоръчително) -50лв. общо.
                    Но трябва да се разходиш до Нови Искър ( на около 10км. от София).

Коментар

Чак пък щавене....Ами ако ще гледаме само през обд буксата в колата и да я прегледаме цялата(всички системи, текущи данни, тестове, грешки и евентуално настройки) е 30 лв.
                      Ако ще преглеждаме и помпата (което е препоръчително) -50лв. общо.
                      Но трябва да се разходиш до Нови Искър ( на около 10км. от София).
                      Ще ти я докарам другата седмица да я тестваме,като преди това ще ти звънна по телефона които ти е в подписа!

Коментар

От: Диагностика на Фронтера 2.2дти

Първоначално публикуван от ogimaster
                        Благодаря за отговорите.

Колега Херкулес има ли вариант да позяпам твоята джипка и да споделиш на място малко челен опит ?

Благодаря
                        Когато пожелаеш и не съм на работа,аз см от кв.Дружба!

Коментар

Колега Херкулес,поправи ли джипката?Какъв беше проблема?

Коментар

Първоначално публикуван от baichowata Преглед на мнение
                            Колега Херкулес,поправи ли джипката?Какъв беше проблема?
                            За съжаление не съм имал време да я закарам на диагностика при kiki.t но ще се вдигна да отида тези дни при него и след теста ще пиша пак но мене ме съмнява така наречения EGR клапан че тои ми прави мизерии!Защо и ти ли имаш подобни проблеми?

Коментар

Колега herkules, прочети това...., ще ти е от полза!!!
                              http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=41262&page=1

Коментар

Първоначално публикуван от minchevp Преглед на мнение
                                Колега herkules, прочети това...., ще ти е от полза!!!
                                http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=41262&page=1

Тази тема съм я чел колега цялата!Та по въпроса със затапването на ЕГР и аз експериментитах като затапих само вакум маркучето на този клапан и резултата е следния!Чек лампата свети в ниските обороти и колата е по-тромава докато набира!След около 2000 оборота лампата гасне и колата не се удържа,та затова ме навява тази мисъл......!Но това ще покаже само диагностиката със 100 процента!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X