Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на вода в купето на Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Теч на вода в купето на Фронтера

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
    Според мен е запушен улука на радиаторчето на парното, то е Г образна тръбичка която излиза в двигателия отсек. Като се запуши с гнили листа и кал почва да прелива от кутията на радиаторчето и прави така. Трябва да се свали жабката да се махне гредата под жабката коят е на 2 винта, после да се отвие долния капак на радиаторчето и да се почисти.
    Мерси Божко, не знаех че чак там имало такава дренажна тръбичка, когато сменях радиаторчето и бях свалил цялото табло, не обърнах внимание дали имаше такава тръбичка, като се пооправи времето ще го почвам, мерси за точната манипулация която описа

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
      Фронтера А няма дренажни тръбички на шиебедаха. То е просто стъкло върху гумено уплътнение.
      Течът е сниман и е видно, че идва някъде зад жабката. Там се намира вентилаторът на парното. Най-вероятно някъде по въздуховодите преди вентилатора има проблем и трябва да се прегледат.
      Почти невероятно е на това място да се появи теч от към уплътнението на антената. Ако беше от там, щеше да капе от предния плафон.
      Здравейте.Реших да неотварям нова тема и единствено тук намерих мнение на Алекс....Тече Ми люка на фронтерата А къса база.Значи казваш няма такива системи за отводняване? събират се едни локвички в улея около стъклото на люка и започва да капе в купето по пасажерската седалка....дайте идея как да го оправям?
      Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Аз експериментирам с уплътнител за прозорци - онези D профили, които ги продават по железариите. За сега - с променлив успех.
        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

В смисъл, отварям люка отвивам шестограмите да го повдигна и в предната част, върху тази гума сега където я има лепя новата или? Ако имаш как дай малко повече подробности, утре докато съм на работа ще си поиграя ;-)
          Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Не съм сигуррен, дали на късата и дългата бази е еднакъв шиебедаха. Моето стъкло се сваля без никакви инструменти: Натискам едно зелено копче за отваряне, после натискам едно червено копче за разкачване от задната страна и вдигам нагоре. От предната страна пантите просто се изваждат заедно със стъклото и не се налага никакво развиване.
            Следва дълго и старателно миене.
            Първия път залепих уплътнение само на стъклото с идеята гума в гума да уплътни. След няколко месеца при по-сериозни дъждове установих, че си капе от едно ъгълче.
            Втория път измих гумата, която е върху покрива - това беше особено трудно, защото мърсотията там се е събирала с десетилетия. Но беше наложително, за да мога да залепя уплътнението върху гумата. Постарах се да се засрещат 2-те уплътнения. Шиебедахът се затваряше трудно. Една седмица изобщо не го отварях - за да залепнат хубаво и да улегнат уплътненията.
            От декември Фронтерата зимува срещу сервиза на Лозан и Цецо, та още нямам наблюдения дали съм се преборил окончателно.
            Надявам се да съм бил полезен.

Коментар

Проблема се състои в това,че уплътнението с времето се сплесква и не върши работа.Под уплътнението има една гънка,в която напъхах един шлаух,който го повдигна и уплътни добре.Отнася се за цялата обиколка на гуменото уплътнение.За сега не капе.

Коментар

Благодаря! Понеделник ще обикалям железариите да търся нещо подходящо и след като го демонтирам някак ще лепя пък ще видим какви ще ги свърша.Ако някои се сети някоя подробност при монтаж демонтаж или идея точно какво уплътнение (размери) да търся по магазините та да се затваря после да сподели.Това със шлауха не го разбрах май .... Понеделник ще докладвам какви съм ги свършил
                Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Аз използвах такова:

Но мисля, че такова би било по-подходящо:

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                    ....Не съм сигуррен, дали на късата и дългата бази е еднакъв шиебедаха. Моето стъкло се сваля без никакви инструменти: Натискам едно зелено копче за отваряне, после натискам едно червено копче за разкачване от задната страна и вдигам нагоре. От предната страна пантите просто се изваждат заедно със стъклото и не се налага никакво развиване.
                    .....
                    Така описано излиза , че са еднакви .

Що се отнася до уплътнението : тези дето си им постнал снимките не стават
                    Лепих ги всякак - и на стъклото и върху уплътнението , че и паралелно лепих допълнителен слой . Капе си . Макар и по- малко , ама ....

Помня че преди доста време този въпрос пак беше повдигнат и тогава някой спомена , че е решил проблема подобно на колегата Tomil , но вместо шлаух - с подпъхнат кръгъл ластик .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Значи лека полека ще стигнем до истината...а откъде точно се подлага отвътре под дебелата черна гума ли? Или отгоре над нея където ляга прозорчето?
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160220_103532.jpg
Прегледи:1
Размер:97.8 КБ
ID:5703264
                      Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Пробвах с изолацията с двойно лепещо, много трудно се затваря люка и при проба не е ефективно.....Свалих го и пробвах с шлаух, които натъпках в оригиналната гума отдолу....Ефект има - нетече, но до самия шлаух е мокро.... Пак е временно решение.Ако има има други идеи за радикално решение?! ако не накрая със силикон и да забравям за люк ;-)
                        Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Само ще отбележа,че уплътнението на моя шибидах цялото беше намазано със силикон и течеше яко от единия ъгъл.Един цял ден съм си играл да го изчистя.Това като купих фронтерата.

Коментар

Силикон върху гума не лови, но за сметка на това яко хваща върху стъкло. От там - хем тече, хем голяма хамалогия да го разкараш.

Коментар

Ако дренажите на люка са запушени,няма никакъв смисъл от силикон или нови уплътнения.Почисти първо дренажа,или си направи нов.Виж моята тема: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=182386 .Не е Фронтера,но принципа е еднакъв.
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                                Ако дренажите на люка са запушени,няма никакъв смисъл от силикон или нови уплътнения.Почисти първо дренажа,или си направи нов.Виж моята тема: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=182386 .Не е Фронтера,но принципа е еднакъв.
                                Цъ ! На въпросната Фронтера - дренажи няма.
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X