Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къси и дълги светлини на Фронтера КБ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Къси и дълги светлини на Фронтера КБ

Първоначално публикуван от veritas Преглед на мнение
    Колега по последни спомени на Влади Фронтерката имаше проблеми с тоците затова се наложи да изкарва отделно ключе.Мисля ,че ако на твойта всичко и е наред нямаш никакъв проблем да го монтираш и да си управляваш фаровете с техния си ключ без да правиш допълнителни щуротийки
    Няма да може по стандартния начин. Това се оказа, че фронтерите така са си попринцип
    Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
      Няма да може по стандартния начин. Това се оказа, че фронтерите така са си попринцип
      Кофти номер

Коментар

най простите неша ,са най сложни защото трудно се виждат. става със едно просто реле и постоянна маса до блока
        МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
          Дали няма да стане с реле?
          Би трябвало да стане..........Не съм разглабял, но това да става в ключа горе на кормилото не ми се вярва, ама ако всички фронтери са така (за което нямам обяснение), самите те трябва да имат релета които да се преработят. ако нямаш друга алтернатива може да идваш да мерим и режем
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
            най простите неша ,са най сложни защото трудно се виждат. става със едно просто реле и постоянна маса до блока
            Помня, че ти нещо се чеса по главата веднъж с едни ксенони, ама те не бяха Bi-xenon... ще видим какво ще стане като орежа всички жици.
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              Toва мен не ме урежда.
              Някой има ли идея как да се монтира Bi-xenon без да се пуска допълнителен ключ вътре във фронтерата? Дали няма да стане с реле?
              Да разбирам че на жицата на късите има +, на жицата на дългите има -, а управлението е от средната жица, и тя се мести между + и -? Нещо не ми се вижда правдоподобно. Може би нещо не съм разбрал.

Няколко диода, кондензатор. Няма релета и нови жици. Прави се по едно модулче за всеки фар. Излиза максимум по 10-ина лева на фар.
              Трябва да се ползват Шотки диоди, заради малкия пад върху тях - 0.3V, а кондензатора е за да не премигват при превключване.

Играх си и на тераното си направих, макар че там системата е друга. Но може да се направи за всякаква система. Вътре влизат 3-те жици от крушката на фара, и излизат 2 за захранването на баласта, и 2 за електромагнита, местещ крушката. Залах ги и с епоксидна смола, за да са водоустойчиви. Никакви грижи до сега.

ЪЪЪ, и това го правих от зор де. Оригиналното китайско творение за управлението, пускаше прекалено ниско напрежение към електромагнита на крушката, и от време на време дългите се включваха със зор. Сега няма никакъв проблем с това.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                Би трябвало да стане..........Не съм разглабял, но това да става в ключа горе на кормилото не ми се вярва, ама ако всички фронтери са така (за което нямам обяснение), самите те трябва да имат релета които да се преработят. ако нямаш друга алтернатива може да идваш да мерим и режем
                Абе няма нужда от никакви преработки. Най-елементарна и евтина електроника.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това е схемата за коли с нормално управление по +:

Това е схемата за управление по минус (предимно японски возила от по-старите). Тая схема е опростена и се прилага само когато минуса на баласта няма връзка с корпуса му, както и никой от изводите на крушката (и тия на бобинката, и тия на крушката) няма връзка с корпуса и. 5-те комплекта, които са ми минали през ръцете, са точно в такъв вариант:

Това е схема при случаите на управление по маса (минус) - като горната, само че за случаите в които има връзка между минуса и корпуса на баласта:

А долу са двата "хибридни" варианта, тоест когато при включени фарове има постоянно "+" на единия извод на крушката, "-" на другия, а управлението на дългите и късите се осъществява чрез промяна на полярността на общия извод на крушката. Едната е когато на общия извод има "+" при дълги и "-" при къси, а другата - в обратния случай:

Аз съм с първата схема от 2 месеца, и работи безгрижно. След като се сглобят схемите, в които има транзистори и диоди, е препоръчително цялата електроника да се залее с епоксидна смола, или нещо подобно, поради 2 причини - за да стане водоустойчива и за да се охлажда по-добре.

Всички части са налични в Комет (www.comet.bg), както и по много други магазини за електронни части. Няма екзотични и трудно намираеми части. Частите са евтини. Упражението излиза някуде около 10-15лв. за двата фара.

Успех.
                  Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X