Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за диференциал.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масло за диференциал.

Здр Колеги....четох много по въпроса но не разбрах дали ако дифа ми НЕ Е ЛСД може да се сложи 75W140 ЛСД. По-рано ме посъветвахте за това масло ( с добавка за ЛСД) но незнам, а и нямам възможност да определя дали съм с ЛСД диф.Табелките са изгнили и са паднали отдавна, а нямам как да му вдигна цялата задница за да определя по втория начин.

Въпроса ми е може ли това масло (с добавката) на обикновен диф ?

Благодаря предварително.

П.П. Автомобила е ОФ 2.3ТД ДБ '94
    Последно редактирано от otv; 01-09-08, 19:28.

До: Масло за диференциал.

ако не е ЛСД нямаш прблем да сложиш това масло
    то е хубаво
    ако имаш обаче е задължително
    а дали имаш ЛСД ще разбереш при смяната
    понеже диф с ЛСД побира 1.9 литра а без ЛСД побира към2.3литра ако не се лъжа
    слагай маслото и не се главоболи
    ааааааа
    сега се сещам
    щом нямаш възможност да си вдигнеш колата
    какво ще правиш ако спукаш гума?
    BMW X6

Коментар

Благодаря Колега....
      иначе мога да си двигна клолата...от едната страна....немога да вдигна цялата задница....но това е тема на друг разговор...

Още един път: БЛАГОДАРЯ !!!!

Коментар

Знаеш ли ,всички гумаджии имат едни крикчета,дето се пъхат под диференциала и готово.НО ако трябва да съм честен и аз вече шест месеца на съм намерил време да го проверя.
        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

проблема на тези крикчета е че ако си пипал ходовата част - няма вдигане - трябва си сериозно количество трупчета
          BMW X6

Коментар

Слагай. Всяко масло за LSD става и за обикновен. Даже е по-добре.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от otv Преглед на мнение
              Благодаря Колега....
              иначе мога да си двигна клолата...от едната страна....немога да вдигна цялата задница....но това е тема на друг разговор...

!!!!
              Ами то задница на жена се вдига по-лесно , но ....
              Сега сериозно : първо подпри гумите отпред и отзад. Вдигни с крика едната страна и подложи едно дебело трупче ( като пън за камина ).
              После свали крика и вдигни с него от другата страна. Гледай малкия лост да е само на задно , освободи от скорост и върти задната гума. Може да сложиш от скъпото , но ако дифа не ти е LSD разликата от цената на маслото може да я ползваш за нещо друго
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

...и още нещо : Вещер е прав за обемите на дифа , но не се знае този преди теб с колко масло го е карал , с какво масло и дали изобщо има нещо вътре . Така че количеството на изтеклото масло може да те излъже .
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

говорим за налятото
                  ако ще и да е нямал хич то толкова си побира
                  после започва да тече от пробката
                  BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                    говорим за налятото
                    ако ще и да е нямал хич то толкова си побира
                    после започва да тече от пробката
                    Така е , но това означава да налее НЯКАКВО масло , да засече колко ще събере , после да го излее , да промие дифа и да сипе точното ... ще лежи повече отдолу , отколкото да го повдигне и да завърти задните колелета.
                    А има и по-лесен вариант : в първия сервиз в който види подемник , 5 лв. за това че "им губи времето" и за 1 минута ще е наясно от кой тип му е дифа - поне за обща култура.

Коментар

Има ли някакво значени, че сега карам с минерално, а искам да му налея напълно синтетично. Задължително ли е да се промие дифа и как става това.

Сега съм с ВР 80W90 (минерално), а искам да му сложа Castrol 75W140 (синтетично).

Благодаря.

Коментар

Не е задължително да се промива. Желателно е.

Може просто да я покараш, че да загрее добре дифа, и после да го отвориш и да изчакаш да се източи добре. Дори можеш да вдигнеш задницата и да позавърташ малко задните колелета няколко пъти пред определено време, за да се източи по добре.

Ден-два след като налееш новото, провери и долей ако е нужно. Понякога с първото наливане не всичко успява да се напълни.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Не е задължително да се промива. Желателно е.

Може просто да я покараш, че да загрее добре дифа, и после да го отвориш и да изчакаш да се източи добре. Дори можеш да вдигнеш задницата и да позавърташ малко задните колелета няколко пъти пред определено време, за да се източи по добре.

Ден-два след като налееш новото, провери и долей ако е нужно. Понякога с първото наливане не всичко успява да се напълни.

А с мешането на минерално/синтетично има ли проблем? Защото то ще се източи повечето, но пак ще остане. Да не се пресече новото?
                          Последно редактирано от otv; 03-09-08, 17:14.

Коментар

Според мен няма да се пресече, но все пак питай маслара, ако имаш на разположение кадърен такъв.

А дали ще се пресече можеш много лесно да разбереш - просто смеси малко от старото и новото в някакво съдче, и добре го разбъркай. може и да го понагрееш малко - до към 50-60 градуса. После го остави в покой, и след известно време виж какъв е резултата (примерно да престои една нощ).

Казах че е желателно да се промие, за да излезе всичкото старо, пък и част от гняста вътре.

Иначе оптималния вариант е да го разглобиш (само да го отвориш де), и да го почистиш основно. Тогава само ще си сигурен че вътре е чистичко и пълно навсякъде само с новото масло.

...Ама според мен всичко това са само ненужни заигравки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X