Обява

Свий
Няма добавени обяви.

странен проблем с фронтерата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• странен проблем с фронтерата?

колеги,това лято ходихме до Копривщица и ми се слу4и следния проблем.както карам и се чува звук като от задиране на лагер,само че много силно и колата по4ти спира да върви(сякаш тегля 3 тона ремарке) прави го по-4есто на завой.някой да има идея какво може да е това? имам фронтера 2.0i къса база

До: странен проблем с фронтерата?

Да не е каре, полуоска. Това звучи най-логично, щом се усеща на завои
    Светът на Владо

Коментар

а кога последно си сменял маслото на задният диференциял?
      с какво масло го смени?
      сигурен ли си че хъбовете отпред отцепват и зацепват нормално?
      BMW X6

Коментар

На какво режими ти го прави?
        Къде се движиш та ти го прави,на заден с двоиното?
        Опиши какво правиш за да ти помогнем?

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от emo69emo Преглед на мнение
          колеги,това лято ходихме до Копривщица и ми се слу4и следния проблем.както карам и се чува звук като от задиране на лагер,само че много силно и колата по4ти спира да върви(сякаш тегля 3 тона ремарке) прави го по-4есто на завой.някой да има идея какво може да е това? имам фронтера 2.0i къса база
          Насочи търсенето към задния диф-лагер на пиньона и ЛСД, ако има. Лагери на полуосите също.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Провери дали задните гуми не са опирали в рамата. Особено ако си с екзотични гуми и джанти, при страничен наклон и при по-остър завой.
            Лесно се вижда дали е опирало по лъснатата рама.
            При мен имаше подобен ефект, заради който махнах тойотовите джанти.
            Това е само една от възможните причини. Това, което колегите са ти написали е другите възможности. При фронтерките не липсват шукарии с дифовете за жалост. Доста колеги напоследък слагат исузуви мостове и проблемите изчезват завинаги.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Емо " Днес, 07:53 " пишеш в една майстор ми смени ефтино полуоската и всичко е О.К.в темата За разхода на Фронтера 2.0i и хъбовете
              Пак "Днес, 08:34" пускаш тема "странен проблем с фронтерата?" ха де какъв е проблема
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

В майстора

Сега серизоно,много дразни като се пусне тема и не се следи,ние пишем та пишем отговор йок

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  Емо " Днес, 07:53 " пишеш в една майстор ми смени ефтино полуоската и всичко е О.К.в темата За разхода на Фронтера 2.0i и хъбовете
                  Пак "Днес, 08:34" пускаш тема "странен проблем с фронтерата?" ха де какъв е проблема
                  Дядо Владо не го гледай тоя час. Не е верен.
                  Като се модерира нещо примерно от мен може да излезе от името на друг с час в който той не е писал.
                  Може в случея да не е така ама все пак да знаеш.
                  no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от emo69emo Преглед на мнение

Аз имам почти същия проблем, само че на мен ми го прави само при завой с включен 4H или 4L .Всякаш задния диференциал е блокиран.

Коментар

Абе хора четете всичко е писано ту в форума,няколко страници има за почти всички въпроси които ще имате или имате в момента,малко старание

При добро желание,за един ден четене ще ви се изясни всичко.

Поздрави

Коментар

И аз влизам в клуба При мен вчера започна едно ужасно скърцане, при каране на заден мост по асфалт. Като волана е леко кривнат надясно и натисна спирачката стърже ужасно. При бавно и при по-бързо каране стърженето е сериозно (само когато воланът е кривнат надясно и леко натисна спирачката). Прави го и при 20км/ч, и при 60-70км/ч. Интересното, е че го прави избирателно. Пробвам с кривнат волан от 7-8 пъти само веднъж го прави. Днес влизам в бокса, дано не е нещо сериозно
                        Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                          И аз влизам в клуба При мен вчера започна едно ужасно скърцане, при каране на заден мост по асфалт. Като волана е леко кривнат надясно и натисна спирачката стърже ужасно. При бавно и при по-бързо каране стърженето е сериозно (само когато воланът е кривнат надясно и леко натисна спирачката). Прави го и при 20км/ч, и при 60-70км/ч. Интересното, е че го прави избирателно. Пробвам с кривнат волан от 7-8 пъти само веднъж го прави. Днес влизам в бокса, дано не е нещо сериозно
                          Така както го описваш ми намирисва като накладки.
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                            Така както го описваш ми намирисва като накладки.
                            Съглсен съм до някъде ,но нещо няма логика да го прави само в завой

Коментар

Първоначално публикуван от veritas Преглед на мнение
                              Съглсен съм до някъде ,но нещо няма логика да го прави само в завой
                              Напротив. Точно в завой уплътнява полуоската и лагера се мести леко с няколко милиметра главината към кожуха където е закрепен спирачния апарат и накладката опира в барабана. Аз имах леко задържане на моста при завой наляво и след смяна на накладки и обиране на ръба на барабана нещата се оправиха.
                              Дано е това де. Че ако е другото което си мисля нещата отиват на към 1000 лв.
                              no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X