Обява

Свий
Няма добавени обяви.

специфичен датчик при 2.2 16V бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• специфичен датчик при 2.2 16V бензин

Колеги, откакто съм я взел фронтерата ми прави един проблем. Като е на бензин и я оставя на обороти и реша да подам газ, веднага забива и припърдява като трактор. Днес бях на елкон и се оказа, че е температурен датчик на двигателя който бил на някакъв обратен принцип и трябвало като покачва температурата на двг-то да си покачва съпротивлението. Казаха ми, че на рено еспейс 2.2 от 90-91 г бил същия датчика. Някой колега да знае магазин в който да има такива "обратни" датчици?
    Audi Q7 - продава сe ... http://www.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=934535&d=1508126732

До: специфичен датчик при 2.2 16V бензин

Обтратните са два вида .... или гейове (богати) или прости педе ..си ...

Сори за спама, ама не се сдържах ....

А по темата .... наричат се NTC са "нормалните" и PTC са педе ...
    Може да се намерят във всеки магазин за рез. части ...... само една подробност ... магазинера трябва да е с главно М!!!
    Успех!
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Прав си! Обаче виж какво се получава... Тези с обратния температурен коефициент (NTC) са нормални, а другите обратни...
      И човек може да изпадне в заблуждение.
      Демек той търси PTC.

Коментар

Колеги, каква точно работа върши този датчик и къде се намира. Нека някой, който е наясно да обясни. Да си имам гей-датчик на Фронтерата, егати

Коментар

За първия колега. Ако ще сменяш датчик - вземаш го в ръчичка и от магазин на магазин търсиш НОВ по спецификация (като е изписана на датчика-1234/АБВ ), първо вероятно по каталог, после преди да го платиш го гледаш и на живо. при разлика или допълнителни символи си оставяш опцията да го върнеш или замениш с друг. Като цяло датчика е парче метал в което има пластмаса от която стърчат един или няколко извода, някои производители правят пластмасовата част с различен цвят за отделните температури т.е. гледаш и цвета (но не е 100% определящо). Дали е за форд или опел няма значение.
          Ако опишеш по-подробно -топла, студена, на празен ход, натоварена....и т.н. (или звъннеш) може и да измисля нещо друго, но (отговарям и на колегата "каква работа върши") той участва най-много при определянето състава на сместа при палене, без значение дали е би,хетеро или гей по малко при нормална експлоатация.
          Когато си на бензин по ред на влияние в бързодействието при "ритане" на газта са:
          дебитомера на въздуха (ако имаш приятел с такъв двигател смени го за проба, прост ей тъка) При работа на газ той изобщо не участва в сметките
          аванс коректора (обикновенно е едно цилиндрично тяло в което влиза маркучле (вакум) от всмукателният тракт и излизат 2-3 жички. Или мембрана на делкото. Ако някой е дал малко повече "+"аванс за добра работа на газ, при "ритане" педала на газта аванса става още++, може да забие,същото усещане се получава и ако въпросното маркучле е спукано или откачено тогава аванса изостава.
          Трети са дюзите и бензиновата магистрала. Ламбда сондата, датчиците за Т. на въздуха и водата са накрая на уравнението.
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Такааа... днес с късмет успях да намеря един такъв РТС датчик, но като го сменихме същите л...на, оказа се, че на мойте хора програмата прави някакви морафети и показва обратни стойности. Както и да е, те се отказаха да я правят щото изчерпали възможните вариянти.
            Симптомите са: държи оборотите стабилно на празен ход , но като подам газ се опитва да изгасне и с припомпване и по нейна благословия успявам да вдигна на 2000 оборота и да прехвърля на газ, уточнявам след 2000 об. ако съм на бензин си има мощност колата. Проблемен е диапазона до 2000 об. закачахме я и на газ анализатор но и там не излиза нищо. Проверени са дебитомера ламбдата и т.н. датчици и датченца. Съмнителни са дюзите, но ако бяха те нали щеше да излезе на газанализатора. Компютъра записва грешка бедна смес.
            Audi Q7 - продава сe ... http://www.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=934535&d=1508126732

Коментар

Не видях да сте гледали помпата и респективно налягането на горивото ....
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

ами ако беше помпата на високи обороти нямаше да я има никаква, а тя си е добре

Коментар

Здравей, ако съм разбрал правилно това го прави на бензин и спира да забива като обърне на газ. Ако това е така провери и клапаните на газовото, ако някой е прецакан може да пропуска газ и да обогатява много сместа. Мисля че най-лесно може да провериш клапана като спреш притока на газ от крана на бутилката. Ако не забива Дано се разминеш леко.
                  Поздрави
                  ОФА 2.0 Спорт "96
                  Боян 0898642831

Коментар

Газовото го слагах преди 2-3 седмици ама тя и преди това си правеше така

Коментар

И на мен не ми се вярва да е помпа или дюзи. Щом го прави само при ускоряване, т.е. когато трябва да се подаде допълнително гориво, вероятно проблемът е в датчика за ъгловото положение на дроселната клапа или ламбда сондата. Подобен проблем съм имал с Пежо и точно сондата се оказа. Пък може и да смуче въздух някъде по маркучите или от изпарителя....Иначе така дистанционно не ми идва идея от какво може да е ....
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

аз вече бях писал някъде ,че имах много сходна симптоматика с Вектрата( 2000 бензин) преди години. По-точно карах я мисля ,че беше пет години и когато я настъпих на ниски обороти винаги притрисаше и се поколебаваше (като Беларес беше ). Ходих къде ли не, в резултат на което смених кабели ,свещи (все скъпи и надявах се оргинални). Накрая един спец каза -Ламбда сонда, уж я пипна "добре е" -да ма същата работа. Е накрая така я продадох. Почти съм сигурен ,че беше именно от тази проклета Ламбда сонда, но така и ми се досвидя да е сменя

Коментар

По някога казвам " да ти...... и майсторите". Някой трябва да чете преди да почне да пипа, ама е добре че са се отказали Направи и следния тест на бензин откачи куплунга на дебитомера, пали, врътни едно кръгче и ми кажи какво става! няма да ти дам жокер искам лични чувства (може и да съм вече офф лайн. до 22ч. ползвай тел. или утре)
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Един уточняващ въпрос : това само на студен двигател ли го прави или и на загрял , щото имам нещо предвид
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Същите симптоми ги излекувах със нова Ламбда сонда- X20SE е двигателят ми!
                              Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X