Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Губи мощност над 2500 обор. на 4та и 5та - Опел Фронтера Б 2.2 ТДИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Губи мощност над 2500 обор. на 4та и 5та - Опел Фронтера Б 2.2 ТДИ

Имам следния проблем.

При висока скорост на 4та и 5та над 2500 обор. ми святка лампичката на компа и след 2-3 мин колата губи мощност. След това колкото и да натискам газта неможе да вдигне над 2000 обор.

Дали в възможно да е проблем с турбото? Утре ще ходя да прочетем какви са грешките в компа. Ако някой има предложения, моля да сподели за да знам къде да търся евентуален проблем.

Мерси предварително
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

До: Губи мощност над 2500 обор. на 4та и 5та

Значи като почне да губи мощност, гасиш двигателя, палиш пак и за кратко се оправя? Ако е така значи трябва да се чисти турбината. Провери в сервиза какво ще каже компа
    Светът на Владо

Коментар

Точно така. Гася двигателя и после си работи нормално докато не вдигна пак същите обороти на 4та или 5та. Понякога по-бързо, понякога с малко забавяне. Аз също се съмнявам в турбото. Иначе като работи няма грешка или поне така ми се струва.

Коментар

Значи над 99% е турбината. Имах преди същата ситуация, само че с друга кола. Обадих се в сервиза и казаха, че е турбината. Почистиха турбината и се оправи
        Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
          Имам следния проблем.

При висока скорост на 4та и 5та над 2500 обор. ми святка лампичката на компа и след 2-3 мин колата губи мощност. След това колкото и да натискам газта неможе да вдигне над 2000 обор.

Дали в възможно да е проблем с турбото? Утре ще ходя да прочетем какви са грешките в компа. Ако някой има предложения, моля да сподели за да знам къде да търся евентуален проблем.

Мерси предварително
          Гледам гледам, хвърлам боб даже кристалното кълбо търках 20 минути и пак не изплува образ тва турбо на каква кола е..... ще потъркам още малко....
          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
            Гледам гледам, хвърлам боб даже кристалното кълбо търках 20 минути и пак не изплува образ тва турбо на каква кола е..... ще потъркам още малко....
            Колегата е писал в този раздел. Предполага се, че е опел А и устройството щом е с турбина е на общ принцип при различни марки и модели
            Светът на Владо

Коментар

Да писал съм, темата за загряването пак аз съм я писал. Колата е Опел Фронтера Б 2.2 ТДИ. Днес я закарах на сервиз да я видят. Проверих и за ново турбо ако се наложи. От Германия с доставка излиза към 550 Евро. Представям си тука ква цена биха ми оферарли, даже не съм и питал.

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                Колегата е писал в този раздел. Предполага се, че е опел А и устройството щом е с турбина е на общ принцип при различни марки и модели
                Абе то и един пич с един опел беше писал тук на 7 септември 2004-а ама аз не си спомням каква му е колата а ти?
                Никой не е длъжен да помни кой какво кара, и колкото по-точна информация се дава във всяка тема, толкова е по-вероятно да му се помогне. Та избора си е ваш.
                no signature no problems

Коментар

До: Губи мощност над 2500 обор. на 4та и 5та - Опел Фронтера Б 2.2 ТДИ

Аз си имам лична теория, че старите коли си имат дух, ако ги обичаш и те те обичат, ако ги терориш ти го връщат тъпкано
                  В този ред на мисли 2500об. на 5-та не са ли към 130км/ч. и не идват ли те в повече на "фронтерата" с 2.2 дизел, който само преди седмица ти загряваше? не се ли вкарва сам в авариен режим за да ти спести после нещо по-скъпо
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

120 много ли и са? Все ми се струва, че 160-170 не би трябвало да са проблем за този мотор.

Днес в сервиза ми казаха, че дебитомера бил за смяна. Датчика за турбото бил силно замърсен, но след това на 120 пак ми паднаха оборотите.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      Аз си имам лична теория, че старите коли си имат дух, ако ги обичаш и те те обичат, ако ги терориш ти го връщат тъпкано
                      В този ред на мисли 2500об. на 5-та не са ли към 130км/ч. и не идват ли те в повече на "фронтерата" с 2.2 дизел, който само преди седмица ти загряваше? не се ли вкарва сам в авариен режим за да ти спести после нещо по-скъпо
                      Мотора се държи прекрасно при тази скорост и без много зор си прави 180 по магистралата...
                      Относно проблема, сложна работа, според мен вземи си виз вакумите, че до сега почти всичките ми проблеми по тоз мотор идват от там...
                      Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Преди малко изключих дебитометъра и нямаше абсолютно никаква промяна. С него или без него все тая. Та като нищо всички проблеми от там да идват.

Коментар

Днес смених дебитометъра и нещата се пооправиха. Лампата на компа вече не свети и определено върви по-пъргаво.

На колко оборота включва турбото някой дали знае?

Коментар

Около 2000, но зависи и от натоварването на двигателя.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Турбото включва точно на 2400. Имам сьщата фронтера и подобен проблем ,които ми отстраниха ,но когато ги попитах какво имаше отговорьт беше '' Какво те итересува нали вече вьрви''
                              Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X