Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скърцане и тракане от стойката за резервната гума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скърцане и тракане от стойката за резервната гума

Някой има ли го този проблем. Мен направо ме вбесява. На равен път не се чува нищо, но на павета започва едно тракане и едно прискърцване, което може да те изкара извън кожата. Ако някой го е имал този проблем, нека сподели как се е справил с него.
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

До: Скърцане и тракане от стойката за резервната гума

За кои модел става въпрос защото при мен проблема е от самата ключалка.Все още не съм намерил решение но шума идва от това че с времет се е появил лек луфт а детаилите на ключалката са метални и шума идва от ударите им един в друг при неравен терен.При хубав път нищо не се чува.

Коментар

Става въпрос за фронтера Б къса база.

Това с ключалката трябва да го проверя.

Коментар

Имах подобно скърцане и тракане. В сервиза ми казаха, че е от резервната гума. Проверих, но луфт не открих. Пакарах и разбрах, че не е било от резервната гума, а се оказа, че е от обтегача на задния колан. Просто обтегача беше отхлабен.
        Светът на Владо

Коментар

Ако си мислите че няма да има скърцане,просто няма да стане,от лека кола на джип ии.....започва скърцането.
          Нормално това е джип,нормално е да скърца,клопа,просто трябва да се свикне с това.
          За корите,уплътненията,тавана аз съм го решил проблема,отиваш на битака взимаш препарат за табло SONAX,струва 500мл за 5 лева,мажеш всичко обилно и проблеми с тези неща няма да има

Поздрави

Коментар

Прав си, но все пак ако може да се оправи и да не издава шум ще е по-добре При това джипа си вози повече от задоволително според мен. Който го е страх от мечки да не ходи в гората Аз съм се примирил, че возията не е като на лек автомобил, но пък си има редица други предимства.

Коментар

Фронтерата ми све още не се е разскърцала, но явно това е въпрос на време и каране оффроуд Тракането, което се чуваше от обтегача не ме притесняваше, а по-скоро исках да разбера кое точно трака (разбрах и го отстраних). Иначе, честно казано астрата ми има доста повече шумове
              Светът на Владо

Коментар

не й на оффроуд а въпрос на време,защото това което е под кожата е мокава и въху нея кожа,така че ще скърца през дупките,проблема се решава за 5 лв,мажеш стабилно и редовно кожата и няма да скърца никога

Поздрави

Коментар

Ще си взема този препарат
                  Светът на Владо

Коментар

Мога да споделя за Фронтера А 96 г. ДБ, с резервна гума на вратата, даже бях писал преди време. Скърцаше и дрънкаше от към задната врата. Там дето вратата щраква в купето има болтове с вътрешна звезда и те са на ексцентрик. Отвивате и повдигате още на горе, тези на вратата може да не се пипат. Просто с времето вратата увисва и не се затваря добре. След 2-3 опита го регулирах, така че и вратата се затваря идеално и дрънкането престана. За скърцането в купето идеята на kograman ще я пробвам, аз мазах уплътненията на вратите с течен парафин. Капака на кутията за аудиокасетите до ръчната също дрънка /много тъпо е направен/ - от двете страни до магнита лепнах няколко милиметра гума - по към краищата /изрязах си ъгълче от стелката/ за да уплътнява и заспа. Иии...натам лягаш под фронтерата и някои започва да подскача върху ролбарите/но бавно и методично/, а ти ослушваш от долу за скърцане със спринцовка пълна с масло.

П.С. оправих всичко и чувах само гумите и двигателя/така си е гот/, но до вчера, сега започна леко поскърцване, но само в движение на място не, много кофти, но ще го изловя и него

Коментар

Аз моят таван го мажа с този препарат за таблото,както и калъфа на резервната гума,стават като нови,също и всички гумени уплътнения,огледалата,дръжките на вратите,брони,става много добре,течният парафин и той става,ама като попие или се изпари(едно от двете става с него)после остават едни бели петна и е доста грозно.

Поздрави

Коментар

Здравейте колеги ,и аз имах същия проблем при движение по неравен път.проблема беше в стоиката на резервната гума/като ударя гумата с ръка се чуваше щракане вътре във вратата/.Но при едно скачахе по време на лобителски оффроуд спря да щрака.

Коментар

Моето щтракане беше абсолютно същото, бях свалил кората на задната врата и на едно място между ламарините като завра една отверка и спира и докато се чудя как да го оправя един ден при паркиране назад натиснах без да искам резервната гума в едно дърво и опаа спря да трака. Метода сигурно е приложим и при други неприятни шумове (в рамките на шегата )

Коментар

Аз днес локализирах проблема, тоест проблемите. Резервната гума трака, но не е стойката е капака. При заклащане се удря леко в гумата и създава неприятен звук. При огледа и пристягането на болтове и гайки открих и един друг проблем, с който се знимавах доста дълго време. Оказа се, че на левия заден калник има счупена една пластмасова ролка, която влиза в релсите при монтаж/демонтаж. От там калника не стои стабилен и леко притраква. Засега съм затегнал всички болтове и тракането намаля чуствително, но се чудя дали може да се намери подобна ролка или тя върви комплект с калника?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X