Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е отношението между ДВГ-то и гумите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво е отношението между ДВГ-то и гумите?

Здравейте! Става въпрос за Фронтера къса база с 2,0 бензинов двигател. Гумите на колата са 265/75R16
    Eто и снимки

Въпроса е до колко тези гуми водят до тромаво ускорение и по-ниска максимална скорост? Този размер стандартен ли е?
    Карах по магистрала Хемус. Като цяло на повечето места поддържа около 110-115 км/ч. На по-големите изкачвания пада скоростта до около 90-100 км/ч. На едно спускане я пробвах с пълна газ стигна до 135 км/ч (можеше още малко, но на 135 пуснах газта).

Разхода на бензин е около 12 л/100км. Това е при малко градско и повече извънградско - извънградското не съм падал под 100км/ч.

Благодаря!
    Светът на Владо

До: Какво е отношението между ДВГ-то и гумите?

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
    Здравейте! Става въпрос за Фронтера къса база с 2,0 бензинов двигател. Гумите на колата са 265/75R16

Въпроса е до колко тези гуми водят до тромаво ускорение и по-ниска максимална скорост? Този размер стандартен ли е?
    Тези гуми водят до по-висока максимална скорост. Но пък и до по-тромаво ускорение. Не е стандартен размера но е бленуван за повечето Фронтераджии.

Като цяло този мотор е пълен труп и каквото и да правиш няма да върви колкото Астрата ти.
    Карай си джипката и имай едно наум че вече караш камион а не лека кола. С всички плюсове и минуси от това.
    no signature no problems

Коментар

Какъв е стандартния размер на гума за този камион?
      Светът на Владо

Коментар

245-70-16
        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Мерси за информацията
          Светът на Владо

Коментар

При 15 цоловите джанти стандартните гуми са 255/75.При 16 цоловите нямям идея.Колега,разхода на гориво ти е перфектен!Скороста която си постигнал с тези гуми и с този двигател направо е завидна....В общи линии нещата стоят така:Широки и високи гуми идват в повече на двигателя но кеф цена няма....

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
              :Широки и високи гуми идват в повече на двигателя но кеф цена няма....
              Като гледам и булбара и идва в повече,стапенките,багажника.......абе с две думи много слаб двигател.Поне и трябва 2.4.
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                Като гледам и булбара и идва в повече,стапенките,багажника.......абе с две думи много слаб двигател.Поне и трябва 2.4.
                А пък аз като гледам ми е нужен друг джип...с по голямо КПД!

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                  Здравейте!
                  .........
                  Карах по магистрала Хемус. Като цяло на повечето места поддържа около 110-115 км/ч. На по-големите изкачвания пада скоростта до около 90-100 км/ч. На едно спускане я пробвах с пълна газ стигна до 135 км/ч (можеше още малко, но на 135 пуснах газта).
                  .........

Благодаря!
                  Аз като купих мойта и викам бре 220 км/ч,ся ще я пробвам.Газ на магистралата.Яка стъпка с 44 номер 100-110-120-140 и до там.Викам бре издухана ще е пущината,но уви,явно толкова е силицата на тоз ДВГ-2000cc.Но за толкова парици толкова.Не съжелявам нито за миг че смених колата с нещо по екстремно.Наздраве.

Коментар

Че моята на 140 е на 4000 оборота и има още ама ме лови страх
                    на 3000 е някъде с 105 км/ч,бяхме двама в джипа,на гас

Поздрави

Коментар

140км.за "Фронтерата"са нищо,но започва да клати особенно ако има и страничен вятър..Ако мотора е читав и никъде не стяга по ходовата част спокойно може да се развие и по висока скорост.Ето това е най големия плюс на този модел - комфортна возия без вибрации с висока скорост + задоволително представяне и извън пътя...Повече какво му трябва на човек - е на мен ми трябва багажно пространство в купето....това е ....

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                        140км.за "Фронтерата"са нищо,но започва да клати особенно ако има и страничен вятър..Ако мотора е читав и никъде не стяга по ходовата част спокойно може да се развие и по висока скорост.Ето това е най големия плюс на този модел - комфортна возия без вибрации с висока скорост + задоволително представяне и извън пътя...Повече какво му трябва на човек - е на мен ми трябва багажно пространство в купето....това е ....
                        И аз смятам, че читава Фронтера поддържа 130-140км/ч без никакви усилия. Даже бях изненадан от това, като я купих моята защото други неща бях чел тук. При мен 100км/ч=2500об/мин, 120км/ч=3000об/мин.

Коментар

Да се вземе и впердви че на някой колеги за дизел,на други бензин

Поздрави

Коментар

31х10.5х15 е горе долу стандартен размер
                            BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                              И аз смятам, че читава Фронтера поддържа 130-140км/ч без никакви усилия. Даже бях изненадан от това, като я купих моята защото други неща бях чел тук. При мен 100км/ч=2500об/мин, 120км/ч=3000об/мин.
                              И моята ги подържа , но това не е много добре за моторчето . По принцип мотора се чувства най-добре на средни обороти - тогава "мърка" приятно . В този смисъл Фронтерката ( бензиновата ) се отблагодарява при 2800- 3000 оборота. Това прави около стотина км/ч - напълно нормално за джипка ... ( не говорим за Х5 все пак ) , пък и няма да имаш проблеми с бюстителите на закона с палка-хранилка в ръце
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X