Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на масло от раздатъчната кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч на масло от раздатъчната кутия

Здравейте колеги,
    карам Фронтера 2,3tdi модел 1992г,но ми протече масло от опашката на раздатъчната кутия(от към изхода за задния диф).Някой може ли да ми даде размерите на семерината и евентуално от какъв друг автомобил също може да стане.
    Прегледах форумите за маслата и останах озадачен за маслото в раздатачната кутия.Някои казват че е двигателно 10W40 каквото е и в скоростната кутия,а други споделят че трябва да е диференциално в раздатъчната а двигателно в скоростната.Кое е по правилно диференциално или двигателно за раздатъчната?

До: Теч на масло от раздатъчната кутия

Първоначално публикуван от joroja Преглед на мнение
    Здравейте колеги,
    карам Фронтера 2,3tdi модел 1992г,но ми протече масло от опашката на раздатъчната кутия(от към изхода за задния диф).Някой може ли да ми даде размерите на семерината и евентуално от какъв друг автомобил също може да стане.
    Прегледах форумите за маслата и останах озадачен за маслото в раздатачната кутия.Някои казват че е двигателно 10W40 каквото е и в скоростната кутия,а други споделят че трябва да е диференциално в раздатъчната а двигателно в скоростната.Кое е по правилно диференциално или двигателно за раздатъчната?
    Няма по-правилно. Единственото правилно е да се сипва двигателно масло. Не знам какво си чел по форумите ама не си прочел достатъчно. СК и РК са с едно мазане как ще сипеш 2 различни масла там? Слушай който искаш колата си е твоя.
    no signature no problems

Коментар

Грешиш .... При 2,3 ТД са с разделени обеми и в скоростите е двигателно 10В40, а в раздатката-трансмисионно 75В90 ...
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

сега да бъдеме точни. 2.0 със малката скоростна кутия и е едно обемна,събира между 4.4и5.5 литра масло 10/40 . във зависимост от местоположението на пробката,при някои е от пред а при други от зад .2.2 2.3 2.4 2.5 2.8 са със голямата кутия тя е дву обемна .там трябва да се налива масло на две места във скоростите -и на двете места е 10/40 .във скоростите около 3.5л а във раздатката е 1.5 л .що се отнася до семеринга той е сам по себеси ,цолов е, със особенна форма и няма еквивалент
        Последно редактирано от isuzo; 18-07-08, 07:57.
        МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Коя е по здрава малката или голямата,или са едни и същи само са с различно изпълнение?

Поздрави

Коментар

Значи моя грешка. Хем проверих в Хайнеса и там така пишеше. Но бих препоръчал да послушате Лозан (isuzо).
            no signature no problems

Коментар

Благодаря са съветите които ми отправихте,сега 6те търся семерина

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
                .....там трябва да се налива масло на две места във скоростите -и на двете места е 10/40 .във скоростите около 3.5л а във раздатката е 1.5 л .що се отнася до семеринга той е сам по себеси ,цолов е, със особенна форма и няма еквивалент
                Е нали ти ме накара преди 1 година да сменя моторното от раздатката с трансмисионно 75/90 ?
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Мнение на joroja

Привет и от мен колеги.След дълго четене на този форум най-накрая се престраших и аз да се регистрирам и да бъда полезен с каквото мога.Все още не притейавам машина 4х4,но се надявам в скоро време и това да стане.Та по същество: ето инфото с което разполагам и което трябва да е 100%

Gearbox oil SAE: 15W40 2.9 litres
                  Transfer box SAE: 15W40 1.45 litres
                  Differintial oil-front SAE:90W 1.7/2.4 LSD=1.9 litres
                  Differntial oil-rear SAE:90W 2.4 litres

Коментар

Първоначално публикуван от Pitar DR Преглед на мнение
                    Мнение на joroja

Привет и от мен колеги.След дълго четене на този форум най-накрая се престраших и аз да се регистрирам и да бъда полезен с каквото мога.Все още не притейавам машина 4х4,но се надявам в скоро време и това да стане.Та по същество: ето инфото с което разполагам и което трябва да е 100%

Gearbox oil SAE: 15W40 2.9 litres
                    Transfer box SAE: 15W40 1.45 litres
                    Differintial oil-front SAE:90W 1.7/2.4 LSD=1.9 litres
                    Differntial oil-rear SAE:90W 2.4 litres
                    Благодаря за инфото, малко се разминава с истината но все пак мерси.
                    no signature no problems

Коментар

Е,като за начало става!.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X