Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на заден диф. ОФА 2.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ремонт на заден диф. ОФА 2.0

Вече над 3 години и близо 90 000 км. навъртяни реших да поправя този вой наподобяващ ускорението на тролей на пълна ръчка.
    Лозан ( Isuzu )беше така любезен да разхвърля дифа за 20 минути а аз гледах ето така. За пореден път се убеждавам, че без точните инструменти и знания човек нищо не може да направи.

Всичко беше извадено, полуоски пинион семеринг... и т.н

Интересното беше, че няма видимо износване по короната и пиниона сравнено с други такива ( На Kuzdov ) които бяха изпилени като бръснач. Но за сметка на това по пръстените на опорните лагери на касетата имаше язви, а лагера на пиниона виеше като вълк на палнолуние.
    Ето и новите лагери ( имаше 4 такива внесени в БГ ) Абсолютно същите като тези които извадихме отвътре.

Набиването на новите лагери:

След това последва няколкочасова играчка по качване на касета, проверка, сваляне на касета, качване на пинион сваляне на понион..... баси нервите.
    Крайният резултат е повече от впечатляващ НО остана остатъчен лек шум при подаване на газ който изчезва на 100% при отнемането и или натискането на съединител. Това най-вероятно е от промяната на ъгъла на пиниона след връшането му в оригиналната равнина заради новия лагер.
    Но и дума не може да става за предишния шум който произвеждаше дифа. Сега си чувам двигателя. Надявам се че ще изкара още поне 100 000 км. преди да го сменя с Исузов.
    no signature no problems

До: Ремонт на заден диф. ОФА 2.0

Ако не е тайна на какви $ излезнаха частите и работата?

Поздрави

Коментар

Ти база данни ли си правиш? За сякакви неща които изобщо не са ти развалени питаш за цени и части.

Грубо около 550 лв.
      no signature no problems

Коментар

Доста добри "крикове" си използвал да я повдигнеш....
        Иначе евала за темата....и аз трябва или да го ремонтирам моя или да го сменям....поне сега знам ремонтния комплект колко струва...10х

Коментар

Първоначално публикуван от otv Преглед на мнение
          Доста добри "крикове" си използвал да я повдигнеш....
          Иначе евала за темата....и аз трябва или да го ремонтирам моя или да го сменям....поне сега знам ремонтния комплект колко струва...10х
          Това са на бате Лозе специалните стойки ... А ти не разчитай много, че знаеш цената на ремонтния комплект, щото той не е сменял корона и пиньон ....
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Това са на бате Лозе специалните стойки ... А ти не разчитай много, че знаеш цената на ремонтния комплект, щото той не е сменял корона и пиньон ....
            Ooo да.... ремонтния комплект струва 4300 лв.
            Аз не съм го сменял.
            no signature no problems

Коментар

Божко,снимай въпросните шайби между лагерите,и тази която се сменя при всяко развиване на гайката.
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                Божко,снимай въпросните шайби между лагерите,и тази която се сменя при всяко развиване на гайката.
                Вече го събрахме.
                Разпорната втулка е 1 а другото са обикновенни регулировъчни шаби.
                Сменя се тази разпорната. Тя е на пиниона между 2-та лагера и е 28мм висока, влиза плътно около пиниона и като натегнеш гайката се раздува. Лозан добави една шаба отгоре за да убере луфта от вече раздутата такава.
                no signature no problems

Коментар

Лозан добави една шаба отгоре за да убере луфта от вече раздутата такава.
                  От къде разбра с каква ширина да е шайбата? или сте сложили нова?
                  Не разбирам от написаното

Коментар

От къде разбра с каква ширина да е шайбата? или сте сложили нова?
                    Не разбирам от написаното
                    Новата е 1 мм, и е между старата и лагера, за да има какво да се посплеска за да легнат лагерите. Утре ще ти го нарисувам ако пак не си разбрал.
                    no signature no problems

Коментар

Надява се една допълнителна алуминиева или медна шайба върху пиньона между распорната втулка и фланеца на кардана за да компенсира деформацията на втулката от предишното стягане.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Надява се една допълнителна алуминиева или медна шайба върху пиньона между распорната втулка и фланеца на кардана за да компенсира деформацията на втулката от предишното стягане.
                        Tочно.
                        no signature no problems

Коментар

Нещо не се вързват нещата както ги обяснявате,въпросната шайба не трябва да е между фланеца и разпорната фтулка.Би трябвало да е м/у лагерите иначе действието и се обезмисля.И нали трябва да се изкара лагера,за да се сложи шайбата?Този лагер не може да се изкара от страната на фланеца без да се разглоби дифа,поне така мисля.
                          P.S.Тя самата распорна фтулка се намира м/у двата лагера.
                          Ето и илюстрацията на която се вижда както съм описал по горе :
                          Последно редактирано от Marin Stoyanov; 14-07-08, 22:22.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                            Ooo да.... ремонтния комплект струва 4300 лв.
                            Аз не съм го сменял.
                            Да де....имам впредвид най-основното...

Коментар

Нещо не се вързват нещата както ги обяснявате,въпросната шайба не трябва да е между фланеца и разпорната фтулка.Би трябвало да е м/у лагерите иначе действието и се обезмисля.И нали трябва да се изкара лагера,за да се сложи шайбата?Този лагер не може да се изкара от страната на фланеца без да се разглоби дифа,поне така мисля.
                              P.S.Тя самата распорна фтулка се намира м/у двата лагера.
                              Ето и илюстрацията на която се вижда както съм описал по горе :
                              Да втулката е между лагерите Куздов се е объркал. И за да се стигне до нея се вади касетата и пиниона.
                              no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X