Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И АЗ КУПИХ ПЪРВИЯТ СИ ДЖИП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И АЗ КУПИХ ПЪРВИЯТ СИ ДЖИП

Миналата седмица си купих от Горубляне Опел Фронтера 2.0и къса база бензин 155000 96год.март производство.
    И азпочнах с неизбежните разходи по автомобила.След малки козметики дойде и ред на маслата.Мислех да сменя всички масла-заден мост.диференцияли скоростна кутия.раздатки.След като използвах достатъчно търсачката в форума останаха някои въпроси.
    1.Необходима ли е смяна на маслата в задния мост и предния диференциял .Майсторът ми каза че маслото там може да изкара 400 000 км. и само проверка на нивото е достатачна.
    2.Ако имате идеи за други слаби места и необходими смени на консумативи ще се радвам на инфо.
    БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
    0885022939 Недрет

До: И АЗ КУПИХ ПЪРВИЯТ СИ ДЖИП

Като за начало честито!
    Второ смени си майстора!!!
    Трето прочети хубаво темата за маслата за диференциалите, има изписано достатъчно. Въпрос на избор за теб кое точно масло ще сложиш като марка!
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Честита да ти е и добре дошъл! Както вече са ти казали, предай на "майстора" много поздрави и пожелание да си смени професията .... Пък дай Боже скоро да измислят и такива масла !
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

маслото се сменя на около 2 години или 40к км мах
        което дойде първо
        говорим за скоростна кутия преден и заден мост
        в комплект
        какви масла - има го доста изписано
        ще го напиша пак какво съм сложил аз

преден мост 1 литър кастрол 85в90 20 лв
        заден мост 2 литра кастрол 75в140 лсд - 80 лв
        скоростна кутия е наедно с раздатката 4.5 литра кастрол 10в40
        полусинтетика 110 лв
        ремък ролки - задължително
        двигателно масло филтър маслен и въздушен - задължително
        бензинов филтър - ако се налага
        спирачна течност и антифриз - ако е наложително
        има и описани методите за безпроблемната им смяна
        смени си майстора и честито за машината - корава е
        BMW X6

Коментар

честито и от мен! Да те слуша много Фронтерката. И не се занимавай с глупости смени всички масла- те са консуматив и като такива не са вечни. После да не пустосваш ,че да спестиш 100-200лв. са станали бели за хиляди.

Коментар

Честито и със здраве да си я караш . А колкото за твоя майстор му кажи малко повече да прочете литература преди да отваря сервиз и слушаи какво ти казват колегите щото ако не бяха те такъв щях да го ям от един специализиран сервиз на ОПЕЛ
            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

И от мен честито и добре дошъл при нас.Послушай колегите които са писали в горните постове и няма да съжаляваш!Ще има и други които ще потвърдят същото.Успех...

Коментар

Честито и със здраве да си я караш.И безаварйно.
                sigpic

Коментар

Честито и от мен, майстора ти е малоумен.
                  Само да добавя макар че сигурно го има написано на милион места включително и на самата пробка на скоростите, ТАМ СЕ НАЛИВА САМО ДВИГАТЕЛНО МАСЛО.! Че на какви неща се нагледах при Лозан тия дни не е за вярване.
                  Последно редактирано от fanatic; 11-07-08, 08:20.
                  no signature no problems

Коментар

супер , да ти е честит и със здраве да си го караш
                    sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Честито и от мен!Когато си сменяш ролките и ремъците казват,че е хубаво да се смени и водната помпа.
                      Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

Коментар

Честито за джипа а майстора гледа да има работа, този тип майстори като ги питаш за нещо и казват абе карай така нали върви. Малоумници.
                        Прегледай също каретата на карданите(гресиране), маншони на полуоските и маншони на шарнири.

Коментар

Благодаря колеги за поздравленията и съветите.Започна съм да сменям всички ролки.ремък.и масла.и други консумативи.Яакам да завали хубъв дъжд за да поизпробвам възможностите й на кал.
                          0885022939 Недрет

Коментар

сега като се загледах в списъка на маслата както е пислал колегата VeshteR това ---*скоростна кутия е наедно с раздатката 4.5 литра кастрол 10в40
                            полусинтетика 110 лв * не е ли двигателно масло

А понеже имам много служебно*безплатно* ARAL 85W90 трансмисионно дали ще е опасно ако го ползвам за задния мост и предния диференциял
                            0885022939 Недрет

Коментар

Първоначално публикуван от diablo Преглед на мнение
                              сега като се загледах в списъка на маслата както е пислал колегата VeshteR това ---*скоростна кутия е наедно с раздатката 4.5 литра кастрол 10в40
                              полусинтетика 110 лв * не е ли двигателно масло

А понеже имам много служебно*безплатно* ARAL 85W90 трансмисионно дали ще е опасно ако го ползвам за задния мост и предния диференциял
                              Ако четеш внимателно какво ти пише всеки от нас няма да имаш подобни въпроси.!
                              no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X