Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с лагер, омасляване.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с лагер, омасляване.

Здравейте колеги. Имам ОФКБ 2.0 . Преди време смених заден десен лагер, старият ручеше и го смених със нов. Но преди седмица се разходих до връх Боган /малко офроуд/. След като се прибрах, огледах колата и забелязох че задната дясна гума е омаслена. Като го забарсах беше диференциално масло. Колко сериозен е проблема? Четох във форума че ако ти е запушен отдушника ще избие масло /възможно ли е от там да избие/. Моят беше запушен, отпуших го но колата все още не съм я карал. Страх ме е да не стане по сериозен проблем. Благодаря предварително за помоща.

До: проблем .Моля за помощ

Свали гумата и започни да търсиш проблема,поне ще разбереш откъде е точно.

Поздрави

Коментар

Теоретично е възможно, ако ти бил по-хлабав семеринга там, но ти можеш да си я вдигнеш на крик и да разклатиш колелото надлъжно по оста на моста и ще видиш има ли хлабина.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Вдигнах колата на крик и разклатих гумите във всички посоки. Колкото има луфт от едната страна толкова има и от другата. Споменах че съм отпушил тръбичката, но не я бях карал. Покарах 1-2 километра като се стремих да има повече завой, за да може маслото да се разклати добре и да избие пак, но нямаше протекло никаде. Дали тя наистина играе токова голяма роля?

Коментар

До: Проблем с лагер, омасляване.

Може да е от одушника. Като се стопли маслото и няма откъде да изкара разширилия се въздух си търси най-лесното място, в случая семеринга на лагера. Ако за сега не тече си карай но имай в предвид, че пак ще протече от там.

П.С. колко ти струваше лагера?
          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от airhunter Преглед на мнение
            Вдигнах колата на крик и разклатих гумите във всички посоки. Колкото има луфт от едната страна толкова има и от другата. ....
            Идеята е да няма луфт или поне да не е значителен ....
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Както споменах луфта и на двете гуми е еднакъв /колкото е на задна дясна, толкова е и на задна дясна/.

Лагера ми струваше 205лв. , става въпрос за лагера на полуоската.

Следващият ми въпрос може да прозвучи малко глупаво понеже съм невеж в тези въпроси, но той е следният: В ръкава на полуоската трябва ли да има масло или то трябва да си стои в дифа? И ако се окаже че нетрябва да има масло и пак протече /евентуално/ ,какво трябва да направя 1.нов лагер на полуоската или 2. сваляне на дифа и нов семеринг на лагера който е в него /останах с впечатлението че вътре има такъв като погледнах през ръкава./ БЛАГОДАРЯ предвапително.

Коментар

Както споменах луфта и на двете гуми е еднакъв /колкото е на задна дясна, толкова е и на задна дясна/.

Лагера ми струваше 205лв. , става въпрос за лагера на полуоската.

Следващият ми въпрос може да прозвучи малко глупаво понеже съм невеж в тези въпроси, но той е следният: В ръкава на полуоската трябва ли да има масло или то трябва да си стои в дифа? И ако се окаже че нетрябва да има масло и пак протече /евентуално/ ,какво трябва да направя 1.нов лагер на полуоската или 2. сваляне на дифа и нов семеринг на лагера който е в него /останах с впечатлението че вътре има такъв като погледнах през ръкава./ БЛАГОДАРЯ предвапително.
                Има масло разбира се. Спира го точно семеринга на лагера.
                no signature no problems

Коментар

Здравейте колеги. Имам ОФКБ 2.0 . Преди време смених заден десен лагер, старият ручеше и го смених със нов. Но преди седмица се разходих до връх Боган /малко офроуд/. След като се прибрах, огледах колата и забелязох че задната дясна гума е омаслена. Като го забарсах беше диференциално масло. Колко сериозен е проблема? Четох във форума че ако ти е запушен отдушника ще избие масло /възможно ли е от там да избие/. Моят беше запушен, отпуших го но колата все още не съм я карал. Страх ме е да не стане по сериозен проблем. Благодаря предварително за помоща.
                  Проблема е,че като сте го събирали не сте спазили технологията.Ако не се събере правилно протича и кушията е голяма пак трябва да се вади полуоската.
                  OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Здравейте колеги. Извинявам се за късния отовор, но проблема май наистина беше в отдушника. Благодаря ви отново за отзивчивостта. Лек и безавариен път. Моля модераторите да затворят темата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X