Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не мога да включа бавните.?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не мога да включа бавните.?

Както писах в друга тема от скоро имам ОФА ДБ 2,2 Б 96 г. Предния мост включва автоматично от лоста без проблеми - светва лампата на таблото леко прищракване при тръгване и никакви проблеми. Нооо щях да изкубна лосчето, но неиска да влезе никъде в ляво. Нещо неправилно ли правя или.....???. По гумите и състоянито на джипа предполагам, че е карана само по асвалт.

До: Помощ, не мога да включа бавните

лоста както си е го буташ напред до края и наляво за бързи,назад са бавните,как ги включваш?за бавните колата НЕ трябва да е в движение а в пълен покой,за бързите може,но аз не го препоръчвам,пробва ли на спрян/пуснат двигател?Сменили си маслата в скорости,диференцялите?Опиши какво точно правиш,за да помогнем и ние,на асвалт ли ги включваш,дай повече инфо,пробвали като започнеш да отпускаш съединителя тогава да включиш?

Поздрави

Коментар

В движение не става и на бързи.трябва да си спрял и да включиш напред на ляво и на зад.без съединител.не може да не включи.
      sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
        лоста както си е го буташ напред до края и наляво за бързи,назад са бавните,как ги включваш?за бавните колата НЕ трябва да е в движение а в пълен покой,за бързите може,но аз не го препоръчвам,пробва ли на спрян/пуснат двигател?Сменили си маслата в скорости,диференцялите?Опиши какво точно правиш,за да помогнем и ние,на асвалт ли ги включваш,дай повече инфо,пробвали като започнеш да отпускаш съединителя тогава да включиш?
        Поздрави
        Привет, в покой с работещ двигател и натиснат съединител - напред без проблеми, но после наляво не иска да влезе /все едно, че няма накъде/-поне та се включват на Витарата. Не съм сменял още маслата на дифтове и скорости - защото от мерак си надхвърлих възможностите и с последните стотинки смених само маслото на двг и филтрите, дори не съм я регистрирал още, че от миналата седмица са въвели отново екотакса 200 лв.

Коментар

Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнение
          Привет, в покой с работещ двигател и натиснат съединител - напред без проблеми, но после наляво не иска да влезе /все едно, че няма накъде/-поне та се включват на Витарата. Не съм сменял още маслата на дифтове и скорости - защото от мерак си надхвърлих възможностите и с последните стотинки смених само маслото на двг и филтрите, дори не съм я регистрирал още, че от миналата седмица са въвели отново екотакса 200 лв.
          Маслото не пречи да включи.Пък ако си е на ниво и не е много мътно не го барай.
          sigpic

Коментар

Има вариант да не са включвани много отдавна и да е клеясало нещо в раздатката. За целта пробвай леко с натискане но не прекалено на лоста напред назад и в един момент ще включи. Аз като не съм карал на бавни 3-4 месеца и при мен не иска да се включи веднага.
            no signature no problems

Коментар

До: Не мога да включа бавните.?

При мен това го няма,не съм я карал от 2-3 месеца с предният мост,не съм го включвал и не ми е трябвал,днес си ходих по село и си включва изключва без никакви ядове,хъбовете се включват,защо се случва така при вас не знам?

Поздрави

Коментар

При мен това го няма,не съм я карал от 2-3 месеца с предният мост,не съм го включвал и не ми е трябвал,днес си ходих по село и си включва изключва без никакви ядове,хъбовете се включват,защо се случва така при вас не знам?
                Поздрави
                Тука разсъждения на глас ли вкарваш?
                Само чрез кристална топка мога да ти кажа защо!
                no signature no problems

Коментар

Включих ги. Май Фанатик беше прав. Не ставаше с натискане, а рязко с удар по малкото лостче. Два-три пъти и влезе / е не зверски удар, а поскоро почукване с длан/. Явно нещо беше клеясало. Сега всичко е ОК.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                    Тука разсъждения на глас ли вкарваш?
                    Само чрез кристална топка мога да ти кажа защо!

дай да направим някаква комбинация да изкарваме пари,аз ще разсъждавам,ти ще гледаш на кълбото и след една година с по една фронтера 3.2 бензинза мен с 4 врати

Поздрави

Коментар

дай да направим някаква комбинация да изкарваме пари,аз ще разсъждавам,ти ще гледаш на кълбото и след една година с по една фронтера 3.2 бензинза мен с 4 врати

Поздрави
                      Става.
                      no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнение
                        Включих ги. Май Фанатик беше прав. Не ставаше с натискане, а рязко с удар по малкото лостче. Два-три пъти и влезе / е не зверски удар, а поскоро почукване с длан/. Явно нещо беше клеясало. Сега всичко е ОК.
                        Браво, радвам се че съм помогнал. За да не става пак така включвай ги някъде на някоя поляна или на място поне по веднъж месечно.
                        no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X