Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера 2.3 странни шумове.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фронтера 2.3 странни шумове.

Привет. Фронтерата е 2.3 тд '94.
    Имам няколко проблема.
    1. При потегляне с навит волан (независимо накъде) отзад започва да "хрупа" нещо, но колата си тръгва. Като изправя това го няма. Откакво може да е ? Дайте идеи.
    2. Между 85 и 95 км/ч задния дифернциал вие. Преди 85 и след 95 виенето го няма.
    3. Когато е на 4х4 при ниска скорост (не съм пробвал при висока) като навия волана и се появява същото хрупане обачи и отпред и джипа просто спира да върви (иначе казано - "забива нос") докато не изправя и ако не натисна съединителя гасне.
    4. Понякога когато е на бавни малкия лост изкача и трябва да спирам да го включвам пак.

Дайте съвети какво да правя.
    П.П. И в двата дифернциала масло си има на МАХ...както и в скоростите.

До: Фронтера 2.3 странни шумове.

1-най вероятно се чува пукане и това ти е лсд-то.но не продължително пукане,опише какво точно е при теб.
    2-с правилното масло ли е дифа?
    3-това си е нормално че спира да върви,все пак са два двигателни моста и нямаш блокаж на междиният доференцял,а това хрупане ти е в скоростната кутия,не съм сугуренче ти е от дифа.
    4-най вероятно ти е някой синхронизатор,трябва разглабяне.

Дай повече инфо с какви масла си,кога са сменяни,какъв ти е задният диф.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от otv Преглед на мнение
      Имам няколко проблема.
      1. При потегляне с навит волан (независимо накъде) отзад започва да "хрупа" нещо, но колата си тръгва. Като изправя това го няма. Откакво може да е ? Дайте идеи.
      2. Между 85 и 95 км/ч задния дифернциал вие. Преди 85 и след 95 виенето го няма.
      3. Когато е на 4х4 при ниска скорост (не съм пробвал при висока) като навия волана и се появява същото хрупане обачи и отпред и джипа просто спира да върви (иначе казано - "забива нос") докато не изправя и ако не натисна съединителя гасне.
      4. Понякога когато е на бавни малкия лост изкача и трябва да спирам да го включвам пак.

1. Смени си маслото на дифа с такова каквото трябва и ще изчезне "хрупането" ( за да не питаш какво трябва потърси из форума масло за ЛСД)
      2. Вие и след 95 но просто не го чуваш. Има вероятност като изпълниш точка 1 да се оправи но се съмнявам.
      3.Всички 4х4 без междинен диф. са така, за това не се кара 4х4 на суха настилка.
      4.Това вече не е добре. Карай си така щото ремонта струва колкото колата. Като се счупи си вземи раздатка 2-ра употреба.
      no signature no problems

Коментар

Маслото в задния диф е BP Energear Hypo SAE 80W90. В предния не е сменяно защото когато му отворих пробката беше на МАХ и даже не беше почерняло. Преди около месец (1000км) му смених семеринга на задния дифернциал защото течеше и му долях масло догоре (долях му около 200-250мл). Проблемите си ги имаше и преди ремонта.

Относно първия проблем който описах: няма какво повече да добавя...няма пукане, просто хрупа отзад при потегляне с навит волан и като изправя хрупането изчезва. Може би имаш впредвид (за пукането) когато се включва и изключва 4х4 - тогава пукането го има (само отпред) ако не върна малко назад.

Джипа не се кара на 4х4 на сухо....даже почти не се включва "четворката". От време на време го разкарвам на бавни (около 3-4км) за да не клеясат .

Относно това какъв е задния диф. вече немога да кажа.

На 167000 е сменен висящия лагер на кардана (ако това има някакво значение).
        Също видях и че гуменото каре на кардана е напукано.
        Ако се сетя още нещо ще добавям.
        Благодарско за отговорите.

Последно редактирано от otv; 24-06-08, 11:27.

Коментар

маслото в задният диф трябва да е 75w140 С ДОБАВКА ЗА ЛСД,всяко друго масло не е подходящо.Това изключване кака става,под много голям товар,или както си караш и изключва?

Поздрави

Коментар

Имам няколко проблема.

КОЛЕГА не се коси за раздатката.Винаги можем да ти намерим и на добра цена.А и имам диф за теб ЛСД ако се окаже че на твоя му има нещо.
            sigpic

Коментар

За късата база скорости и раздатка са в един кожух,а на дългата май не е така?но по принцип едни и същи ли са раздатките,като цена каква фигурират?

Поздрави

Коментар

Маслото в задния диф е BP Energear Hypo SAE 80W90.
                Това масло е хубаво но вече не е за твойта джипка. Сложи си пак БП но 75W140 то е по-гъсто и по добре смазва стари дифове. Пък и не е скъпо дори да не се подобри ще загубиш 30-40 лв.
                Сложи си и в предния такова нищо, че старото е бистро. То ако е на 5 години файда няма че не е почерняло. При мен задържаше дифа на завой от място и се оказаха задни накладки, прегледай си и това.
                no signature no problems

Коментар

с 2 думи прегледай си основно джипа с една сума пари,подмени всички течности с правилните,после не вярвам да ти прави проблем джипа

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                    .Това изключване кака става,под много голям товар,или както си караш и изключва?

Поздрави
                    Изключва се и при натоварване и без натоварване. Без значение е. И не винаги се изключва, но в повечето случаи....

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                      Това масло е хубаво но вече не е за твойта джипка. Сложи си пак БП но 75W140 то е по-гъсто и по добре смазва стари дифове. Пък и не е скъпо дори да не се подобри ще загубиш 30-40 лв.
                      Сложи си и в предния такова нищо, че старото е бистро. То ако е на 5 години файда няма че не е почерняло. При мен задържаше дифа на завой от място и се оказаха задни накладки, прегледай си и това.
                      Като каза накладки се сетих друго нещо.....възможно ли е хрупането да е от лагерите на главините ?

Коментар

Хора кажете някой добър сервиз в София в който могат да ми оправят клапана на тубото защото е откачен от студената част и май това е направено нарочно...

И защо не ме пуска в систематизиранате информация за Опел ???
                        Дава ми:
                        otv, вие нямате право на достъп до тази страница. Причините за това е възможно да бъдат:
                        1. Вашите привилегии за достъп до страницата. Може би вие се опитвате да редактирате нечия публикация, да достъпите модераторски или администраторски опции или други системи които са ви забранени?
                        2. Ако се опитвате да публикувате е възможно Администратора да ви е забранил достъпа или вие още да не сте получили активация.
                        Последно редактирано от otv; 24-06-08, 13:51.

Коментар

Хора кажете някой добър сервиз в София в който могат да ми оправят клапана на тубото защото е откачен от студената част и май това е направено нарочно...

И защо не ме пуска в систематизиранате информация за Опел ???
                          Дава ми:
                          otv, вие нямате право на достъп до тази страница. Причините за това е възможно да бъдат:
                          1. Вашите привилегии за достъп до страницата. Може би вие се опитвате да редактирате нечия публикация, да достъпите модераторски или администраторски опции или други системи които са ви забранени?
                          2. Ако се опитвате да публикувате е възможно Администратора да ви е забранил достъпа или вие още да не сте получили активация.
                          Защото си младши.
                          sigpic

Коментар

[quote=otv;410092]Привет. Фронтерата е 2.3 тд '94.
                            Имам няколко проблема.
                            3. Когато е на 4х4 при ниска скорост (не съм пробвал при висока) като навия волана и се появява същото хрупане обачи и отпред и джипа просто спира да върви (иначе казано - "забива нос") докато не изправя и ако не натисна съединителя гасне

Ако хрупането се чува само при завой,има вероятност за счупен зъб на някои от планетните или сателитни зъбни колела.При това положение хрупането трябва да се чува и когато забоксуваш и върти само едното колело.

Коментар

Колега, явно си решил да изровиш всички стари теми ... А да ти е идвало на ум, че това "хрупане" може да се дължи и на неподходящо масло в задния диф и ЛСД-то да стърже ?
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X