Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся горивна помпа за ФРОНТЕРА 2.2 2000

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся горивна помпа за ФРОНТЕРА 2.2 2000

ПОМОЩ-Търся горивна помпа за ФРОНТЕРА 2.2 2000г
    ПАВКО
    0888802068

До: Търся горивна помпа за ФРОНТЕРА 2.2 2000

Хъм, скоро май имаше дискусия по тоя проблем и колегата реши да си монтира външна от някаква друга кола. На Фронтерата и да я намериш, цената ще е умопомрачителна.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от the_trident Преглед на мнение
      ПОМОЩ-Търся горивна помпа за ФРОНТЕРА 2.2 2000г
      Свали старата и с нея в Ауто + да ти намерят аналог по размер и дебит. Това е единствения шанс. Аз така направих и сложих от Пежо 205 1.9 бензин, стана 1:1
      no signature no problems

Коментар

Благодаря,на всички за съветите ще се опитам да помогна,междудругото ФРУКТИЕРАТА не е мояЛично аз не бих се ангажирал с такава джипка.Искам да кажа,че явно си трябва повече грижи и внимание за тези ОПЕЛЧЕТА.Е това е гадната помпичка където я няма никъде,а в сервиза на ОПЕЛ искат 1300лв,но за всичко /пакет/
        Прикачени файлове
        ПАВКО
        0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от the_trident Преглед на мнение
          Благодаря,на всички за съветите ще се опитам да помогна,междудругото ФРУКТИЕРАТА не е мояЛично аз не бих се ангажирал с такава джипка.Искам да кажа,че явно си трябва повече грижи и внимание за тези ОПЕЛЧЕТА.Е това е гадната помпичка където я няма никъде,а в сервиза на ОПЕЛ искат 1300лв,но за всичко /пакет/
          Помпата е същата като моята. Само трябва да си провериш в някой каталог колко бара е налягането. Тази за C20NE e с 3 бара. Отиваш в магазина който ти писах и за 114 лв. си готов.
          no signature no problems

Коментар

ПОМОЩ-и азТърся горивна помпа за ФРОНТЕРА 2.2 1999г . Аз съм от София колата съм оставих в варна където стана това.

Коментар

моля ви и аз имам същошо проблем ,моята кола в варна къде можа да намери горивна помпа и на колко пари в варна искат много около 2500 лева.

Коментар

Първоначално публикуван от hipon Преглед на мнение
                моля ви и аз имам същошо проблем ,моята кола в варна къде можа да намери горивна помпа и на колко пари в варна искат много около 2500 лева.
                Чакай де , нещо не е наред - това е цифра за гориво нагнетателна помпа за дизел . За бензинова нагнетателна помпа това е умопомрачително !
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                  Чакай де , нещо не е наред - това е цифра за гориво нагнетателна помпа за дизел . За бензинова нагнетателна помпа това е умопомрачително !
                  Ако говорите за подкачващата помпа /електрическата / струва 120 лв Наскоро сменях такава Става и от бензинов Сеат Толедо и някои WV БМВ Опел Омега и др По моргите ги дават за 50-60 лв А ако трябва ГНП става лошо /и скъпо /

Коментар

Аз останах с впечатление за бензинова. Фанатик по-горе го е казал - всяка външна помпа поже да се пригоди , стига да е спазено работното налягане.
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts
                      Аз останах с впечатление за бензинова. Фанатик по-горе го е казал - всяка външна помпа поже да се пригоди , стига да е спазено работното налягане.
                      Работното налягане е спазено при всички помпи(роторни). Дебита на помпата превишава многократно необходимия на двигателя, а налягането се регулира от устройство поставено на изхода на тръбата захранваща дюзата(те). Каквато и роторна помпа да сложиш няма да имаш проблем.
                      Последно редактирано от fanatic; 08-09-08, 08:35.

Коментар

Фронтерите след 98 година имат два двигателя 2.2
                        2.2 ДТИ и 2.2 бензин пълна инжекция както му викат
                        2.2 дизел помпата се намира доста трудно и е скъпа
                        2.2 бензин също е рядкост но е доста по евтина.
                        Интересно ,че я няма в каталозите на доста производители.Предлагат ремонтен кит.
                        Би трябвало, както пишат по горе, по дебит ,налягане и размери да се намери подобна за по масова кола.

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
                          Работното налягане е спазено при всички помпи(роторни). Дебита на помпата превишава многократно необходимия на двигателя, а налягането се регулира от устройство поставено на изхода на тръбата захранваща дюзата(те). Каквато и роторна помпа да сложиш няма да имаш проблем.

Това не е много вярно. Имах Ауди което работи на 6 атмосфери, но имаше помпи само за 3 сложих такава и колата не искаше да вдигне повече от 3000 оборота. След като сложиш 3 пъти по-скъпата помпа нещата се оправиха. За Фронтерата същия случай 1:1 помпа но 1 атм. не може да се форсира изобщо. След смяна с 3 атм. всичко работи.
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
                            Все пак твърдя , че най-точния израз е "помпа , която осигурява работно налягане" , имайки предвид афинитета на доста колеги към части - втора употреба . Преди време на Мерцедес 190 два пъти сменях подкачваща помпа от морги : първата за 50 лв. "мъцаше" като оригиналната , която свалих и пак толкова и подкачваше. Не искаха да я приемат , щото бяха минали повече от 3 дни ( гаранционния период на моргата ). Втората беше за 60 лв. и криво -ляво вдигна 4000 оборота. Ама ми писна и така я оставих и до днес - добре че главно карам на газ. Оказа се че чисто нова помпа на магазина е 120 лв.
                            Та няма проблеми с редуцирането на налягането , ако помпата изобщо го създава ....

Коментар

Да фронтерата е 2.2 ТДИ дизел .горивната бомпа около 3200 до 4200 лева с ремонт. тя от механичен част и електронен част с две дачици .смяна на компютера на бомпата и дачици 1500 лева в Добрич ;София или Пловдив само на три станд в бъллгария.колата ремонтирана в Добрич сега колата тук в София искам да мина на диагностика да види ако има нещо не редно но не знам къде.моля за добър сервиз за дигностика.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X