Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Редица проблеми с Фронтера Б 2.2DTI 16V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Редица проблеми с Фронтера Б 2.2DTI 16V

Колеги,помагайте!
    1.Имах проблем с работата на двигателя на средни обороти пушеше - отстранен,смениха клапана за ЕГР
    2.Проблем с километража - не работи всякога или по - точно спря да работи ,датчика за скорост си работи.До таблото ходи сигнал някакъв променлив,знае ли някои как да го измеря?
    3.Проблем със спирачките- не спира нормално,смених течноста,накладки,раздвижих цилиндърчетата,обезвъздуших и за дойдат задните спирачки блокирах "кантара"ама пак не ми харесва как спира
    4.Свети лампата на ABS - диагностиката показва заден датчик и преден ляв.Да ,ама задния поне го премерих (само като съпротивление ) здрав си е?Предните верно ли вървят заедно с главината?
    5.Как се минава менюто на английски на бордкомпютъра
    6.Намирали се manual за въпросната Фронтера някъде за да почета малко повече?
    7.Струвами се че ,се клатушка като я карам,та свалих амотисьорите и ги проверих един по един-ми добре са си -Исузо.Дали да ги не смена с газови?
    8.Къде се намира ECU то
    9.Четох че,4х4 е непрекъснато включено и с бутона на таблото само се изменя усилието 50/50,а също и че мога да го включвам в движение със скорост до 100км/ч?
    Благодаря на всички предварително!!!!!

До: Редица проблеми с Фронтера Б 2.2DTI 16V

2. често пипат километража, защото ги превартат и после трябва да пипне някой дето разбира. и при мен беше така
    3. не става ясно какво имаш предвид под не спира нормално
    4.не ми се вярва да е с главината
    9. не е постоянно 4X4 с вакуумен дисконектор е

Коментар

Колега, ако намериш решение на проблема със спирачките казвай!Аз също минах по твоя път и пак не стават - тресе като спира все едно дисковете са криви.До сега смених дискове, накладки, течност, прегледах всичко и си продължава...
      Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

А шарнирите и кормилните накрайници как са? Щото тоя ефект може и да е от тях...
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Два дни вали дъжд и спирачките подойдоха,явно има още да раздвижвам.
          А това за таблото .къде да я карам?Ако някой знае да препоръча.Някой сменвал ли е само датчик за ABS преден,предлагат ми цялата главина.

Коментар

1. За таблото-има 3 датчика,щом мислиш че този на скоростите е здрав,остават още 2 броя за тест,проверяват се на компютър,аз за прецизните неща ползвам сервиз на Опел.
            2.За клатушкането.Ако си карал до сега спортна кола,джипа ти се струва след това най-нестабилното нещо на света.С мен поне беше така.Още ме е страх на завоите а карам от 1 година.Мисълта ми беше че най-вероятно всичко си е наред с клатенето,което обаче не означава че ако имаш желание ,няма да си сложиш амове,които да отговарят на темперамента и изискванията ти за комфорт и стабилност.
            Е за другите ти въпроси аз не мога да взема отношение.Успех и приятни мигове с джопката.
            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Таблото го оправих.Има един метален щифт(като за антена на телевизор само че квадратен)който прехвърля минус от горната платка с крушките към долната на приборите,зачистих го и сега всичко е Ок.
              Остава да си сменя преден ляв датчик за ABS показва 800 Om а трябва да е 2100-2600 Om.Намерил съм втора употреба 150лв заедно с главината ама е от бензинова дали имат разлика????

Коментар

Не би трябвало да има разлика. Не е лошо обаче, да го имаш под ръка, когато купуваш другия за сравнение.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                X