Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дебитомер(въздухомер)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дебитомер(въздухомер)

Дебитомер(въздухомер),някой знае ли нещо за него.ДВГ-то ми не работи стабилно,прекъсва.Става дума за Фронтера Спорт 2,0i 1997г. След смяна на всички изтървали гарнитури по изпускателната с-ма(които смятаха майсторите за основния проблем,понеже лъже ланда сондата)ми казаха,че проблема е във въздухомера.Показаха ми го,намира се в основата на въздуш. филтър,свързан с някаква клема.Възможно ли е,това животно така да влияе на работата на ДВГ-то и ако някой знае каква му е цената,защото ми казаха нещо от порядъка на 400-500лв.
    Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

До: Дебитомер(въздухомер)

Може. Но не е само този въздухомер (дебитомер). Щом си карал с "лъгана" ламбда-сонда, значи имаш поразтопен катализатор и свършили свещи. Някой измери ли съпротивлението на този катализатор?

Коментар

Дебитомера наистина струва 400лв., прочети тази тема за подобен проблем http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=22875
      И на мен ми казаха при диагностиката че дебитомера е заминал, а не беше. Да не се засилиш да купиш дебитомер, намери някой услужлив колега да пробвате с неговия дебитомер.

Коментар

Напълно възможно е друже въпросното чудо на техниката да струва дори и два пъти повече за съжаление.А най-гадното е че не си струва да се слага втора употреба защото обикновенно и той гърми не след дълго

Коментар

Дебитомера трудно мре.Направи си диагностика,грешка 21 или 22 ако е той.Вътре е пистов реостат-може да бъде почистен и да се оправи,само осезателя ако е заминал/което стърчи вътре във въздуховода/ ще гледаш за нов.А може да ти даде друга грешка и да промениш посоката на търсене.
          Успех!
          П.П.-Не вярвай на майстори,повечето не са си чели урока.STEF BMW гледам ти е градски,мотора му е същия.
          Прикачени файлове

Коментар

Благодаря на всички за бързия отговор.Що се отнася до катализатора,нямам представа в какво състояние е,и дали е мерен,но свещите ги проверихме и бяха видимо добре.Това,че ламбда сондата е била лъгана го предположи единия от "специалистите".Може и да не е така.А STEF BMW обезателно ще го потърся за мнение.
            Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

Коментар

дааа-и аз си патих доста от тая недомислица,наречена дебитомер,ама го излъгах,де...-твоят е същия като моя... http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...F2%EE%EC%E5%F0
              08седемшест5едно513четири

Коментар

ако проблема е в дебитомера, намери с търсачката тук за опел имам тема за него / http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=16459 /на същия двигател, там ми бяха дадени и оферти със цени на оригинален и ментак. моя се беше скапал от гърмеж на газовата при предишния собственик, сега от близо 7 месеца колата е с ментелив такъв и няма проблем /засега/ и на диагностиката на двигателя показва че всичко е ОК.
                Последно редактирано от rashana; 30-05-08, 16:15. Причина: добавка

Коментар

Ей сега си спомням,че единия майстор каза-"гърми във въздушния филтър".Макар,че аз не съм чул нищо да гърми.Между другото,днес ми обявиха цена за оригинален дебитомер.......1700лв.Кво ще кажете?

Коментар

да бе нали,тия лудили са,явно да.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Константин Преглед на мнение
                      Благодаря на всички за бързия отговор.Що се отнася до катализатора,нямам представа в какво състояние е,и дали е мерен,но свещите ги проверихме и бяха видимо добре.Това,че ламбда сондата е била лъгана го предположи единия от "специалистите".Може и да не е така.А STEF BMW обезателно ще го потърся за мнение.
                      Какво "предположи" бе,колега-ти в сервиз ли си бил или в кръжок по астрология?!Набучи един кламер както пише на снимките които пуснах,давай контакт и чети лампата на чека.Със Стефан сме говорили как става точно,питай го той няма проблеми с диагностиката.
                      Не е сложно,успех!
                      П.П.-Ако не покаже нищо конкретно диагностиката те съветвам да пробваш с друга бобина и кабели-нещо подобно ми яде главата 2 месеца.Маркучи,свещи,кабели,дебитомер,мотор за ППХ-нищо.Накрая се оказа мижав пробив в първичната намотка на бобината.С прост "Елкон" го хвана един дърт майстор на ладички-фасонлиите с компютрите нищо не им родиха тиквите.От Лада Самара/16лв-оригинална 95лв/ става идеално,само пласмасовата шапка на старата я местиш в/у ладовата да не режеш оригиналния куплунг.От година и нещо търкалям без проблем.
                      Последно редактирано от maxxx; 31-05-08, 08:43.

Коментар

Първоначално публикуван от Константин Преглед на мнение
                        Колега,пиша от Арбанаси където релаксирам.От понеделник нататък ми звънни - даже знам един дебитомер/втора употреба/,който можем да пробваме и евентуално да купиш ако става.Твоя ще го профилактираме и мисля,че ще се оправи.Ако не става цената на този който знам определено няма да е тази която ти казват.....

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                          Колега,пиша от Арбанаси където релаксирам.От понеделник нататък ми звънни - даже знам един дебитомер/втора употреба/,който можем да пробваме и евентуално да купиш ако става.Твоя ще го профилактираме и мисля,че ще се оправи.Ако не става цената на този който знам определено няма да е тази която ти казват.....
                          Стефко,като отворите дебитомера замерете осезателя на съпротивление/директно където е запоен на платката/.При 15 градуса трябва да показва около 3.3 КОм,при 30-около 1,4-1.5 КОм.Ако е в час-пистите,WD-40,проба и кламера за по-сигурно.Мисля че под друг вол ще излезе телето,ако нещо ви озори знаеш ми телефоните.
                          Успех,пичове-всичко от хора е правено!

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                            Стефко,като отворите дебитомера замерете осезателя на съпротивление/директно където е запоен на платката/.При 15 градуса трябва да показва около 3.3 КОм,при 30-около 1,4-1.5 КОм.Ако е в час-пистите,WD-40,проба и кламера за по-сигурно.Мисля че под друг вол ще излезе телето,ако нещо ви озори знаеш ми телефоните.
                            Успех,пичове-всичко от хора е правено!
                            На колегата "Фронтерата" е 97г. "Екотек".След като и хвърлих едно око установих първо,че е с различен дебитомер /във формата на дроселова клапа - цилиндричен/от нашите 94г.Второ е наблъскана с вакуми и разни клапи и от тук ми блесна,че за да тресе на ниските най-вероятно има спукан маркуч по вакумите и смучи въздух.Третото нещо което разбрах от колегата Константин е,че изходните колектори са със скъсана шпилка,което ме наведе на мисълта,че е въжможно от там да идва проблема с прекъсването.Когато я изфорсираш си оправя работата но двигателя и на прекъсва.Препоръката ми беше да я закачи на тестер с подходящ софтуер за да си покаже какво и е....Автомобила е без газова.
                            Последно редактирано от STEF BMW; 15-06-08, 16:35. Причина: допълнение..

Коментар

Току що се връщам от сервиза.Оказа се,че не колекторните тръби са проблема,а гарнитурата на смукателните.Иначе компютъра не е показал никакви други отклонения и грешки.Оше не бяха завършили смяната и не съм чул двигателя,но утре като отида ще видим дали това е била причината.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X