Дебитомер(въздухомер),някой знае ли нещо за него.ДВГ-то ми не работи стабилно,прекъсва.Става дума за Фронтера Спорт 2,0i 1997г. След смяна на всички изтървали гарнитури по изпускателната с-ма(които смятаха майсторите за основния проблем,понеже лъже ланда сондата)ми казаха,че проблема е във въздухомера.Показаха ми го,намира се в основата на въздуш. филтър,свързан с някаква клема.Възможно ли е,това животно така да влияе на работата на ДВГ-то и ако някой знае каква му е цената,защото ми казаха нещо от порядъка на 400-500лв.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дебитомер(въздухомер)
Свий
X
-
До: Дебитомер(въздухомер)
Може. Но не е само този въздухомер (дебитомер). Щом си карал с "лъгана" ламбда-сонда, значи имаш поразтопен катализатор и свършили свещи. Някой измери ли съпротивлението на този катализатор?
-
Дебитомера наистина струва 400лв., прочети тази тема за подобен проблем http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=22875
И на мен ми казаха при диагностиката че дебитомера е заминал, а не беше. Да не се засилиш да купиш дебитомер, намери някой услужлив колега да пробвате с неговия дебитомер.
Коментар
-
Дебитомера трудно мре.Направи си диагностика,грешка 21 или 22 ако е той.Вътре е пистов реостат-може да бъде почистен и да се оправи,само осезателя ако е заминал/което стърчи вътре във въздуховода/ ще гледаш за нов.А може да ти даде друга грешка и да промениш посоката на търсене.
Успех!
П.П.-Не вярвай на майстори,повечето не са си чели урока.STEF BMW гледам ти е градски,мотора му е същия.
Коментар
-
Благодаря на всички за бързия отговор.Що се отнася до катализатора,нямам представа в какво състояние е,и дали е мерен,но свещите ги проверихме и бяха видимо добре.Това,че ламбда сондата е била лъгана го предположи единия от "специалистите".Може и да не е така.А STEF BMW обезателно ще го потърся за мнение.Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.
Коментар
-
дааа-и аз си патих доста от тая недомислица,наречена дебитомер,ама го излъгах,де...-твоят е същия като моя... http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...F2%EE%EC%E5%F008седемшест5едно513четири
Коментар
-
ако проблема е в дебитомера, намери с търсачката тук за опел имам тема за него / http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=16459 /на същия двигател, там ми бяха дадени и оферти със цени на оригинален и ментак. моя се беше скапал от гърмеж на газовата при предишния собственик, сега от близо 7 месеца колата е с ментелив такъв и няма проблем /засега/ и на диагностиката на двигателя показва че всичко е ОК.
Коментар
-
Ей сега си спомням,че единия майстор каза-"гърми във въздушния филтър".Макар,че аз не съм чул нищо да гърми.Между другото,днес ми обявиха цена за оригинален дебитомер.......1700лв.Кво ще кажете?Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Константин Преглед на мнениеБлагодаря на всички за бързия отговор.Що се отнася до катализатора,нямам представа в какво състояние е,и дали е мерен,но свещите ги проверихме и бяха видимо добре.Това,че ламбда сондата е била лъгана го предположи единия от "специалистите".Може и да не е така.А STEF BMW обезателно ще го потърся за мнение.
Не е сложно,успех!
П.П.-Ако не покаже нищо конкретно диагностиката те съветвам да пробваш с друга бобина и кабели-нещо подобно ми яде главата 2 месеца.Маркучи,свещи,кабели,дебитомер,мотор за ППХ-нищо.Накрая се оказа мижав пробив в първичната намотка на бобината.С прост "Елкон" го хвана един дърт майстор на ладички-фасонлиите с компютрите нищо не им родиха тиквите.От Лада Самара/16лв-оригинална 95лв/ става идеално,само пласмасовата шапка на старата я местиш в/у ладовата да не режеш оригиналния куплунг.От година и нещо търкалям без проблем.Последно редактирано от maxxx; 31-05-08, 08:43.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Константин Преглед на мнениеБлагодаря на всички за бързия отговор.Що се отнася до катализатора,нямам представа в какво състояние е,и дали е мерен,но свещите ги проверихме и бяха видимо добре.Това,че ламбда сондата е била лъгана го предположи единия от "специалистите".Може и да не е така.А STEF BMW обезателно ще го потърся за мнение.
Коментар
-
Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнениеКолега,пиша от Арбанаси където релаксирам.От понеделник нататък ми звънни - даже знам един дебитомер/втора употреба/,който можем да пробваме и евентуално да купиш ако става.Твоя ще го профилактираме и мисля,че ще се оправи.Ако не става цената на този който знам определено няма да е тази която ти казват.....
Успех,пичове-всичко от хора е правено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнениеСтефко,като отворите дебитомера замерете осезателя на съпротивление/директно където е запоен на платката/.При 15 градуса трябва да показва около 3.3 КОм,при 30-около 1,4-1.5 КОм.Ако е в час-пистите,WD-40,проба и кламера за по-сигурно.Мисля че под друг вол ще излезе телето,ако нещо ви озори знаеш ми телефоните.
Успех,пичове-всичко от хора е правено!
Коментар
-
Току що се връщам от сервиза.Оказа се,че не колекторните тръби са проблема,а гарнитурата на смукателните.Иначе компютъра не е показал никакви други отклонения и грешки.Оше не бяха завършили смяната и не съм чул двигателя,но утре като отида ще видим дали това е била причината.Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар