Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте сервиз за автоматик на Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Препоръчайте сервиз за автоматик на Фронтера

Здравейте колеги, имам Опел фронтера 1999г., къса база, автоматик, 2000кубика дизел.
    тъй като съм "с 2 леви ръце в..." си търся читави майстори (сервизи)
    имам следните проблеми:
    1. при превключване на скоростите се получава нещо като ритане с метално удряне (не го прави винаги)(ходих в джемини, прегледаха скоростната кутия, смениха маслото и филтъра и казаха, че проблема не е от там (патих 160лв за което...))
    2. Климатика издаваше няколко минути звук фссст... спрях го и като го пуснах отново спря да духа хладовинка...
    Търсих няколко часа из форумите, но намерих само идеи за отстраняването на проблемите а както споменах аз търся майстори.
    благодаря предварително.

P.S. така и така отворих тема, купувам гуми за фронтерата може и 2ра употреба, а може и зимни.

До: препоръчайте сервиз за Фронтера

Откъде сте?

Поздарви

Коментар

До: препоръчайте сервиз за Фронтера

Мдааа, то човек колкото и да чете правилатаа....
      ...от София съм.

Коментар

До: Препоръчайте сервиз за автоматик на Фронтера

Привет, моля някои от модераторите, да поправи заглавието на темата (да премахне "за автоматик"), защото не търся такъв сервиз. В сервиз за автоматик ми казаха, че проблема не е в скоростната кутия. Благодаря

Коментар

Според мен пробемът е точно в автоматика.......

Въпрос: това "чукане" кога се получава? Когато местиш лоста от "Паркинг" към други позиции, или го прави и в движение?
          Ако първото - отрегулирай ръчната и я използвай, демек спираш, дърпаш ръчната и след това местиш селектора на "Паркинг".
          Ако второто - или имаш проблем с налягане на маслото в АСК, или управлението на кутията нещо се скапа......

ПС. Пробвай нещо различно от "Джемини4".........
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от MATPOCOB Преглед на мнение
            Привет, моля някои от модераторите, да поправи заглавието на темата (да премахне "за автоматик"), защото не търся такъв сервиз. В сервиз за автоматик ми казаха, че проблема не е в скоростната кутия. Благодаря
            Аз го направих с "автоматик" защото проблема ти е основно там или евентуално някъде по тампоните на СК или ДВГ. Но ако все пак държиш ще махна добавеното заглавие. Така има шанс повече хора да обърнат внимание на темата ти.
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              Аз го направих с "автоматик" защото проблема ти е основно там или евентуално някъде по тампоните на СК или ДВГ. Но ако все пак държиш ще махна добавеното заглавие. Така има шанс повече хора да обърнат внимание на темата ти.
              ами щом си преценил, че така е по-добре, да пребъде !
              поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                Според мен пробемът е точно в автоматика.......

Въпрос: това "чукане" кога се получава? Когато местиш лоста от "Паркинг" към други позиции, или го прави и в движение?
                Ако първото - отрегулирай ръчната и я използвай, демек спираш, дърпаш ръчната и след това местиш селектора на "Паркинг".
                Ако второто - или имаш проблем с налягане на маслото в АСК, или управлението на кутията нещо се скапа......

ПС. Пробвай нещо различно от "Джемини4".........
                Прави го в движение и то не винаги (нещо като метално "дум" със спъване на колата).
                и все пак най-добре ще е да го погледне някой, мислех си че в GEMINI са правилните хора, ама май ще трябва и другаде да се ходи.
                поздрави

Коментар

в движение, ама кога точно?

обичайно може да го прави в момента на превключването от 1-ва на 2-ра и то ако отпуснеш газта в същия момент..... при мен го правеше и се оказа тампон на скоростите (но на Гранд, не на Фронти)

провери всички тампони и проследи точно кога го прави.... винаги ли е една и съща ситуацията и т.н.

иначе сервиз АВТОМАТИК има на бул. "Черни Връх" .... но ако не си сигурен че е от кутията, едва ли трябва да ходиш....

защо не отидеш в София Ауто.... диагностика на ходовата част е 12-15лв. и ако е тампон ще го хванат

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                    в движение, ама кога точно?

обичайно може да го прави в момента на превключването от 1-ва на 2-ра и то ако отпуснеш газта в същия момент..... при мен го правеше и се оказа тампон на скоростите (но на Гранд, не на Фронти)

провери всички тампони и проследи точно кога го прави.... винаги ли е една и съща ситуацията и т.н.

иначе сервиз АВТОМАТИК има на бул. "Черни Връх" .... но ако не си сигурен че е от кутията, едва ли трябва да ходиш....

защо не отидеш в София Ауто.... диагностика на ходовата част е 12-15лв. и ако е тампон ще го хванат
                    Мда, твоето описание на проблема най-точно съвпада с това, което се случва. при отнемане на газта при превключване към горна предавка. Интересното е, че има дни, в които не го прави изобщо и други в които се случва непрекъснато. Ще отида в София Ауто за да видя какво ще кажат те по въпроса.
                    Благодаря

Коментар

Първоначално публикуван от MATPOCOB Преглед на мнение
                      Мда, твоето описание на проблема най-точно съвпада с това, което се случва. при отнемане на газта при превключване към горна предавка. Интересното е, че има дни, в които не го прави изобщо и други в които се случва непрекъснато. Ще отида в София Ауто за да видя какво ще кажат те по въпроса.
                      Благодаря
                      Здравей драги.Ако не си отстранол проблема със скоростите,мога да те насоча към майстор,който се занимава с автоматици и луксозни возила още от преди 1999 г.По въпроса за гумите виж какви имам в наличност:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...9&postcount=1.
                      Телефон имам в инфото.
                      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                        Здравей драги.Ако не си отстранол проблема със скоростите,мога да те насоча към майстор,който се занимава с автоматици и луксозни возила още от преди 1999 г.По въпроса за гумите виж какви имам в наличност:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...9&postcount=1.
                        Телефон имам в инфото.
                        Вече 3ти ден ни вест ни кост от проблема, незнам като отида в сервиза да не започнат да гледат "умно" неразбирайки защо аджеба съм там...
                        P.S. по въпроса с гумите... амиии след 2 седмици ще се женя... (човек и добре да живее се жени) , тааа с парите вече работата е натопорчена... може би ще търкалям сегашните и ще търся зимни по натам...
                        поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X