Става въпрос за фронтера А 2.2i 16v Общо взето сам съм си виновен но ето какво се случи.Миналата седмица успях да се измъкна за пет дни в отпуск и отпраших на село да правя активна почивка,иначе казано да побивам колове и да слагам ограда около къщурката в която се базирам зиме по време на ловния сезон,абе трудова терапия.Та натоварвам аз ремаркето със чакъл и поемам към къщата до която има около 200м първа бавна като от средата нагоре разкаляно.Не съобразих допълнителната тежест на ремаркето,и като следствие малко над средата забоксувах.Ни напред ни назад.Гадното ремарке се гърчи всякак си, за да не мога да се спусна назад ,така че газ до дупка,и напред.След десетина петнадесет минути виене по баира с 6000 оборота излязох но двигателя осезаемо стана по шумен ,направо си тропаше.Спях издевателствата и я запалих чак на другия ден.Лоша работа. 4-5 секунди яко тропане после сякаш качи масло и се успокои.Така се прибрах до Перник.По пътя установих следното.При студен двигател е тихо.Щом достигне работна температура започва чукането,като самото то не е постоянно,а се променя с подаването и отнемането на газ.Преди години много подобно на това чукане бе определено от един майстор,като чукане от "бутало-мотовилкова група"и позна .След около 200км една биела излезе навън да види кое говедо кара.Според мен вариантите не са много.1-Отваряне на мотора визуално установяване кой лагер тропа и евентуална смяна и 2- мероприятие наречено "основен ремонт".
Та какво ще е необходимо за случая.Аз виждам нещата така-основни и биелни лагери,комплект бутала сегменти и болтове,шлайфане на колянов вал и блок,гарнитура за глава,гумички за клапани.Ще ми трябва ли още нещо и знаели някой как ще изглеждат нещата ценово.
Та какво ще е необходимо за случая.Аз виждам нещата така-основни и биелни лагери,комплект бутала сегменти и болтове,шлайфане на колянов вал и блок,гарнитура за глава,гумички за клапани.Ще ми трябва ли още нещо и знаели някой как ще изглеждат нещата ценово.
Коментар