Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен шум ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Странен шум ?

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
    А как точно се обират тия луфтове на предните главини?
    Сваля се гумата, сваля се хъба и се натяга гайката на главината. Като на всички коли. Това се прави ако има луфт без шум, ако има шум лагера си е за смяна. Имайте в предвид, че някакъв луфт трябва да си има щото иначе лагера ще затяга, но луфта не трябва да е голям. За съжаление няма как да обясня колко.
    Но във всеки сервиз могат да кажат.
    no signature no problems

Коментар

Под хъба има една ограничителна шайба с много отвори по стената и.Първо се развиват три броя болчета ф-6 с отверка,същите са с фрезенговани глави и със специален ключ или с почукване в посока по часовн.стрелка в страничните отвори на шайбата се натяга лагера.След като се обере луфта,шайбата трябва така да застане,че да може да се завият отново трите ограничителни болчета.Работа за 30минути.

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
        Под хъба има една ограничителна шайба с много отвори по стената и.Първо се развиват три броя болчета ф-6 с отверка,същите са с фрезенговани глави и със специален ключ или с почукване в посока по часовн.стрелка в страничните отвори на шайбата се натяга лагера.След като се обере луфта,шайбата трябва така да застане,че да може да се завият отново трите ограничителни болчета.Работа за 30минути.
        Так точно тавариш.
        Благодаря за подробното обяснение.
        no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
          Так точно тавариш.
          Благодаря за подробното обяснение.
          Благодаря и аз за вниманието!Дано съм бил полезен....

Коментар

О да ! Полезен си на 100%. Аз останах с впечатлението да търся гайка като на Лада!
            Още едно благодаря!
            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Проблема отстранен .

Причина - заден десен лагер . За по лесно - сменена цялата полуоска.

Вече се чува само вятъра

Малко повече инфо - шума беше слабичък и няколко майстора ми казаха, че е от преден лагер. Откарах я даже на Лозан и той не можа да установи от къде е и каза да карам докато се разшуми повече.

Накрая вдигнах задния мост на крик (щото на мен ми се чуваше отзад) , газ на място и слушане около моста. На 60 км/ч ясно се чу, че е от задния десен лагер. Другото вече е история.

Смяната на полуоската е елементарна и се прави за 2 часа с пиене на кафе и пушене на цигари
              Последно редактирано от ss7; 28-03-09, 18:30.
              [URL="http://www.spritmonitor.de/en/detail/306263.html"] [IMG]http://images.spritmonitor.de/306263.png[/IMG][/URL][URL="http://ss7.dupnica.net/?p=632"]
              [/URL]

Коментар

едно малко отчнение за преднияа лагер преди да се обере вапросната шаиба трябва да се свали и да се шлаифа на шлаиф защото лагера превърта и изяжда шаибата(гаика) неправилно иначе всичко друго е точно дано съм бил полезен

Коментар

Ако лагера е превъртял мисля, че гайката ще ти е най-малкият проблем. По-вероятно ще се наложи смяна на шенкела с главината заедно
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

като си обираш лагерите просто я свали и 6те видиш че сам прав до сега сам го правел на 10 фронтери

Коментар

Първоначално публикуван от ivkoni.motors Преглед на мнение
                      едно малко отчнение за преднияа лагер преди да се обере вапросната шаиба трябва да се свали и да се шлаифа на шлаиф защото лагера превърта и изяжда шаибата(гаика) неправилно иначе всичко друго е точно дано съм бил полезен
                      прав си ,че гаиката е е износена не правилно. Но , не е от превъртане ,ако беше от превъртане щеше да е равномерно , а е от ударите на лагера на горе , на долу . ............... п.п ,от каде си ,виждам че имаш техическо мислене
                      МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

като си обираш лагерите просто я свали и 6те видиш че сам прав до сега сам го правел на 10 фронтери
                        И ,шестицата е символ от маимуницата ,а тук се пише на кирилица
                        МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Само да допълня , Фронтера Б (На някои ОФА е същия) . Размер на лагера : 40х90х31.5

Koyo означение - 83C381 C4+OR¹

Инфо за лагера - http://www.noc.ua/productsbearingsea...83C381+C4%2BOR

Четох, че има SKF и Timken , но не намерих инфо за тях.

Първоначално публикуван от ss7 Преглед на мнение
                          Проблема отстранен .

Причина - заден десен лагер . За по лесно - сменена цялата полуоска.

Вече се чува само вятъра

Малко повече инфо - шума беше слабичък и няколко майстора ми казаха, че е от преден лагер. Откарах я даже на Лозан и той не можа да установи от къде е и каза да карам докато се разшуми повече.

Накрая вдигнах задния мост на крик (щото на мен ми се чуваше отзад) , газ на място и слушане около моста. На 60 км/ч ясно се чу, че е от задния десен лагер. Другото вече е история.

Смяната на полуоската е елементарна и се прави за 2 часа с пиене на кафе и пушене на цигари
                          Последно редактирано от ss7; 30-03-09, 12:10.
                          [URL="http://www.spritmonitor.de/en/detail/306263.html"] [IMG]http://images.spritmonitor.de/306263.png[/IMG][/URL][URL="http://ss7.dupnica.net/?p=632"]
                          [/URL]

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            Ако лагера е превъртял мисля, че гайката ще ти е най-малкият проблем. По-вероятно ще се наложи смяна на шенкела с главината заедно
                            То зависи колко е превъртял. Аз бих набил центри по шийката на шенкела и набивам лагера. Иначе най- добре с ново. Пък най лесно в сервиза, пък ти си пий кафето докато я оправят.

Силно подкрепям тези, които споделя ЛИЧЕН опит. И без да шлайфаш ще обереш, луфта, ама за кратко. За колкото да се прибереш / че да не поразиш лагера/ може би става, ама двойна работа.
                            Последно редактирано от maxxx; 11-05-09, 08:23.
                            E = mc2 / Прави си сметката! И умната!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X