Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за покупка на фронтера 2,5 TDS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за покупка на фронтера 2,5 TDS

Здравейте, имам възможност да взема Фронтера дълга база 2,5 TDS '98 г. Колата е внос от Италия изглежда много запазена като купе, но досега не съм карал джип и честно, нищо не разбирам. Вероятно ще трябва да закарам накой да я погледне, но колата е извън София и е трудно да организирам , да се вдигна с някой приятел. Както и да е , кажете моля какъв е двигателя на колата, аз доколкото разбрах от търсенето във форума е на исузо, но търговецът твърди, че е опел?! Казаха ми, че е 146 коня, така ли е?Какви са слабите места на двигателя, труден ли е за поддръжка? За какво трябва да внимавам като оглеждам колата - ходова част и двигател? Колко харчи горе долу? Разбрах, че има дюзи за смяна иначе всичко било перфектно, ама търговецът какво да каже, естествено, че ще е перфектна. Ако може да ми дадете какъвто и да е компетентен съвет, ще съм ви благодарен.

До: Въпрос за покупка на фронтера 2,5 TDS

Колега....
    По темата е изписано много!
    Направи си труда да го прочетеш.... и после ако има нещо неясно, питай.

Или казано по друг начин ... не ми се пише едно и също нещо .. за десети път ....
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Ами аз още преди да пусна темата, прегледах в търсачката но резултатите са следните - при търсене: "Фронтера 2.5 TDS" резултатът е, че ми изкарва всички теми в подфорум ОПЕЛ. Реших да стесня търсенето и при зададено само : "TDS" - няма нито един резултат. Затова пуснах тема за конкретния автомобил. Както и да е, отворих google потърсих там, прочетох няколко road test-a и установих, че двигателят е БМВ 115к.с. - скъп за поддръжка, иначе добър. Все пак така и не разбрах дали е удачен вариант и каква фронтера да търся( по-точно кой двигател е най-лесен за поддръжка и най надежден). Благодаря, за мнението - ще продължавам да търся в нета.

Коментар

Съжалявам, че пак пиша, но не мога да си едитна предишния пост - знаете как е сега ще се проверява от модератор, после ще се проверява и този който пиша сега и утре сигурно ще ги публикуват. Та попаднах и на една тема тук във форума, от която съвсем се обърках. Един казва, че двигателят е на БМВ 143 к.с. или 136к.с., като при омега, после друг казва, че БМВ никога не е монтирано на фронтера, трети казва, че е на Алфа двигателя, четвърти казва, че е 115к.с.... Един казва че е много надежден и пъргав, но след 200к е за буклука, друг казва, че прегрява и трябва да се кара внимателно. Видях че има участник от форума "Range Rover", който има същата фронтера, ако случайно попадне на темата и даде някои впечатления, ще съм благодарен.

Можете ли поне да ми препоръчате монтьор, който разбира от Фронтера, като избирам кола да я заведа при него, моля!

Коментар

Тъй като забелязвам, че явно те мързи и започваш да недоволстваш от това че не искаме да пишеме едно и също нещо за 1123890723978445234553466 път. Аз отделих 4 минути и намерих тема където собственици на такава фронтера с такъв мотор съвсем ясно са написали, че това е двигател от Алфа ромео с код vm41b. Помоли сегашния собственик да види в големия талон дали ги има тези букви и ще знаеш със сигурност за какво точно става дума.
          no signature no problems

Коментар

Благодаря за информацията. Не си прав, че ме мързи или недоволствам. Чета доста прилежно, но мненията са противоречиви и се обърквам. На теб и на мн. други съфорумци всичко ви е ясно и разбирам, че сте отегчени до смърт от подобни въпроси. При мен като дойдат пациенти с еднаки оплаквания се уморявам да говоря едно и също, но хората се притесяват и искат да знаят какво става и аз си обяснявам докато разберат. Съжалявам още веднъж, че ви изнервям, но просто нямам познат, който да разбира от джипове, а трябва да купя нещо голямо и високопроходимо. Аз чета темите и започвам да се ориентирам, но пак няма да мога да си го избера сам, затова попитах за съвет, а и за някой който разбира да погледне колата която харесам( срещу заплащане, разбира се) и при който евентуално бих могъл да я поддържам занапред. Аз не съм се спрял окончателно на този двигател, просто съм се спрял на дълга база фронтера. Ще продължавам да чета, без да задавам повече глупави въпроси, но поне дайте координати на сервиз или човек който би дошъл с мен на оглед. Поздрави!

Коментар

http://www.autoexpress-2.com/ за 15сек. го намерих

Коментар

Първоначално публикуван от medunski Преглед на мнение
                Благодаря за информацията. Не си прав, че ме мързи или недоволствам. Чета доста прилежно, но мненията са противоречиви и се обърквам. На теб и на мн. други съфорумци всичко ви е ясно и разбирам, че сте отегчени до смърт от подобни въпроси. При мен като дойдат пациенти с еднаки оплаквания се уморявам да говоря едно и също, но хората се притесяват и искат да знаят какво става и аз си обяснявам докато разберат. Съжалявам още веднъж, че ви изнервям, но просто нямам познат, който да разбира от джипове, а трябва да купя нещо голямо и високопроходимо. Аз чета темите и започвам да се ориентирам, но пак няма да мога да си го избера сам, затова попитах за съвет, а и за някой който разбира да погледне колата която харесам( срещу заплащане, разбира се) и при който евентуално бих могъл да я поддържам занапред. Аз не съм се спрял окончателно на този двигател, просто съм се спрял на дълга база фронтера. Ще продължавам да чета, без да задавам повече глупави въпроси, но поне дайте координати на сервиз или човек който би дошъл с мен на оглед. Поздрави!
                Надявам се не съм те обидил с горния си пост.
                Да най-добрия метод е да изчетеш всичко.
                А за сервиз аз също бих ти препоръчал при Влади в Автоекспрес2. Чочо кара изузо и знае какво и къде да гледа. Ако си решил да е дълга база и да е фронтера то моето мнение, е че няма по-добър мотор от 2.2 16V потърси си такъв и няма да съжаляваш.
                Последно редактирано от fanatic; 24-03-08, 21:31.
                no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                  Ако си решил да е дълга база и да е фронтера то моето мнение, е че няма по-добър мотор от 2.2 16V потърси си такъв и няма да съжаляваш.
                  Eто подобна насока търсех, благодаря. Мерси и за сервиза. Ще се оглеждам за автомобил и ще ви държа в течение.

Коментар

Първоначално публикуван от medunski Преглед на мнение
                    Съжалявам, че пак пиша, но не мога да си едитна предишния пост - знаете как е сега ще се проверява от модератор, после ще се проверява и този който пиша сега и утре сигурно ще ги публикуват. Та попаднах и на една тема тук във форума, от която съвсем се обърках. Един казва, че двигателят е на БМВ 143 к.с. или 136к.с., като при омега, после друг казва, че БМВ никога не е монтирано на фронтера, трети казва, че е на Алфа двигателя, четвърти казва, че е 115к.с.... Един казва че е много надежден и пъргав, но след 200к е за буклука, друг казва, че прегрява и трябва да се кара внимателно. Видях че има участник от форума "Range Rover", който има същата фронтера, ако случайно попадне на темата и даде някои впечатления, ще съм благодарен.

Можете ли поне да ми препоръчате монтьор, който разбира от Фронтера, като избирам кола да я заведа при него, моля!
                    Моята е с такъв мотор.По-пъргава е от всички модели на Фронтера,,,яка работа.Прегрявали ги били.Я питай тези дето са го написали колко Фронтери са прегрели и въобще имали ли са.Тоя чул,онзи казал.Двигателя не е на БМВ,нее и на Алфа,просто се монтира и на Алфа.Мотора е американски за лодки с възможност за различен брий цдилиндри.Създаден е за кротко каране...като за лодки,в смисъл не е добре часове на ред да се потдържат високи обороти.
                    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                      Прегрявали ги били.Я питай тези дето са го написали колко Фронтери са прегрели и въобще имали ли са.
                      А ти колко такива двигателя си карал и колко километра общо?
                      Щото статистика се прави не от 1 или 2-ма човека. Вземи прочети по нета и ще видиш че процента недоволни от този мотор е по-голям в пъти от тези които са доволни и не са имали проблеми. Това за мен говори само едно, и то е че мотора може и да е добър но като чисто нов а шанса да попаднем на фронтера втора употреба и правилно поддържана и на малко километри клони към нула.
                      Дано никога нямаш проблеми с този мотор и мнението ми е грешно.
                      no signature no problems

Коментар

да наистина много са наслагани от тези мотори и масово при гранд ЧЕРОКИ за мое съжаление. пъргави и бързи но много дефекти дават. двама мои познати имат джипове с тоя мотор и двамата сменяха глави като при това не са аджамии шофери и сега единия си развърза стоката за продаване щото...

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                          А ти колко такива двигателя си карал и колко километра общо?
                          Щото статистика се прави не от 1 или 2-ма човека. Вземи прочети по нета и ще видиш че процента недоволни от този мотор е по-голям в пъти от тези които са доволни и не са имали проблеми. Това за мен говори само едно, и то е че мотора може и да е добър но като чисто нов а шанса да попаднем на фронтера втора употреба и правилно поддържана и на малко километри клони към нула.
                          Дано никога нямаш проблеми с този мотор и мнението ми е грешно.
                          Ами вече 16000 км здраво юркане извън асвалта и нямам забележки.Във форума съм прочел,повечето изказващи негативни мнения просто преразказват.Може би и цената има значение,Ако е Фронтера за 4000 лв.сигурно ще гръмне бързо,не разбирам.Като прочета и в другите форуми,забелязвам че всякакви модели коли гърмят глави,било то от старост,било от неправилна експлоатация.
                          Инече право казваш,дано да нямам проблеми...но в едно съм сигурен,мотора е пъргав и е удоволствие да го настъпваш,може би една от приините за възникване на проблеми,просто не е създаден за високи обороти,а увлича да ги вдигнеш.
                          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X