Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запитване до колегите каращи Фронтери?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Запитване до колегите каращи Фронтери?

Здравейте колеги и аз от скоро се сдобих със такава красавица наречена Фронтера 2.0i 95г. ей ц мале много се вживях май От скоро съм посетител във ващият форум който много ми харесва. Та запитването ми е следното:Когато купих джипа имащ някакво особенно тресене на двигателят като на свещт или нещо подобно но неработещт както трябва .В смисъл такъв:оборотите му са си 800-900 като загре е със 2-думи работи стабилно но има някакво особенно тресене.Прегледах свещите и видях че на 3 и 4 цилиндър са му били разменени кабелите .Наредих си ги както трябва но тресенето остана почти същото ,Прегледах и тампоните на дв.всичко си е ок.Възможно ли е да е от компа да е хванал тази грешка за кабелите и да го държи така ? Чубството вътре във нвго като седиш е все едно караш Дизелов мотор.
    Благодаря на всички за мнението .
    Добре е човек да има и в пъкала приятели.:)

До: Запитване до колегите каращи Фронтери?

рестартирай компа на колата,ако не стане така,започваш кабели свещи и по реда

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от chvora Преглед на мнение
      Здравейте колеги и аз от скоро се сдобих със такава красавица наречена Фронтера 2.0i 95г. ей ц мале много се вживях май От скоро съм посетител във ващият форум който много ми харесва. Та запитването ми е следното:Когато купих джипа имащ някакво особенно тресене на двигателят като на свещт или нещо подобно но неработещт както трябва .В смисъл такъв:оборотите му са си 800-900 като загре е със 2-думи работи стабилно но има някакво особенно тресене.Прегледах свещите и видях че на 3 и 4 цилиндър са му били разменени кабелите .Наредих си ги както трябва но тресенето остана почти същото ,Прегледах и тампоните на дв.всичко си е ок.Възможно ли е да е от компа да е хванал тази грешка за кабелите и да го държи така ? Чубството вътре във нвго като седиш е все едно караш Дизелов мотор.
      Благодаря на всички за мнението .
      Като за начало си смени:

1. Свещи
      2. Кабели за свещи
      3. Палец на делкото
      4. Капачка на делкото
      5. Въздушен филтър
      6. Отиди на свестен диагностик да ти види компа.
      7. Карай с кеф много километри.

Цената на всичко това не надвишава 300 лв. (като изключим т.7 ) и се прави рядко.
      Аз за всичко това използвах BERU и съм много доволен.
      И помнете ако голата се кара на газ сменяйте свещите не по-късно от 20 000 км. и няма да имате проблеми с тресене палене и разход.
      no signature no problems

Коментар

Много Благодаря за съветите още утре ще го направя това :кабели,свещи обаче има един проблем нямам делко и палец всичко е електронно там на тяхно място .но ще смена свещите и кабелите както казвате .Ще споделя какво е станало след това .Още веднъж БЛАГОДАРЯ ВИ.

Коментар

за свещите само NJK техен вносител е Ауто хелп,след 4 комплекта бош за една седмица се оказаха турски боклуци,с тези се родих,колата беше ситроен зх.

Поздрави

Коментар

Много Благодаря за съветите още утре ще го направя това :кабели,свещи обаче има един проблем нямам делко и палец всичко е електронно там на тяхно място .но ще смена свещите и кабелите както казвате .Ще споделя какво е станало след това .Още веднъж БЛАГОДАРЯ ВИ.
            Нещо бъркаш. Или с двигателя или просто незанеш къде ти е делкото. При полужение че ти е след 1995-а година и е 2000 кубика мотора трябва да ти е с означение X20SE. И на него си има делко палец и капачка както на всички коли. Електронно е на X22SE и XEV.
            А иначе на твоя мотор делкото се намира тук:

Там е и капачката а вътре е палеца.
            Последно редактирано от fanatic; 21-02-08, 10:19.
            no signature no problems

Коментар

Здравейте отново .Направих вси4ко горе описано:кабели , свещи и резултата е отново същият.Колкото до делкото нямам такова всичко е електроника.Незнам какъв е моторът като тип както казвате но делко няма има една електронна плочка така да се изразя защото незнам как се казва точно където влизат кабелите от свещите и това е.демек електронно делко ако мога така да се изразя.Най-вероятно ще ми трябва някой добър Диагностик да го посета .Бихте ли ми препоръчали някой? Аз съм от София. Благодаря Отново на всички.
              П.П махнах акомулатора за около час да се изчисти компютъра някаде тука четох че така се прави но уви нищо.

Коментар

Кабелите ми отиват до точка "Е" както е показано на снимката по горе и там е така нареченото от мене електронно делко

Коментар

пробвай като извадиш + и - да ги допреш,по принцип така се рестартира компа на една кола,не само изваждането и

Поздрави

Коментар

Най-вероятно ще ми трябва някой добър Диагностик да го посета .Бихте ли ми препоръчали някой? Аз съм от София. Благодаря Отново на всички.
                    П.П махнах акомулатора за около час да се изчисти компютъра някаде тука четох че така се прави но уви нищо.
                    Компютъра се "чисти" само с компютър в сервиз.Диагностик-Иво от името на Пепи адвоката.Тел:0887883563.
                    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                      пробвай като извадиш + и - да ги допреш,по принцип така се рестартира компа на една кола,не само изваждането и

Поздрави
                      Aйде моля те не давай грешни съвети които могат да направят поразии. За чистене на грешки се ходи в сервиз. Тези български простотии "вадиш кламер и го буташ незнам си куде си и нямаш проблеми" са кокошкарски изпълнения.
                      Последно редактирано от fanatic; 21-02-08, 12:57.
                      no signature no problems

Коментар

не казвам че се чистят грешки такатака се рестартира компа на една кола!
                        За чистенето на грешки си иска диагностика и софтуер!

Поздрави

Коментар

Привет отноео. Тази седмица ще го посетя диагностика Благодаря на всички ще пиша какво е излезнало .
                          Поздрави.

Коментар

Компа се ресва като извадиш "+" на акумулатора за 15минути, но това рядко решава проблемите

Коментар

Здравейте отново направих всичко което ме посъветвахте и на диагностика ходих и се оказа че всичко е ок.Най накрая рабрах от какво е :Тампона на двигателят кадето е до двуцевката оказа се че е от него.Можете ли да ми дадете инфо. от каде мога да си го закупя на що годе нормална цена.
                              Благодаря на всички отзовали се на моят проблем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X