Здравейте колеги Фронтераджии. Карам Фронтера 2.4i, дълга база 1994 г. от 3 години. Доволен съм от колата но по поддръжката хич ме няма. а вече е време нещо да се направи.Сложих АГУ и колата спря да върви на бензин. Бензиновта помпа е изнесена извън резервоара и естествено не е оригинална.Когато запаля двигателя работи на бензин около 2-3 минути и ако не превключ на газ спира. Последния път спря с гръм, който разкъса въздуховода от въздушния филтър към инжекциона или както се казва.Моля дайте съвет за добър майстор в София при който да се прегледа автомобилчето, че без него лошо.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помощ за поддръжка на Фронтера
Свий
X
-
До: Помощ за поддръжка на Фронтера
Гърменето идва от бедна смес,което води до два извода -пробиви по въздуховода,тоест смуче вуздух след дебитомера,както и недостатъчен дебит на помпата.Когато караш на бензин не ти ли свети лампата на компа,че има грешки.Има и друго -наред ли се кабелите и свещите.Румен Николов
0888 358 572
-
Има възможност центровката да не е наред(голямо предварение). Макар , че при монтаж на АГУ няма нужда от коренна разлика в центровката .Смени въздуховода и я закачи на комп. А за добър сервиз не зная не съм от София.
Когато си на газ пак ли гърми?
Поздрави.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнениеГърменето идва от бедна смес,което води до два извода -пробиви по въздуховода,тоест смуче вуздух след дебитомера,както и недостатъчен дебит на помпата.Когато караш на бензин не ти ли свети лампата на компа,че има грешки.Има и друго -наред ли се кабелите и свещите.Nissan Pathfinder 4.0L
Коментар
-
Подобен проблем имах с леката кола,проблема беше в бензиновата помпа,по точно някаква подкачваща помпичка която пълни кошницата,а самата бензинова помпа си работи(тя е потопяема),прави налягане до двигателя,но като се изпразни кошницата и колата спира,а тази кошница е някъде около 1 литър.като налееш бензин и тръгва веднага,или ако стой 30час пали и тръгва докато не го изгори този в кошницата и така,на диагностиката всичко показва 6,след 1 месец ходене по мъките и намиране на къдърен майстор,всичко си дойде на мястото
дано съм ти бил полезен.
Поздрави
Коментар
-
Колега кодраман,моляте да дадеш малко по подробна информация за тези бензинова помпичка.Как я оправи?Защото и аз имам сащия проблем и вече съм луднал.Бензиновата помпа работи,сутрин с много зор докато я запаля и после няма проблеми,но изгася ли я за повече от 2 часа всичко на ново.
БЛАГОДАРЯ
Коментар
-
оправих я с нова,защото не се ремонтират,тя е потопяема,но след разговор с колегата Куадра,няма значение каква ти е бензиновата помпа дали е от лада и нещо друго,стига да пасне с малко препряване всичко ще е ок,не е било нужно да се купува нова същата,защото техният дебит е някъде около 90 литра на минута,така или иначе 90% от бензина се връща обратно в резервора,провери при теб дали не е запушен обратният път към резервоара,да не е там проблема и да товариш помпата?
Новата за фиата ми излезе 220 лв,колегата фанатик казва че става и външна от голф но си иска препряване,аз лично не бих го правил,но една диагностика и направи може и друго да е,дюза?и на мен не ми е приятно да ходя по масйтори,ама няма начин колата трябва да е 6+
Поздрави
Коментар
-
Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнениеоправих я с нова,защото не се ремонтират,тя е потопяема,но след разговор с колегата Куадра,няма значение каква ти е бензиновата помпа дали е от лада и нещо друго,стига да пасне с малко препряване всичко ще е ок,не е било нужно да се купува нова същата,защото техният дебит е някъде около 90 литра на минута,така или иначе 90% от бензина се връща обратно в резервора,провери при теб дали не е запушен обратният път към резервоара,да не е там проблема и да товариш помпата?
Новата за фиата ми излезе 220 лв,колегата фанатик казва че става и външна от голф но си иска препряване,аз лично не бих го правил,но една диагностика и направи може и друго да е,дюза?и на мен не ми е приятно да ходя по масйтори,ама няма начин колата трябва да е 6+
Поздравиno signature no problems
Коментар
-
Относно детонциите провери си свещите и наи-вече кабелите за тях моята гармеше (2.2i 16v) здраво защото имаше отечки като мокра коледна елха. Ако са заминали, сменяи само с BOSH оригинален, струват 85лв има ментета без марка за сащите пари но стях аз искарах по-малко от 10 000 км . Свещейе са ми сащо BOSH 4 полюсни с тях варви перфектно на газ и бензин повече от 50 000 км.
дано сам полезен.
Коментар
-
За да гърми този въздоховод са две възможностите:
1. Малко бензин и много въздух
2. Проблеми с газта (изтичане на газ докато е на бензин)
По-склонен съм да мисля че е второто защото е често срещано явление при автомобилите с АГУ.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар