Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса за скоро купена Фронтера.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Няколко въпроса за скоро купена Фронтера.

Първо ПРИВЕТ на всички в форума.
    От една седмица притежавам Фронтера 98г. 2.5тдс къса база.
    Занимавам се с земеделие и колата ще се кара само по черни пътища.Мисля че е подходяща за тази работа.,като се има на предвит че и терена е равнинен.Просто само лепкава кал.
    Сменил сам почти всички консумативи.масло на двигателя с филтъра,горивен и въздушен също.Гресирал сам я.
    Само още не сам уточнил маслото на дифовите.на за тях има доста писано така 4е ми остава само да 4ета.
    Ако има допълнително неща които се сменят на Фронтерата казвайте?Нямам опит с автомобил 4x4.Карал сам само Лада Нива но там нещата са други.
    Има някои неща които неможах да намеря в форума.
    Може да прозвучат глупаво ама човек като не знае и пита

1.Каде се намират Крика и ключовете.Имат ли някои специално място кадето се поставят. доста я обикалях неможах да го намяря.на Дългата база го знам ,ама на късата.
    2.Отпред ремъка кадето върти водната помпа,климатик и всичко.Че незнам там кои Ролки се сменят.И каква им е цената.
    3.Дистанционото което ми дадоха не работи.Мисля 4е е заводско.
    Лампичките му мигат но не се отключва и заключва.Нз дали Има някои комбинация от последователно натиксане на бутони за да си прихвани 4естоти или не6то такова и идея си нямам.
    4.Единият шарнир е за смяна.Каква е цената му и става ли от някои друг модел Опел.

Ми това е.Ако се сетя нещо друго пак ще питам.

До: Няколко въпроса за скоро купена Фронтера.

Здравейте,

Честито за новата придобивка. Според мен фронтерите са надеждни машини, но изискват своята подръжка, която в България е доста скъпа.

Крикът за късата база се намира в багажното отделение (специален сектор над,до задната лява гума). Поне това се вижда в моето ръководство. Иначе аз съм с дълга база и при мен е на друго място.
    С маслото на диференциалите трябва много да се внимава, аз още не съм установил какви точно са моите.
    Смяна при Стефанов на следните консумативи:
    2 Паразитни ролки: 48 лева
    1 Ролка обтяжна пистов ремък: 101.12 лева
    1 Пистов ремък: 30,44 лева
    1 Ангренажен ремък: 48,11 лева
    1 Обтяжна ролка: 97,44 лева
    Труд: 50 лева.

Надявам се информацията да Ви бъде полезна.

Коментар

Крика се намира в лявата част на багажника/скрит е в едни ниши/при калника.
      Обслужи я напълно,смени всички рамаци и ролки,ако е необходиму зареди и климатика с фреон.
      И не забравяй маслата в диферинциялите!!!
      А за шарнира и аз сменях един и го взех за 54лв.
      Успех
      Няма лош автомобил.В повечето случаи има лош собственик ;)

Коментар

Първоначално публикуван от TheThinG Преглед на мнение
        Първо ПРИВЕТ на всички в форума.
        От една седмица притежавам Фронтера 98г. 2.5тдс къса база.
        Занимавам се с земеделие и колата ще се кара само по черни пътища.Мисля че е подходяща за тази работа.,като се има на предвит че и терена е равнинен.Просто само лепкава кал.
        Сменил сам почти всички консумативи.масло на двигателя с филтъра,горивен и въздушен също.Гресирал сам я.
        Само още не сам уточнил маслото на дифовите.на за тях има доста писано така 4е ми остава само да 4ета.
        Ако има допълнително неща които се сменят на Фронтерата казвайте?Нямам опит с автомобил 4x4.Карал сам само Лада Нива но там нещата са други.
        Има някои неща които неможах да намеря в форума.
        Може да прозвучат глупаво ама човек като не знае и пита

1.Каде се намират Крика и ключовете.Имат ли някои специално място кадето се поставят. доста я обикалях неможах да го намяря.на Дългата база го знам ,ама на късата.
        2.Отпред ремъка кадето върти водната помпа,климатик и всичко.Че незнам там кои Ролки се сменят.И каква им е цената.
        3.Дистанционото което ми дадоха не работи.Мисля 4е е заводско.
        Лампичките му мигат но не се отключва и заключва.Нз дали Има някои комбинация от последователно натиксане на бутони за да си прихвани 4естоти или не6то такова и идея си нямам.
        4.Единият шарнир е за смяна.Каква е цената му и става ли от някои друг модел Опел.

Ми това е.Ако се сетя нещо друго пак ще питам.
        Ами дистанционното ако е италиански внос е не добро,няма да ти го ремонтира никой и няма комбинация от натискане на 3-те копчета.Ролката я сменяш ако шуми иначе е скъпа и не е необходимо.Маслата в дифовете смени само ако е необходимо,виж за течове,ако няма,майстор -приятел да те посъветва необходимо ли е.Моята също е 98 г. карам я вече 10000 км. и дори не съм гресирал още.смених масло на мотора със синтетика,ролката не съм я сменял.

Съвета ми е да правиш само неща ,които са необходими.Няма шумове,няма проблеми.Фреона на климата да се види какво налягане държи и майстора ще каже за доливане ли е и има ли проблеми.Гледай само да караш с едмнакви гуми,а щом ти трябва за работа и каране само по черно,автоматичните хъбове ще ги смениш рано или късно с ръчни.Сам ще разбереш кога е момента;-)

Честито и със здраве.
        Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
        NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Благодаря ви за отзивите.
          Първо от крик и ключове нямаше и следа.Не се и съмнявам в БГ авто дилърите.пак може и да не са те нз италиянските им колеги как са.
          Другото което възникна е:
          Този двигател не ли с зъбчатки?VM..... демек италиянския е.
          Другото е:
          -Дистанционното е само с 2 копчета (отключване и заключване).
          мисля 4е не Аларма.Просто за централното само.

Ина4е като цяло колата няма никакви шумове,но ще отиде да се посаветвам с някои майстор.Наистина с тези цени на частите ще е излишно да подменя накоя ,която още е здрава.Че не се знае новата колко ще е здрава и в кой гараж е правена.
          Да препоръчате майстор от Ямбол или в региона.На които спокойно мога да поверя машината.

Коментар

Двигателя е със зъбчатки!
            К'ви ремъци к'ви пет лева .......

Колегите са ти отговорили на повечето въпроси.
            А за "майстор" от Ямбол ...... трябва да помисля ....
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

За шарнира търси такъв с гресьорка, от исузо.

Коментар

[QUOTE=TheThinG;318167Да препоръчате майстор от Ямбол или в региона.На които спокойно мога да поверя машината.[/QUOTE]

CarTest™

ей този е твоят човек - дето уж трябвало да помисли

Коментар

Първоначално публикуван от TheThinG Преглед на мнение
                  Благодаря ви за отзивите.
                  Първо от крик и ключове нямаше и следа.Не се и съмнявам в БГ авто дилърите.пак може и да не са те нз италиянските им колеги как са.
                  Другото което възникна е:
                  Този двигател не ли с зъбчатки?VM..... демек италиянския е.
                  Другото е:
                  -Дистанционното е само с 2 копчета (отключване и заключване).
                  мисля 4е не Аларма.Просто за централното само.

Ина4е като цяло колата няма никакви шумове,но ще отиде да се посаветвам с някои майстор.Наистина с тези цени на частите ще е излишно да подменя накоя ,която още е здрава.Че не се знае новата колко ще е здрава и в кой гараж е правена.
                  Да препоръчате майстор от Ямбол или в региона.На които спокойно мога да поверя машината.
                  Колега ще те помоля да пишеш Ч не 4.
                  no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                    Колега ще те помоля да пишеш Ч не 4.
                    Грешката е моя.Писането на латиница се отразява.

CarTest™ сервиза е на Трите вятъра или бъркам нещо.Ако е там това значи ли че когато и да дойда в работните дни ще мога да те намеря.Да му направиш обстоен преглед.
                    Предпологам че ще мога да сменя и маслото на дифовете при вас.

Коментар

Да бе, да!
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                        За шарнира търси такъв с гресьорка, от исузо.
                        Точно такива взех и пробега който изминах до пълното им счупване беше 500км купих ги за 5олв.След това купих оргинали на исузо които са без гресьорки и съм много доволен от тях цена 37лв.
                        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Здравей
                          аз бих ти препоръчал да намажеш със графитна смазка резбата на предните амортисьори и после да отрежеш 2 парчета шлаофка от по 3-4 см
                          нагряваш единият край и стискаш с ръка
                          така направената шапчица нахлуваш върху резбата на амортисьора
                          това е процедура дребна и без пари но спестява много псуване и неприятности един ден
                          също така може да обърнеш внимание на втулките на ресьорите - имат пряко отношение към комфорта и безопасността
                          BMW X6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X