Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паразитен хебел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паразитен хебел

Колеги здравейте , един Мерцедес 190 си смачка предницата в предната ми дясна гума и от цялата работа съм с разбит паразитен хебел и по-точно втулката му . Знаете ли дали може да се направи , от какво , а ако не новите скъпи ли са ,че обиколих няколко магазина и никъде ги няма.
    Благодаря предварително.

До: Паразитен хебел

Моите стругари днес казаха,че материала е полимер за зъбни колела.На една Омега с c20ne мотор(като късата Фронтера и задно предаване) са правили нова втулка и са зачистили шпиндела.Желателно е полимера да е с графит(т.е. черен).И на средата на втулковото пространство на хебела отвор 6мм. с резба за гресьорка.Ставало супер за около 20-на лв.
    Успех!

Коментар

Аз лично си я извъртях тази втулка от бронз на струг. Използвах случая и сложих и гресьорка, като оставих и канал на втулката за греста. Това стана преди три години и бях забравил, ти ме подсети

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Аз лично си я извъртях тази втулка от бронз на струг. Използвах случая и сложих и гресьорка, като оставих и канал на втулката за греста. Това стана преди три години и бях забравил, ти ме подсети
        Моя леко чука и ще го лекувам,но за канала не бях зацепил-ще го направя и него,благодаря.На спирала ли да го пуснат моите или вертикален?То става и от дурал,сварен в масло валцов текстолит,бронз и т.н.Никое не струва 700лв. което е цена за нов според Fanatic.

Коментар

Аз направих, доколкото си спомням, канала спирален, защото хебелът работи реално на ~половин оборот и ако е прав си мислех, че една част ще остане суха.
          Друго, което си мисля, че при удара на колегата може да има изкривявания на оста на хебела или на носач, не е зле да се провери.
          Тези нищо и никакви втулки бяха предизвикали луфт на хебела, който разваля геометрията на трапеца достатъчно, за да ми съсипе гумата...

Коментар

Колеги много благодариа за инфото и идейте , ще търся свестен стругар и ще го правя. А за други изкрижени неща - сигурно има , но това беше видимо на пръв поглед и ще се заема първо с него.
            Благодаря още веднъж .

Коментар

Въртеше ми се спирален канал,вече знам че така ще го правят-пак благодаря.Без да плаша колегата силно ме съмнява от удара да е поддала втулката на хебела.Носач,шпиндел или основата на шпиндела е по вероятно.Може и кормилна щанга и т.н.-спирам да се правя на врачка че ми е мръсна устата-кажа нещо,после се сърдят че се случило.Дано е нещо дребно да няма големи ядове и харчове колегата!

Коментар

нов е около 700 лв , от тикстолит не е добре щото ме удариха от дясно в гумата след като го рециклирах с текстолит и се прасна на парчета , затова сега е с бронз-червен и с гресиорка задалжително, казаха ми 4е с тефлон става наи добре обаче е много скап и не се намира навсякаде само за материал ще искат 30-50 лв
                оригинално мисля че е с тефлон. Не баркаите тефлона с ПЕ прачка които се продават във всяка добре заредена железариа за 10 лв метара на фи 40 мм изобщо не е здраво, един познат си направи втулката от такова и го искара по-малко от 10к км!
                Дано сам полезен.
                2.2i дгб 96

Коментар

Първоначално публикуван от ferrarista Преглед на мнение
                  нов е около 700 лв , от тикстолит не е добре щото ме удариха от дясно в гумата след като го рециклирах с текстолит и се прасна на парчета , затова сега е с бронз-червен и с гресиорка задалжително, казаха ми 4е с тефлон става наи добре обаче е много скап и не се намира навсякаде само за материал ще искат 30-50 лв
                  оригинално мисля че е с тефлон. Не баркаите тефлона с ПЕ прачка които се продават във всяка добре заредена железариа за 10 лв метара на фи 40 мм изобщо не е здраво, един познат си направи втулката от такова и го искара по-малко от 10к км!
                  Дано сам полезен.
                  2.2i дгб 96
                  Дай външния диаметър ако обичаш,за да взема предварително заготовката-естествено с някакъв плюс.За около 5-6 см тефлон с графит 50 лв. са много-ще намеря и по-евтино.Но и толкова да е-700 е пъти повече,та 50 плюс стругарски труд е мижава разлика!

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                    Моя леко чука и ще го лекувам,но за канала не бях зацепил-ще го направя и него,благодаря.На спирала ли да го пуснат моите или вертикален?То става и от дурал,сварен в масло валцов текстолит,бронз и т.н.Никое не струва 700лв. което е цена за нов според Fanatic.

Не е според мен а според Бояна Ауто.
                    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                      Не е според мен а според Бояна Ауто.
                      Аз не съм и помислял че си си го изсмукал от пръстите .

Коментар

Фи >40 но не съм сигурен, защото го правих есента.
                        Последно редактирано от Паджеровод; 05-02-08, 19:57. Причина: Правописни грешки

Коментар

Колеги , темата е стара но моля ако някой е сменял втулки на паразитния хебел с бронзови или тефлонови ( или пък от друг материал ) да сподели как се държат на практика , щото и на мен ми предстои смяна ... а за оригинални дори не ми се мисли , имайки предвид мазохизма на търговците посредством ценови изтезания.
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            Колеги , темата е стара но моля ако някой е сменял втулки на паразитния хебел с бронзови или тефлонови ( или пък от друг материал ) да сподели как се държат на практика , щото и на мен ми предстои смяна ... а за оригинални дори не ми се мисли , имайки предвид мазохизма на търговците посредством ценови изтезания.
                            Държат се като у дома си. Никакви проблеми. Аз 1 година вече ги търкалям ( разбирай около 30-40 000 км. )
                            no signature no problems

Коментар

И аз нямам оплаквания. Забравил съм за него (хебела)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X