Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с вибрации

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с вибрации

Волана се тресе?до 70 км няма проблем но до 80-90 се тресе,после спира,но не винаги го прави?ако е кардан ще тресе постоянно,или аз си миля така?съмняват ме гумите че са криви?или може и друго да е?колата се кара на задно,на други режими не сам пробвал?

Така че помощ

Поздрави

До: Проблем...

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
    Волана се тресе?до 70 км няма проблем но до 80-90 се тресе,после спира,но не винаги го прави?ако е кардан ще тресе постоянно,или аз си миля така?съмняват ме гумите че са криви?или може и друго да е?колата се кара на задно,на други режими не сам пробвал?

Така че помощ

Поздрави
    Заведи я на реглаж на гумите ,евентуално изправяне на джанти и си готов.Има един момент когато джантите не са оригинални,може леко разминаване на дупките от 0.3 мм например да доведе до подобна аномалия.
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Джантите са си оригинални фронтерови(алуминиеви),мисля да ходи на реглаж да и видят гумите?не знам,днес я взех(най-накрая) и като я настъпих на магисталата и ме хвана страх,че ако са кардани,ще отънее много джоба

Поздрави

Коментар

Нема'а са пуашиш .... . Това е от гумите най-вероятно, но може и каре на кардана да е. Ти все пак отиди първо на гумаджия да ти балансира гумите и после и направи една цялостна диагностика за да си спокоен на пътя. Части има и не са толкоз страшни цените, пък ако си я обслужваш редовно, няма и да ти се налага често да ги търсиш ....
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Като я покарах тресе,спира,после пак тресе,това че не винаги го прави,едвали е от каре,ако е разбито би трябвало да го прави постоянно?ходих днес да я гресирам,навсякаде и замръзнали машините за гресиране ,казаха напролет,беше ме страх да я измия,в този студ,като събера някой лев ще и сменя всичките масла,че сега джоба леко поизтъня ,взех гарнитурата на клапаните-30 лв,в сряда я сменям,а това тресене направо ме шашна

днес и врътнах близо 100 километра,и какво да кажа,знаете какво е като си взехте пърите джипове

Поздрави

Коментар

Днес имах подобен проблем значи тъйкато в Д-ч имаме доста сняг и два дни ходихме на лов и от 10 -тина дена карам на 4H и днес реших да карам на 2Н [аз съм със автоматични хъбове ] процедурата е ясна след преминаването ми от 4Н на 2Н карам 6 - 7 метра на заден ход и така карам си аз в града добре и ми се наложи да излязя извън града и какво става между 70-90 км. скорост немога да удържа волана и се шашнах викамси вчера лов и прецаках нещо включвам на 4Н не тресе а на 2Н тресе здраво викаси без сервиз и пачка кинти няма да се отърва та така отивам аз в сервиза качам я на канала вдигат гледат и в един момент при разклащане и завъртане предните колелетата на назад нещо изчатка явно хъба ли кво и се оправи та тва от мен
            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

И аз я карах на бързите,но после върнах назад,това го правя,но при мен едвали е от това,и мойте хъбове са автоматични,ще я водя на гумаджия да каже как са гумите и джантите,пак после ако не са те,ще умуваме какво ще да е

Поздрави

Коментар

До: Проблем с вибрации

Провери и състоянието на кормилния демпфер-щом не е постоянно тресенето това е най-вероятната причина

Коментар

ще видя първо гумите,днес първи ден с джипа на работа,и пред блока да се разминем с една кола и аз нали съм с джип,хайде в една пряспа и до там,няма излизане ,след 5 минутна борба с снега излезнах,пред работа пак така пак в пряспа докато търся място да я паркирам,пак мъка ,но джипката не се изложи,излезна склед кратка борба вторият път,но ще се разберем с нея ,трябва време,утре сменям гарнитурата и на гумар да видим гумите,ако не са те,къде се намира този демпфер,трудно ли се сменя,подлежи ли на ремонт,или се сменя целият?
                  тресенето е във волана,колата не се тресе.ако е каре би трябвало да е колата,не само волана?май ще е ремонт с повечко $.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от PUCH W460 Преглед на мнение
                    Провери и състоянието на кормилния демпфер-щом не е постоянно тресенето това е най-вероятната причина
                    Стига да имаше демпфер да го провери но като няма
                    no signature no problems

Коментар

В смисъл как няма демпфер?какво друго може да е?започва да ме притеснява?

Поздрави

Коментар

В смисъл как няма демпфер?какво друго може да е?започва да ме притеснява?

Поздрави
                        Ами няма, човека явно иска да помогне без да е виждал Фронтера
                        Тя не се произвежда с демпфер и съответно нямаш такъв, освен предишния собственик да е монтирал което ме съмнява. Аз залагам 90% гуми и 10% реглаж на предницата или разбити втулки на горните носачи или някой съвсем изтървал накрайник. Без проверка в сервиз няма да се опррави само.
                        no signature no problems

Коментар

уте гумара ще си каже тежката дума,много ясно че в сервиз ще си покаже,но питам и тук,където се карат такива джипки,защото тук сервизите са едни ,навсякъде ми развивяат теорий че като е карана на бавни после не трябва да се връща назад,ТОВА ИЗКЛЮЧВАНЕ СТАВА АВТОМАТИЧНО,нямам думи.

Поздрави

Коментар

уте гумара ще си каже тежката дума,много ясно че в сервиз ще си покаже,но питам и тук,където се карат такива джипки,защото тук сервизите са едни ,навсякъде ми развивяат теорий че като е карана на бавни после не трябва да се връща назад,ТОВА ИЗКЛЮЧВАНЕ СТАВА АВТОМАТИЧНО,нямам думи.

Поздрави
                            Ако е карана на бавни и превключиш на 4х4 бързи не се връща,но във всички случаи,когати изключваш 4х4 независимо как си карал на бързи лили бавни,връщаш малко на заден ход.Ако си карал на задна на 4х4 и изключиш,хъбовете ще изключат ,когато тръгнеш на пред.
                            А що се отнася до трресенето ти,мислих си ,че вече си свършил работа при гумаджия...защото тук и 2 седмици да се върти темата,колата ще ти оправи или гумаджия или човек,който прави реглаж и ремонт на ходова част.

ПСАко ти се занимава,провери и демпфера,а ако нямаш такова нещо в колата,ще ти намерим
                            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

при мен това тресене веше от тампони по окачването;можеш да погледнеш ако въртиш наляво -дясно по тампоните нещо дали мърда ;при мен беше напречна щанга ;но ти такава нямаш май

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X