Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера спорт 2.0 шум в скорости

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фронтера спорт 2.0 шум в скорости

фронтера спорт 2.0 97год.чува се странен шум от към скоростната кутия но само на 1,2,3,скорост на 4 няма от какво може да е дали е от скоростите или от нещо друго

До: моля за инфо

Първоначално публикуван от YONATA Преглед на мнение
    фронтера спорт 2.0 97год.чува се странен шум от към скоростната кутия но само на 1,2,3,скорост на 4 няма от какво може да е дали е от скоростите или от нещо друго
    Например разбити лагери на вторичния вал.4-та е директна и е на първичния,затова.
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

До: моля за инфо

Смени си маслото с двигателно 15W40 и ще изчезне, че някой малоумник ти е налял трансмисионно, почти 100% съм сигурен.

В следствие на което може да се е получило това което казва Соти
      no signature no problems

Коментар

До: Фронтера спорт 2.0 шум в скорости

маслото вече е сменено с 15w40 старото беше пресечено и в него имаше стружки.сега от начало няма шум но след каране 1-2часа пак се появява дали е лагер или вилка или нещо друго.

Коментар

Има ли стружки значи има и нарушена циментация на зъби или лагери!

Коментар

щом има стружки значи нещо не е както трябва, доста трудно масло се пресича .разглабяй и сменявай каквото е заминало,да не стане после за нова скоростна кутия,едното обикновенно води до друго,ако не се отстрани навреме.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
              щом има стружки значи нещо не е както трябва, доста трудно масло се пресича .разглабяй и сменявай каквото е заминало,да не стане после за нова скоростна кутия,едното обикновенно води до друго,ако не се отстрани навреме.
              Хич не е трудно. Ако се смеси (полу) синтетика и минерално се пресича веднага. Едно отваряне само нищо няма да реши. Варианта е да се смени само първичния и/или междинния вал и лагерите. Другият е цялата СК .... И в двата случая няма да е евтино.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Имам впредвид при правилна екслатация масло да се пресече съм виждал само веднъж,и то когато беше прогорена гарнитура на главата и мешаше антифриз с масло,явно някой е видял маслото за понамаляло и го е долял с първото под ръка,течове има ли?

Поздрави

Коментар

отвори я заштото после ште я смениш с следваштата

Коментар

каде да отида някой да я види скоростната кутия.

Коментар

Лозан и Цецо - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=11268
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Хич не е трудно. Ако се смеси (полу) синтетика и минерално се пресича веднага. Едно отваряне само нищо няма да реши. Варианта е да се смени само първичния и/или междинния вал и лагерите. Другият е цялата СК .... И в двата случая няма да е евтино.

Абе това с пресичането не е много ясно. От моя сервиз си посветиха 2 дена от времето за да проверят тази теория и в крайна сметка се оказа че му няма нищо на маслото. Тестовете бяха:
                        Синтетика + Минерално
                        Минерално + Полусинтетика
                        Полусинтетика + Синтетика.

След 2 дена мешане и варене на маслото нищо не се случи....

Коментар

За скоростите наистина проблема е сериозен
                          виж някой сервиз за скорости или както казва Куздов при Лозан.

Off topic:
                          Аз няколко пъти съм доливал в полусинтетика минерално и не се е пресичало. Но все пак не е хубаво да се прави.
                          no signature no problems

Коментар

Ами аз никога не съм пресичал масло (но и никога не съм ги смесвал), обаче всички монтьори и маслари, които познавам твърдят, че е така. Предпочитам да не проверявам на практика ....
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от YONATA Преглед на мнение
                              Колега сменяй маслото,че има вероятност да смениш нещо по-скъпо от него!Действай докато е време и нещата ще се оправят.В по горните постове пише какво и с какъв вискузитет да налееш.Преди време същите колеги ми помогнаха да не си строша дифа-послушай ги няма да сбъркаш.Успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X