Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера след 99 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фронтера след 99 г.

Здравейте колеги!

Да сте живи и здрави вие и вашите машини през новата година.

Вчера прочетох във форума на опел, че след 98г. моделите са доста по-добри от към качество и старите дефекти са изчистени. Това се отнася основно за бензиновите 2.2. А какво ще кажете за 2.2 дизела на екотек? Дали са оправили омасляването от гарнитурата?

Това вярно ли е и имали колеги с фронтера след 99г.
    Последно редактирано от janissary; 10-01-08, 10:57. Причина: допълнителна информация
    УАЗ 469Б & LR DISCOVERY II

До: Фронтера след 99 г.

вярно е аз карам 2000г. дизел и за сега съм супер доволен за 6000км за 3месеца нямам проблеми . на -22 градуса ми запали от 3-тиа път иначе никаква забележка
    Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Привет. До сега съм карал само ниви и румънски боклук АРО 10 и съм се навил на фронтера Б 2.2 дизел.
      Били написал повече за колата?
      На какви пари я взема, че като гледам италианските и немските сайтове и сравнявам с мобиле.бг в българия са по евтини защо ли???

Някъде четох че Фронтера Б нямала хъбове ??!! демек като на нивата за разлика от Фронтера А - означава ли това че е full time 4x4?
      Със здраве и безаварийно шофиране.

Коментар

Първоначално публикуван от nnikbg Преглед на мнение
        Привет. До сега съм карал само ниви и румънски боклук АРО 10 и съм се навил на фронтера Б 2.2 дизел.
        Били написал повече за колата?
        На какви пари я взема, че като гледам италианските и немските сайтове и сравнявам с мобиле.бг в българия са по евтини защо ли???

Някъде четох че Фронтера Б нямала хъбове ??!! демек като на нивата за разлика от Фронтера А - означава ли това че е full time 4x4?
        Със здраве и безаварийно шофиране.
        Отдели малко време да почетеш по форума, ще добиеш представа и ще си отговориш на повечето въпроси.
        no signature no problems

Коментар

Прав си, но в темата "Каква е тази трансмисия" едни пишат, че е part time, други full time , руснаците я описват като пълноприводна постоянно зацепена, англичаните shift-on the - move 4WD. Та повдигнах пак въпроса ако някой има manual за Фронтера Б да сподели.
          п.с АРОто ме остави в гората бесен съм

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=25178

Коментар

Предният мост при Фронтера Б се включва с вакуумен дискънектър на лявата полуос и няма хъбове.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Не съм съгласен,че Фронтера Б нямат хъбове-имат си, друг е въпроса,че са мноооого скъпи и като се повредят повечето ги сменят с "капачки" които зацепват постоянно колелото и полуоската. Погледни тук: http://detali.ru/cat/OEM_OP2.asp?cat...=++&P=U99_K6_B
                А иначе си е типичен парт-тайм

Коментар

Първоначално публикуван от stam Преглед на мнение
                  Не съм съгласен,че Фронтера Б нямат хъбове-имат си, друг е въпроса,че са мноооого скъпи и като се повредят повечето ги сменят с "капачки" които зацепват постоянно колелото и полуоската. Погледни тук: http://detali.ru/cat/OEM_OP2.asp?cat...=++&P=U99_K6_B
                  А иначе си е типичен парт-тайм
                  Aз в този линк никъде не видях да пише че това е Фронтера Б. ???
                  no signature no problems

Коментар

отиваш на адрес www.detali.ru/ на "Оригинальные запчасти", после пишеш автомобила, бориш се с техническия руски и така

Коментар

отиваш на адрес www.detali.ru/ на "Оригинальные запчасти", после пишеш автомобила, бориш се с техническия руски и така
                      Чакай сега, ти даваш конкретен линк а преди това вкарваш твърдението, че Фронтера Б имат хъбове, после обясняваш отиваш еди къде си ровиш четеш и така. Айде малко по-сериозно, тази информация накой хора я взимат за чиста монета и ще отиде някой и ще си купи хъбове за 400 лв. и после ще каже ама аз нямам къде да ги монтирам а си ги купих щото във форума така пишеше. Друг път като имаш желание да кажеш нещо такова извади фотоапарата снимай няколко Фронтери Б с хъбове а не с дисконекти и тогава се изказвай.
                      no signature no problems

Коментар

Ммм, да за пръв път се доверих на чужда мнение на така наречени "майстори" и сбърках.Надявам се да не съм подвел все пак някой. За кой ли път се убежавам,че ако иска човек да достигне до истината трябва сам да се потруди, а не да използва чуждо още повече непроверено мнение. Позагледах се в Фронтерката ми, за съжаление нямах време да я поразглобя толкова колкото исках, ама и това което видях и с помощта на схемата,която свалих от горепосоченото сайтче (надявам се поне той да е бил полезен на всички ,които се интересуват) се убедих,че си прав fanatic. Трябва да се потрудя като имам време и да разбера дали ще стане да си сложа ръчни хъбове както ме убеждават, защото така както е в момента "не било удачно и вдигало разхода". Интересно ми е също тогава и какъв е механизма на включване на режим "4х4" и как функционира точно този вакуумен дисконектор?

Коментар

"не било удачно и вдигало разхода".
                          Toва пак е глупост. Препоръчвам ти да си смениш майсторите.
                          По какъв начин ще зацепиш предните полуоски към колелата няма значение ако искаш ги завари ако искаш сложи ръчни, автоматични хъбове или вакумни дискънекти разхода ти ще е един и същ. Това което ти обясняват, е че ако си фул тайм и си сложиш хъбове ще ти падне разхода, което при теб не може да стане никога защото раздатката ти не го позволява.
                          no signature no problems

Коментар

УФ ,че трябва да ги сменям ясно ,ама с кого... то нема голям избор. Все се чудя как може да се занимаваш с нещо , а да не се интересуваш грам от него. Благодаря все пак за отговора, започна да ми се избистря картинката

Коментар

Това за интереса, дето липсав към работата се отнасяще за майсторите,на които съм попадал до сега-разглобил два-три примерно Патрула и туй знай-да го питаш нещо друго-най-много да те засили нанякъде

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X