Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повдигане на Фронтера с подложки.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Повдигане на Фронтера с подложки.

Колеги погледнете линка:
    http://www.offroad-frontera.com/html.../zvedani4.html

и си кажете мнението. До колкото разбрах от този език, този лифт + малко изрязване на ламарините позволява 33'' гуми. Аз искам да сложа 235/85R16 и се надявам да мина без рязане. Дали мога направо да използвам чертежите и да си повдигна моята фронтера. Да добавя, моята е с пружини отзад.
    Пък ако се намери някой да го преведе ще е супер.
    Последно редактирано от koi4a; 04-01-08, 13:22.

До: Повдигане на Фронтера с подложки.

Да копирай си чертежа и ходи при стругар, на брат ми сузукито така го направихме по чертежи от руския форум.
    ето виж: http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8980
    no signature no problems

Коментар

А защо не отлепиш купето от шасито - пак с подложки?

Коментар

Мнението на повечето колеги е доста негативно за бодилифт. Пък и няма нищо сложно да се направят подложки за пружините, само дано тези от линка да стават че да не ги преправям като почна да ги слагам.
        Абе никой ли не може да го преведе тоя текст под снимките.

Коментар

Доколкото разбрах от този ЧЕШКИ саит човека обяснява как е повдигнал задницата, а за отпред разбрах само за някаква гумена подложка 11мм.( съгласно приложението)
          От друга страна в руския 4х4 опел-исузу форум не видях повдигане отпред по друг начин освен с натягане на торсиони, като според тях в разумни граници няма никакъв проблем, само не разбрах колко са разумните граници. Според Вас ( Стефф БМВ) може ли да се получи от торсионите 5см. лифт без опасност от поражения, или да правя по ниски подложки за отзад. Витарите не са ли на торсиони отпред?
          Прикачени файлове

Коментар

Не смесвай двете неща. С торсионите ти повдигаш предницата заедно с шасито, а с подложките отделяш купето от шасито.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
              Доколкото разбрах от този ЧЕШКИ саит човека обяснява как е повдигнал задницата, а за отпред разбрах само за някаква гумена подложка 11мм.( съгласно приложението)
              От друга страна в руския 4х4 опел-исузу форум не видях повдигане отпред по друг начин освен с натягане на торсиони, като според тях в разумни граници няма никакъв проблем, само не разбрах колко са разумните граници. Според Вас ( Стефф БМВ) може ли да се получи от торсионите 5см. лифт без опасност от поражения, или да правя по ниски подложки за отзад. Витарите не са ли на торсиони отпред?
              "Куздов" е абсолютно прав за подложките и торсионите това е повдигане по два съвсем различни начина!В момента съм по-висок точно с 5 см. и торсионите ги врътнах по 5 оборота.6000 км.проби и все още всичко е норед!Действай смело но и недей да прекаляваш!...

Коментар

Абе като се прибрах в къщи в събота и чак тогава се усетих какви глупави въпроси съм задал. Последно идеята е подложки отзад на пружините а отпред натягане на торсиони. В руските форуми гледам че слагат подложка на горния шарнир ама имам съмнения към този метод. Вчера мерих с ролетката и отзад височината от земята до извивката на калника е 88см. а отпред 84см. лошото е че трябва да пробвам първо с гумите и да видя колко см. лифт са необходими.

Коментар

Преди да започнеш да подлагаш се консултирай с колегата Голди или Влади 333. И двамата имат стендове и могат да ти изравнят колата. Иначе рискуваш да промениш някои ъгли по окачването повече от допустимото и ще береш ядове. Тая работа на око не се прави.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    Преди да започнеш да подлагаш се консултирай с колегата Голди или Влади 333. И двамата имат стендове и могат да ти изравнят колата. Иначе рискуваш да промениш някои ъгли по окачването повече от допустимото и ще береш ядове. Тая работа на око не се прави.
                    +1
                    Прикачени файлове

Коментар

Вчера мерих с ролетката и отзад височината от земята до извивката на калника е 88см. а отпред 84см.
                      За това ли имате предвид да се изравни преди подлагането.

Коментар

За това ли имате предвид да се изравни преди подлагането.
                        Не,не е това за което питаш,а просто пример за височина от степенките до земята.След повдигането "Фронтерката" мръдна точно с 5 см.измерено както ти пишеш и сега е 90/90см.Съвета ми е-първо повдигни задницата,а след това натягай отпред и мери с рулетката да е еднакво на всякъде за да не береш ядове!

Коментар

Да и аз така съм решил първо отзад, и после изравнявам предницата чрез торсионите и после задължително реглаж. Само да се намери някой да преведе това от чешкия сайт за да не пропусна някоя незначителна подробност.

Коментар

Колега какво стана?Повдигна ли я,че и аз мисля за такъв размер гуми да слагам...

Коментар

Не съм щото няма кинти за гуми, но имам съмнения че ще влязат и без лифт.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X